Skocz do zawartości

[Koła] Tanie dobre koła do MTB

Tomcato

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć szukam tylniego koła do mojego roweru w cenie około 100zł (tak tak tylko 100zł ale sporo wydatków na przyszły sezon a stare koło odmówiło posłuszeństwa). Koła mają mieć przeznaczenie do roweru MTB jednak będe na nich jeździć głównie po ulicach i chodnikach, rozmiar koła 26 cali, kolor najlepiej czarny z czarnymi szprychami, piasta pod kasetę. Na allegro dużo szukałem i powiem że nic nie ma dlatego zgłaszam się z tą pomocą do was, specjalistów :)

Znalazłem takie koła co o tym sądzicie ?

http://allegro.pl/kolo-tyl-26-kaseta-tarcza-joytech-mach-1-czarne-i2776945945.html

http://allegro.pl/kolo-tyl-26-maszynowe-kaseta-nak-ma-szpr-czar-i2776932374.html

Napisano

Zdecydowanie lepsze będą koła na piastach novateca. Nie dość że lepsze, to jeszcze o 100 g lżejsze. Kolega w tym roku zajechał łożyska w piaście joytecha po 1000 km, piasta od nowości była źle skontrowana i łożysko zmasakrowało miski, w novatecu ten problem nie występuje, ponieważ masz łożyska maszynowe, czyli nawet jeżeli coś się z nim stanie to kupujesz nowe za kilka złotych i dalej cieszysz się jazdą.

Napisano

Bierz Novatec, a do ile chcesz wydać?

Nie więcej niż 120 z przesyłką bo do tego jeszcze kaseta dojdzie( przy okazji shimano alivio CS-HG31-8 będzie dobra ?)a kasy mało :P

PS: myślę że raczej żadnego innego koła nie da się do 120zł znaleźć więc wybiore te z piastą novateca :)

Napisano

No to prawda w tej cenie to bardzo dobry wybór. Co do przerzutki lepsza była by zwykłe deore, przy okazji masz już 9 biegów co w mtb jest przydatne. Tylko pamiętaj że musisz mieć kasetę przerzutkę tynlą i manetkę na 9 biegów

Napisano

za 100 plus koszty przesyłki moge sprzedać Ci komplet kół na piastach shimano i obręczach alex dm 18. używane niewiele. jakbys był zainteresowany pisz na PW. pozdrawiam

Napisano

No to prawda w tej cenie to bardzo dobry wybór. Co do przerzutki lepsza była by zwykłe deore, przy okazji masz już 9 biegów co w mtb jest przydatne. Tylko pamiętaj że musisz mieć kasetę przerzutkę tynlą i manetkę na 9 biegów

Napisałeś o 9 biegach ta kaseta ma 8 biegów to chyba pomyłka więc napisze gdyby chodziło o 8 rzędów :)

Obecnie mam w rowerze przerzutki shimano Deore i kasetę shimano jakąś tam 8 rzędową w manetce mam tez 8 biegów więc to tylko zmiana koła i kasety reszte komponentów mam :)

Dzięki za pomoc :) Szerokich tras w sezonie :)

Napisałeś o 9 biegach ta kaseta ma 8 biegów to chyba pomyłka więc napisze gdyby chodziło o 8 rzędów :)

Obecnie mam w rowerze przerzutki shimano Deore i kasetę shimano jakąś tam 8 rzędową w manetce mam tez 8 biegów więc to tylko zmiana koła i kasety reszte komponentów mam :)

Dzięki za pomoc :) Szerokich tras w sezonie :)

A no tak to jest jak sie w nocy przed kompem siedzi już zrozumiałem o co chodzi:P

w nawiasie podałem nazwę kasety nie przerzutki kasetę chce 8 rzędową bo teraz mam 8 rzędówke i nie bd musiał zmieniać manetek dodatkowo ten MTB to wygórowane słowo mój arkus vip 6.0 jest w trakcie przerabiania na szosówkę, oponki typu slick itp itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...