miller Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Czy ktoś przerabiał ten temat na tyle żeby się wypowiedzieć? Korci mnie ale nie wiem czy ma to sens
Filemoon Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Probowalem. Robi calkiem ok o ile nie chcesz jej uzywac w blocie. Ja swoja rozdarlem tak ze juz jej zalatac nie szlo. Teraz uzywam ciezszego brata blizniaka. Bardzo cienkie boczki, pracuje fajnie na niskim cisnieniu. Sciera sie szybko (chodz i tak wolniej jak Dugast).
miller Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 pracuje fajnie na niskim cisnieniu. To jest główny argument jak dla mnie dla tego typu opon, miałem okazje przejechać się w terenie i jestem pod mocnym wrażeniem z jazdy, zacząłem się mocno zastanawiać nad nowym setem ale uciążliwości związane z tym typem opon skutecznie mnie zniechęcają.
Filemoon Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Ja jak zedre moja (jestem z niej srednio zadowolony jak idzie o prace w blocie, zalepia sie) to poprobuje Dugasta.
krzysiekmz Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Ja odwrotnie bo zmieniam Dugast na Tufo. Dugast Fastbird milaem na kolach gratis. Oczywiscie niesamowite opony. Pech czy szczescie przebilem przednia kolcem ne wylot. Pobawilem sie i zalatalem ale jednak nie da sie do tych opon dodac uszczelniacza. Tufo ma odkrecane wetyle wiec beda mniej awaryjne. Pozdrawiam.
Filemoon Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 Mozna przez wentyl zalac caffelatex'em - wytrzymaja. Przy Dugast uszczelniacz musi byc bez amoniaku. Sent from my iPad using Tapatalk HD
1415chris Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 W czym amoniak moze zaszkodzic lateksowi? Pytam bo nie mam pojecia. I jakie plyny uszczelniajace zawieraja lub nie zawieraja takowego?
Filemoon Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Nie wiem, Dugast zaleca uszczelniacze bez amoniaku. Nie wiem czy amoniak w polaczeniu z Dugastowa "dętka" reaguje, czy moze z bawelniana opona. Warto jednak na to uwage zwrocic przy wyborze tych szytek. Sent from my iPad using Tapatalk HD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.