Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem u nich parę rzeczy i mogę potwierdzić, że jest to rzetelna firma. Raz dostawa się opóźniła, mieli jakiś problem z maszyną czy coś w tym stylu. Zostałem o problemie poinformowany przez panią ze sklepu, która oprócz przeprosin, zaproponowała mi nawet parę zimowych skarpetek ;).

Co do samej bluzy, to jeżeli nikt się o niej nie wypowie, to będziesz musiał ją kupić w ciemno i zobaczyć czy Ci będzie odpowiadać. Pamiętaj dopóki nie będziesz na 100% pewien, że chcesz mieć tę bluzę, nie zrywaj metki, bo jest to dla nich gwarancją tego, że towar nie był używany. Będzie to problemem przy ewentualnym zwrocie.

Generalnie jakościowo nie mam zastrzeżeń do odzieży BCM. Nie bardzo jestem zadowolony ze wspomnianych skarpetek, i koszulek z merylu, ale to już inna sprawa :P.

Mogę Ci jeszcze poradzić jedną rzecz odnośnie zakupów przez internet. Jeżeli nie jesteś pewien, czy bardziej będzie Ci pasował jeden rozmiar czy drugi, to weź obydwa (tu oczywiście trzeba liczyć się z większym jednorazowym wydatkiem). Na spokojnie sobie po przymierzasz oba, i ten niewłaściwy rozmiar zwrócisz (kasa wraca ;)). Wyjdzie Cie to nieco taniej na wysyłce i szybciej niż miałbyś kombinować z wymianą na inny rozmiar.

Oczywiście najpierw dla pewności napisz do sprzedającego, że chcesz tak zrobić ;). Ostatnio właśnie tak zacząłem robić.

Byłem kilka razy osobiście w tym sklepie. Bez problemu Ci wymienią. Bardzo miła obsługa. Sprzedażą i wymianą zajmuje się pani Ania.

Co do bluzy to wydaje mi się że ona nie jest typowo na zimę. Zadzwoń do nich i poproś p.Marcina. Z nim swobodnie porozmawiasz o odpowiednim wyborze bluzy. Doradzi,poleci i na pewno zaproponuje dobre rozwiązanie.

Na zimę to coś materiałów typo super-rauboix lub cos innego ocieplanego. W samym poliestrze raczej zmarzniesz. Ani to na pierwsza warswę bo nie grzeje, ani tez na zewnetrzną bo nie stopuje wiatru. A jak chcesz to na srednia warstwę to zastanów sie czy nie za grubo bedziesz miał. Ale jak tam chcesz.

Bluza umieszczona jest w dziale Unisex, czyli może podejść dowolnej płci :-). Zresztą wiele ciuchów rekreacyjnych czy sportowych cechuje duża uniwersalność krojów, bądź wykonana jest z elasycznych materiałów, dzięku czemu ten sam ciuch może wygodnie używać zarówno Ona, jak i On :-)

no to jest zadowolony, że z obsługą nie ma problemu :) No tak, może źle to oceniłem, że bluza na zimę, ponieważ nie jest ona ocieplana tylko oddychająca. Ale myślę, że na wieczorne wypady, późną jesień oraz wczesną wiosnę będzie w sam raz :)

a jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy warto wydać tyle pieniędzy na tą bluzę ? ;)

... i koszulek z merylu, ale to już inna sprawa :P...

Rozwiń prosze ten temat. To nie podchwytliwe pytanie, kupiłem 2 pary bokserek z merylu skinlife z wkładką i są MZ OK. Ostatnio kupiłem leginsy kalesony z ocieplonej wersji materiału thermo, ale nie miałem okazji jeszcze w nich jeździć- szuszą się po 1. przepierce (kupione w ubiegłą sobotę).

Podpinam się do wątku, bo też szukam bluzy na drugą warstwę (1- koszulka termo nordcamp, 3- kurtka Mawson). Wymyśliłem sobie (ewentualnie wyprowadźcie mnie proszę z błędu), że w takim 3-warstwowym zestawie pojeźdżę sobie nawet w -10 st C (jazdy ponad 2-godzinne, dość dynamiczne, pot się leje).

Wiem, że im drożej tym lepiej, ale wydaje się, że do 100 zł udałoby mi się kupić ciepłą, przepuszczalną bluzę i tak szukam i szukam w necie a czas płynie. :(

Ta bluza nie jest na zimę. IMO na zimę sprawdzają się 3 warstwy: 1)bielizna termoaktywna 2) polartec 3) softshell.

Ludzie na forum powiadają, że polartec (często przywoływany serii 100) do intensywnej jazdy nie nadaje się, bo nasiąka potem i nie odprowadza go na zewnątrz do 3. warstwy- prawda to?

Jakaś prawda w tym jest. Moja bluza polarowa (chyba też setka) bywa lekko wilgotna pod cienką kurtką membranówką, podczas szlajania się w temp. zdecydowanie niższej niż zero. Mimo tego te dwie godzinki, nawet średnio intensywnej jazdy, to nie problem - przynajmniej dla mnie. Od wewnątrz to nie jest szczególnie dolegliwe, jeśli stosuje się dobrą bieliznę.

z polarem nie miałem do czynienia, ponieważ w chłodniejsze dni jeszcze nie jeździłem. Na początku tego roku zacząłem przygodę z rowerem. Sport bardzo fajny, jednak niestety drogi :( Niestety w sprawie polaru nie mogę pomóc :( Właśnie też szukam czegoś na 2 warstwę i myślałem o tej bluzie ( http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bluza_rainbow.html ) :) pod spód oczywiście bielizna termoaktywna :D Dostałem odpowiedzi o sklepie, i o bluzie, lecz chciałbym się dowiedzieć czy warto wydać aż 190 złotych na taką bluzę. Można by było poszukać innych rzeczy w to miejsce, które działanie miały by takie same..... Dlatego moje pytanie brzmi czy 190 zł za tą bluzę ( podany link ) warto wydać tyle pieniędzy....?? :)

Dla potomnych napiszę wrażenia z dzisiejszej wieczornej krótkiej, testowej jazdy.

Temperatura +4 st C, wilgotne powietrze, sucha nawierzchnia, po godz. 18:00, 20 minut intensywnej jazdy. Zestaw na sobie:

1) zwykłe bokserki bez wkładki (założeniem krótka jazda), zwykłe skarpety, zwykłe skórzane adidasy,

2) podkoszulek termoaktywny nordcamp termotech

3) kurtka Mawson świetna, lekka, membrana działa na serio

4) leginsy meryl skinlife thermo

5) rogelli banks bez "pampersa"

Było zdecydowanie ciepło, bardzo lekko czuło się przyjemny chłodek na przedramieniach, ale potem jak rozgrzałem się i zacząłem pocić, chłodu już nie czułem.

Na mróz trzeba dokupić 2. warstwę i będzie zestaw jak znalazł.

Rozwiń prosze ten temat. To nie podchwytliwe pytanie, kupiłem 2 pary bokserek z merylu skinlife z wkładką i są MZ OK.

Moim zdaniem też :P. Bardziej chodziło mi o to, że nie były to trafione zakupy. Szybko się przekonałem, że nie będę ich używał, a zwrócić już nie mogłem :(.

Dlatego moje pytanie brzmi czy 190 zł za tą bluzę ( podany link ) warto wydać tyle pieniędzy....?? :)

W zasadzie powinienem napisać o tym od razu. Za te pieniądze, to możesz mieć:

- Stoor BioLINE długi rękaw - 62 PLN

- Rogelli Asti - lekko ocieplana bluza - 89 PLN

Jest to propozycja, jedna z kilku możliwych. Do tej pory z zadowoleniem używałem koszulkę Stoor BioLINE na krótki rękaw (z merylu ;)). Dobrze odprowadza wilgoć, szybko schnie. Używałem jej jako pierwszą warstwę oraz jako drugą warstwę. Od niedawna zacząłem preferować więcej cieńszych warstw, niż mniej grubszych.

Rogelli Asti (Airlite +) również posiadam, jest przewiewna, dość ciepła. Z reguły zakładam ją jak temperatura wyraźnie zejdzie poniżej 0. Z tego co widziałem to Rogelli posiada w ofercie kilka bluz z materiału Airlite +. Myślę, że nie różnią się one niczym "istotnym" poza wzornictwem (np Rogelli Carpi).

PS

O oba sklepy nie musisz się martwić. Do Stoora trzeba napisać, że chcesz wysyłkę pocztą, bo ich strona nie daje takiej możliwości (tylko kurier). Trochę to dziwne bo w regulaminie uwzględniają taką opcje.

A z ofertą mikesport.pl warto się zapoznać. Kiedyś mieli w ofercie bieliznę Stoor, nawet taniej niż sklep Stoor ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...