Skocz do zawartości

[1800]29er kross

llancer

Rekomendowane odpowiedzi

Za dokładnie te same pieniądze masz Northtec Cayon 29 na napędzie Alivio 3x9, przerzutkach LX tył i Deore przód, amorku Suntour XTR, manetki deore i dokładnie te same hamulce.

Nie wiem jak z kołami (nie umiem porównać) i ogólnie Kross a Northtec ale dobre opinie zbiera.

Nich ktoś jeszcze się wypowie. :thumbsup:

Ewentualnie jeszcze Kona Mahuna na osprzęcie SRAM X4.

Za dokładnie te same pieniądze masz Northtec Cayon 29 na napędzie Alivio 3x9, przerzutkach LX tył i Deore przód, amorku Suntour XTR, manetki deore i dokładnie te same hamulce.

Może i lepszy osprzęt,ale tego mam na miejscu,darmowe serwisy itd. a ten northec mi się nie podoba.Już raz wziąłem rower i olałem wygląd.

Ano jeśli tak. Zawsze trzeba za i przeciw wszystkie wziąć pod uwagę.

Czy podoba czy nie to rzecz gustu. Mnie tam wygląd by do tego Krossa nie przekonał, ani nie odwiódł od Northtec'a.

Prawda jest też taka, że żaden z tych rowerów to raczej nie model do ciężkiego XC, więc róznice osprzętowe przełożą się na subtelności podczas użytkowania.

Taniej się 29er'a raczej z sensem nie kupi. Nawet używki.

Ja mam obecnie levela a2,i uważam ,ze to dobry rower,nigdy mnie nie zawiódł,oprócz 2 kapci,no ale...Mechanicznie wszystko w porządku,lecz od początku zakupu żałuje tej wersji kolorystycznej,a napaliłem się na 29er,a w dodatku obniżka 700zł,no i hamulce hydrauliczne na które do swojej a2 wydał bym 650 conajmiej,a tu dokładam tą kase i mam nowy rower...Jak swój sprzedam.

jeżeli uważacie ,że 1800 to dobra cena,robie serwis i na aledrogo wystawiam a2.

No na kapcie to się jako takiego wpływu nie ma.

Jest poza sezonem taniej nie będzie. Jak nie teraz kupować to kiedy? To dobra cena, ja nie widzę perspektywy poza tymi dwoma, o których pisałem wyżej.

Podoba Ci się to bierz i miłej jazdy:)

Ja się jeszcze waham, ale chyba się skuszę na tego Northtec'a, bo w Kielcach jest dealer. Właśnie odpisałem Ci też dlatego, że sam szukam. Najwyżej się potem wymienimy doznaniami.

a się jeszcze waham, ale chyba się skuszę na tego Northtec'a, bo w Kielcach jest dealer. Właśnie odpisałem Ci też dlatego, że sam szukam. Najwyżej się potem wymienimy doznaniami.

Spoko,mam już rower z którego jestem w 50% zadowolony,miałem brać wersje czarno-białą,wziąłem biało-srebrna,a teraz ani białe hamulce,amortyzator nie pasuje,,jedynie czarne które jest droższe...

Znowu jak jest okazja na białego epicona to za nic nie pasuje mi do roweru,wiec taki troche nie udany zakup pod względem wyglądu.

A dla mnie to będzie 1. "prawdziwy" rower MTB, ale wygląd to mi w sumie obojętny ważne, że jest prawie zupełnie ciemny. Komponenty mi odpowiadają oprócz korby, ale wymienię na identyczną tylko ramiona 175 mm i pedały na SPD.

To mam nadzieję, że z tego będziesz zadowolony.

Z 29er to jak szukałem też mi się przypomniało, że jest Spec Hardrock 29 Disc za trochę ponad 2 tys. , ale nie wiem czy na tyle by spadł z ceny teraz bo to spec.

Hehe,ja chciałem kupić amortyzator,pozniej hamulce ,aż usłysząłem oferte b3,przejechałem sięi przy tej cenie uważam ,ze warto,nie mam ochoty szukać innych,poprostu ten mi odpowiada,mając już przygode z tym osprzętem w a2(to samo oprócz hamulców,inna rama,koła .No to są ok,oprócz amorka..Spd już mam

Fakt 700 trzeba dołożyć,ale przynajmiej będę zadowolony i będę mógł kupićamorek w kolorze każdym bo do czerni i bieli pasuje wszystko,a do siwo czarnego siwy i czarny :D.Dobra pozdro czekajcie aż dostane go,pewnie z 2 tygodnie ale oby :)

amortyzatory pod 29 są niestety "troszkę" droższe niż te na 26. ;)

Wiem,wiadomo,dłuższy musi być...

Ja się tylko pytałem czy 1800-1900 to dobra cena w stosunku do katalogowej 2500.

A każdy wyjeżdża ,a może ten weź,skłądaj sam,Lub ale amorki droższe.,

Ja o wiem,złożył bym sam gdybym, sam zarabial,a rodzice od tak nie dadzą z 7-8 tysięcy na dobry rower. od tak.

Kiedyś może uzbieram na amorek.Ale poprostu pytam sie czy 1800 za b3 dobra cena czy nie,jak tak sprzedaje obecny,zbieram kase i kupuje b3.Koniec.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...