Skocz do zawartości

[opony] Szosowe na mokre

Basiq

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem kompletnie zielony w temacie kolarstwa szosowego które mam zamiar uprawiać przez najbliższe cztery miesiące. Obecnie mam coś takiego, jednakże jazda na nich kiedy odrobinę asfalt zmoknie jazda na nich przypomina bardziej łyżwiarstwo figurowe na rowerze a niżeli kolarstwo szosowe;) Opon poszukuję takich jak w temacie i możliwie na zimę w cenie do 150-200 zł za komplet.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Napisze szczerze, że zanim pojawiła się pierwsza odpowiedź coś już musiałem kupić i idąc za radą sprzedawcy kupiłem Michelin Lithion 2 700x25 (po tym decathlonie to moja druga opona szosowa w życiu ;) )... Oponka na pewno bardziej komfortowa niż 23 które miałem do tej pory, a jeśli chodzi o przewidywalność na mokrym to zupełnie inna historia, choć w szybkich łukach dalej muszę uważać (kurczę opona dedykowana na mokre to dopiero musi być bajka - może kiedyś)

Użytkowałem Detonatory przez 3 sezony i zapowiada się że to będzie 4 sezon , polecam je na mokre warunki ale i tak na takich oponach trzeba uważać , porównując do Michelin Dynamic to Micheliny na suchym asfalcie zachowywały się jak Detonatory na mokrym....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...