Zyziu Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam. Mam takie pytanie odnośnie użytkowania amortyzatora w zimie. Jaki jest przedział temperatur dla RS. Osobiście posiadam RS Reba RL 2013 SOLO AIR. Tak od 2013 roku jest jednokomorowy. Ja już go posiadam i chcę jeździć w zimie. Nasuwa się pytanie do jakiej temp używać. Jaki wpływ ma niska temperatura na uszczelki i działanie amortyzatora. Co na to gwarancja???? pozdrower!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wiekszy wplyw na amortyzator, a dokladnie na uszczelki itd. Bedzie miala sol i woda, niz niska temperatura. Zazwyczaj jezeli chce sie cieszyc dlugo amotryzatorem, polecam jakis zamiennik na zime albo rower zimowy, lecz wiem nie kazdego stac na dwa rowery, lub brak miejsca na garazowanie. Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 20 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Nie ma żadnych problemów przy minusowych temperaturach. Co na to gwarancja???? To już sam możesz doczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Powietrzne widelce miewają tendencję do zapadania się przy niższych temperaturach, jedne są na to bardziej podatne (np fox) inne mniej. W takim przypadku trzeba pompować więcej żeby uzyskać podobną charakterystykę. Solo nie jest jednokomorowe, jest jednozaworowe, nadal ma dwie komory jednak nie masz możłiwości ingerowania w ich ustawienia osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 nie ma się co przejmować niskimi temperaturami...przejechałem niejednego RS w temp. poniżej zera i nie ma żadnego problemu, Jak śnieg i sól to wstawiam do chaty bo to już niebezpieczne dla gumy ale sama temperatura to żaden problem. Nie mam zimowego roweu bo nie jest mi potrzebny...2 miechy jak jest śnieg przeżyje na trenażerze...pozostała część roku na biku i wszyztko śmiga jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 nie ma się co przejmować niskimi temperaturami...przejechałem niejednego RS w temp. poniżej zera i nie ma żadnego problemu, Jak śnieg i sól to wstawiam do chaty bo to już niebezpieczne dla gumy ale sama temperatura to żaden problem. Nie mam zimowego roweu bo nie jest mi potrzebny...2 miechy jak jest śnieg przeżyje na trenażerze...pozostała część roku na biku i wszyztko śmiga jak ta lala Ok dzięki za info tak więc zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.