Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem! Tak sobie pomyślałem, patrząc zazdrośnie na sąsiedni wątek, że taki zlot by się przydał w Warszawie (tak się składa, że miasto to aktualnie pełni funkcję administracyjnego centrum kraju oraz ma status totalnego dna kulturalnego). Może jeszcze w tym roku, chociaż nie w tym miesiącu.

Zlot ma obejmować:

a) spotkanie się i zapoznanie,

B) sesję foto rowerów,

c) odpoczynek przy piwie/innym napoju, opcjonalnie przy ognisku,

d) jazdę KONIECZNIE W TERENIE,

niekoniecznie w tej kolejności.

Wiemy, że fajniej się jeździ w miejscach oddalonych od dużych miast, bo wszystkie ciekawe ścieżki, szlaki, zjazdy i podjazdy tak przypadkiem są w miejscach odludnych. Warszawie daleko do takich miejsc (poza kryterium wsiowości, ale to inna sprawa), jednakże znajdzie się takie miejsce do jeżdżenia: KPN, MPK czy okolice NDM - wybierzemy w zależności od liczby chętnych z dzielnic najbliżej tych miejsc, czyli tak, żeby jak najmniejsza liczba osób mogła dojechać rowerem. Chciałbym, aby to był np. weekend 14/15 grudnia (jeśli jeszcze nie będzie śniegu).

A tymczasem poproszę chętnych o zgłoszenia, warto w nich zaznaczyć dzielnicę, z której się pochodzi (lub preferowany teren) oraz preferowany dzień weekendu (S lub N).

• Mod Team
Napisano

LOL

Warsiawka zapałała zazdrością ;) ?

Jak Wam się uda to git, ale szykujcie sie na Wiosnówkę gdzieś na południu :thumbsup:

Szacunek...

I.

Napisano

Chętnie bym się pojawił, ale nie mam z czym :icon_confused:

Póki co zaliczkowałem swoją pierwszą wielką kiszkę i według zapowiedzi zmaterializuje się dopiero na początku lutego 2013.

Tak więc jak kolega wyżej proponuje kolejne (wiosenne) zloty.

Napisano

Zgłoszenia w kwestii zlotu na priva czy tutaj?

PS. Z tym totalnym dnem kulturalnym to totalna przesada, bo w kwestii np. filmu nie ma takiego nawału imprez w

jakimkolwiek innym mieście (WFF, Doc Review, Sputnik, Festiwal Filmów Krótkich, F. Niezależnych Filmów Fab, Lato Filmów, Human Doc, no i Fest. Filmów Rowerowych!, z tych co na szybko pamiętam).

Do tego można dorzucić full imprez z innych dziedzin. Tyle off-topu, ale mnie zeźliło.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Czas pomyśleć o realizacji tego pomysłu (moderatorzy jeszcze go nie skreślili, temat nadal przypięty). Czy może zespół team29er (który ma w swoim składzie osoby z Warszawy) chciałby pomóc w rozpowszechnieniu info o zlocie? Trzeba by pomyśleć o terminie w stylu kwiecień-maj, bo wcześniej pogoda dość niestabilna.

Napisano

Ja dalej jtm chętny.

Ale brakuje mi konkretów, przede wszystkim daty, miejsca i z grubsza programu.

Jeżeli chodzi o datę proponuję jakąś sobotę, natomiast miejsce i program się łączą, bo rozumiem że chodzi o to, żeby zaliczyć trasę w terenie i jakiś after.

Z tras proponuję czerwony z Roztoki do Szczebla i z powrotem, ew. w wariancie rozszerzonym o Granicę i okolice.

Lub MPK - np. start spod kamienia Piłsudskiego i ok. 60 km pętlę z wszystkimi tamtejszymi atrakcjami, czyli traską DH(?) w Starej Miłosnej, czarny do Kardiologii, potem do Mieni i z powrotem.

W obu przypadkach po drodze są knajpy, tudzież miejsca gdzie można rozpalić ogień i upiec bawołu czy inne co tam kto lubi.

Inne propozycje mile widziane, najwyżej zrobi się ankietę - albo pomysłodawca zadecyduje ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Również się piszę na takie spotkanie. Czekam na więcej konkretów, fajnie by było aby wiecej osób było ale jak będzie nas trzech czy czterech też będzie fajnie:-D

Napisano

W KPN to teraz co weekend będzie zlot 29" teraz dwa na trzy rowery latają po krzakach na wielkiej kiszce :) triumf marketingu co będzie za 5 lat ?

Piszcie jak lody puszczą :)

Napisano

Właściwie to chyba jest nas za mało, żeby zrobić naprawdę fajny zlot: trzeba liczyć na to, że jakiejś 1/3 grona może coś wypaść mimo zadeklarowania się.

Można by poprosić chłopaków z team29er o jakąś promocję albo na stronie, albo wśród ich korespondentów i tajnych współpracowników z Mazowsza. A jeszcze ciekawszym pomysłem (może?) byłoby ogłoszenie, że użytkownicy "kół o innych rozmiarach" będą mogli się przejechać na naszych maszynach (ja na przykład chętnie bym udostępnił swój rower do testowania na jakimś krótkim kawałku, może polanka ogniskowa koło Cm.Palmiry).

Napisano

Pomysł z Team29er bardzo fajny można by coś razem z nimi spróbować posklejać do kupy i zorganizować jakiś piknik jak tylko znikną śniegi i osuszy się grunt z lekka,porady,prezentacje swoich projektów,pętle do zrobienia paru kółek,można spróbować z jakimś sklepem małą promocję zrobić

Napisano

Aż takich atrakcji jak planujecie nie miał nawet coroczny zlot fr.org, a tam rządzi przecież mała kiszka ;)

Nie żebym był na nie, ale jeżeli to ma być debiut to uważam, że rozsądniej sprawdzić potencjał - czyli najpierw sprawdzić czy jesteśmy w ogóle w stanie skrzyknąć większą grupę i tą większą grupą zaliczyć tripa.

A to sugeruje bardziej kameralne spotkanie w stylu (i) zbiórka tu i tu; (ii) wzajemne obwąchanie, w sensie zapoznanie; (iii) trasa; (iv) chillout.

No chyba, że od razu ma być wybuchowo - ale w takiej sytuacji trzeba działać już.

Napisano

Wybuchowo?? Chillout na sam początek a później zmagania ?? O masakra Sol,najpierw musimy zaczekać aż ten biały syf zniknie i oschnie grunt co by nie ryć dziobami w glebie no i wtedy jakiś weekendzik zaliczyć,a jak się dobrze rozbucha temat to zrobić większy z atrakcjami

Napisano

@venom - pisałem raczej w sensie, że jeżeli zlot ma być z fanfarami, grillem, striptizerkami i koką to trzeba zacząć wszystko organizować już teraz, bo im więce atrakcji tym więcej czasu potrzeba na przygotowanie.

Uprzedzam szczerze - nie czuję się na siłach. Wolę czysty niczym nieskażony trip.

@uk - hoho, przyda się, trza mieć jakąś skalę porównawczą żeby pokazać potęgę Wielkiej Kichy.

Na moc Wielkiej Kichy, rzekłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...