Basiq Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jestem kompletnie zielony w temacie kolarstwa szosowego które mam zamiar uprawiać przez najbliższe cztery miesiące. Obecnie mam coś takiego, jednakże jazda na nich kiedy odrobinę asfalt zmoknie jazda na nich przypomina bardziej łyżwiarstwo figurowe na rowerze a niżeli kolarstwo szosowe;) Opon poszukuję takich jak w temacie i możliwie na zimę w cenie do 150-200 zł za komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isonic Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Dobre deszczówki jakich kiedyś używałem to vittoria zaffiro 25c Obecnie nie są drogie coś chyba koło 60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 schwalbe ultremo aqua lecz ich cena moze przekroczyć 200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Detonator - w deszczu spisują się idealnie! Miałem w ostrym z tyłu, dało się hamowac nie skidując, to wyczyn. Wcześniej za nic nie mogłem wyhamować jak deszcz mnie złapał, tutaj w ulewie nawet nie zwalniałem, naprawdę przyczepny kapeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 akurat detonatory maja zla renome na mokrym, slyszane od wielu osob z peletonu. choc samemu nic nie polece, bo po prostu nie stosuje dedykowanych opon na mokre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 grube kendy, badz rubeny na 28mm i troche mniej powietrza... albo cos glebiej bieznikowanego w kierunku touringowych schwalbe marathonow... zalezy co Ci sie w ramie zmiesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 miałem Detonatory na deszczu żadnych problemów polecam je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Napisze szczerze, że zanim pojawiła się pierwsza odpowiedź coś już musiałem kupić i idąc za radą sprzedawcy kupiłem Michelin Lithion 2 700x25 (po tym decathlonie to moja druga opona szosowa w życiu )... Oponka na pewno bardziej komfortowa niż 23 które miałem do tej pory, a jeśli chodzi o przewidywalność na mokrym to zupełnie inna historia, choć w szybkich łukach dalej muszę uważać (kurczę opona dedykowana na mokre to dopiero musi być bajka - może kiedyś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikopol83 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Użytkowałem Detonatory przez 3 sezony i zapowiada się że to będzie 4 sezon , polecam je na mokre warunki ale i tak na takich oponach trzeba uważać , porównując do Michelin Dynamic to Micheliny na suchym asfalcie zachowywały się jak Detonatory na mokrym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.