Skocz do zawartości

[kask]Razier Formula warto?

Keke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich gorąco, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Przechodząc do sprawy, ostatnio postanowiłem zadbać o swoje bezpieczeństwo na rowerze zatem jako, że w moim mieście są 2 sklepy rowerowe (absolutnie beznadziejne) odpaliłem allegro i zacząłem szukać. Nie dysponuję dużym budżetem zatem głównie kierowałem się ceną, na 2 miejscu na równi postawiłem wygląd oraz funkcjonalność (ilość otworów itp.itd.).

Znalazłem kilka kasków z czego jeden przykuł moją uwagę:

KASK ROWEROWY RAZIER FORMUŁA ROZMIAR L/XLNOWY!! (2790923678) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W internetowej szukajce, a mianowicie google nie ma wiele informacji o tym "modelu" jednak uzyskałem kilka dodatkowych zdjęć, oto one:

dsc02303y.jpg

dsc02304kd.jpg

dsc02305k.jpg

dsc02306c.jpg

W opisie allegro jest napisane ze jest to kask uniwersalny, jednak mam wątpliwości spowodowane kolorem, a dokładniej szarymi/siwymi wzorkami, a więc czy nadaje się on dla osobnika płci męskiej? :)

Oraz co jako doświadczeni myślicie o takim kasku, czy warto go kupić czy moze lepiej wybrac cos innego?

• Mod Team

Przede wszystkim przymiarką, należy się kierować.

Dokładnie tak!

Ja bym nigdy nie kupił kasku bez przymiarki. Jakoś na początku roku kupowałem nowy kask... zjeździłem kilka sklepów przymierzyłem ok 15-20 modeli i wygodny okazał się jedynie Spec, przymierzałem METy, Belle, Uvexy, nie pamiętam co tam jeszcze było, generalnie każdy kask ma inną budowę skorupy i może uwierać nawet mimo dobrego rozmiaru.

Dla przykładu powiem, że w głowie mam ~56 cm i wcześniejszy kask Speca który miałem (w rozmiarze SM 52-58 cm) mimo tego, że rozmiar był ok to był za wąski w skroniach.

Także przed zakupem konieczna przymiarka, wygląd, liczba otworów, kolor - to też jest ważne, ale jeżeli kask nie jest wygodny to najlepsza wentylacja, czy najpiękniejszy kolor nic nie da :P

• 2 tygodnie później...

Kask kupiłem, otrzymałem go w piątek. Mimo moich obaw, że zakup kasku za pomocą e-sklepu jest złym wyborem ze względu na wygode, byłem mile zaskoczony. Kask jest komfortowy, choć troche problematyczny w regulacji (myślę, że jest to spowodowane brakiem doświadczenia), pasuje na moją głowę, wentylacja jest w porządku (choć nie testowałem tego w ekstremalnych warunkach 30'C) Kask jest ładnie wykonany, waży 283 gramy (producent: 305 g)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...