Skocz do zawartości

[szytka MTB] Tufo XC2 Plus

miller

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Napisano

Probowalem.

Robi calkiem ok o ile nie chcesz jej uzywac w blocie. Ja swoja rozdarlem tak ze juz jej zalatac nie szlo. Teraz uzywam ciezszego brata blizniaka. Bardzo cienkie boczki, pracuje fajnie na niskim cisnieniu.

Sciera sie szybko (chodz i tak wolniej jak Dugast).

Napisano

pracuje fajnie na niskim cisnieniu.

To jest główny argument jak dla mnie dla tego typu opon, miałem okazje przejechać się w terenie i jestem pod mocnym wrażeniem z jazdy, zacząłem się mocno zastanawiać nad nowym setem ale uciążliwości związane z tym typem opon skutecznie mnie zniechęcają. :bye2:

Napisano

Ja odwrotnie bo zmieniam Dugast na Tufo. Dugast Fastbird milaem na kolach gratis. Oczywiscie niesamowite opony. Pech czy szczescie przebilem przednia kolcem ne wylot. Pobawilem sie i zalatalem ale jednak nie da sie do tych opon dodac uszczelniacza.

Tufo ma odkrecane wetyle wiec beda mniej awaryjne.

Pozdrawiam.

Napisano

Mozna przez wentyl zalac caffelatex'em - wytrzymaja. Przy Dugast uszczelniacz musi byc bez amoniaku.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie wiem, Dugast zaleca uszczelniacze bez amoniaku. Nie wiem czy amoniak w polaczeniu z Dugastowa "dętka" reaguje, czy moze z bawelniana opona.

Warto jednak na to uwage zwrocic przy wyborze tych szytek.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...