Nastar Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dzięki za info. Sprawdzę wobec tego sam co tam siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Serwus Piasta z wielobiegiem to jedno, a co do brudnego łańcucha-jak już zbudujesz swojego wymarzonego singla czy trój-biega to możesz zaszaleć i założyć coś takiego (dzięki uprzejmości Kolegi z naszego Forum TwojejStarej): "co i jak" na jego forum: http://rowerowyszperacz.wordpress.com/2012/01/16/visual-tuning-lancuch/ Rohloff to drugie - 18 lat jeździłem na finishu l. A od 2 na Rohloffie. Wystarczyło porównanie w ciężkim terenie - tak jak piszesz- FL po 70 km w Górach piszczy jak zwariowany Rohloff potrafi mnie kilka dni pod rząd utrzymywać w błogiej ciszy -ale trzeba o niego dbać, dobrze wytrzeć z nadmiaru zanim wyjedziesz w teren. I trochę więcej luzu i przymykania oka - sam się leczę z nadwrażliwości na syf -rozumiem problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 bardzo pomysłowe, ciekawe jak w praktyce się sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 zajrzyj na blog, zobacz filmik, pewnie dobrze (dopóki się nie odwinie heheh) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Zielony FL ma świetny zapach ... jak ktoś znajdzie żel pod prysznic o tym zapachu niech da znać ;D. Pozdro Aż z ciekawości poszedłem do piwnicy zobaczyć zapach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Staaaary ty to masz nadprzyrodzone zdolności ... ZOBACZYĆ ZAPACH ... 6 zmysł Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 ups powinno być poczuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Jeśli zaszłaby konieczność wymiany, to który z elementów powinienem zakupić ? http://www.bikestacja.pl/czesci-rowerowe-korby-suporty-zebatki-suporty-wklady-suportowe-c-681_30_53.html Lub może inny wkład zaproponujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Kup Accenta lub Tokena ... Ja mam Accenat i sobie chwale ... jak na razie bez problemowy. Velo | Części i akcesoria | Accent | PEAK 29 Mimo że Accent ma odrobinę większą masę (kilkanaście gram) niż Shimano to ma tą podstawową zaletę (token też) że da się do niego kupić znormalizowane łożyska (6805 2RS) Cały suport to koszt prawie 100 zł a za średniej klasy łożysko dasz około 6 - 8 zł. Jedne miski suportu powinny spokojnie przetrwać kilka zmian łożysk. U znajomego w zeszłym tygodniu wciskałem 5`ty komplet łożysk do Accenta, średnio robi na komplecie 5 - 7 tys km. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Te Accenty wyglądają solidnie. A które EX mam brać ? 1 czy 2 ? Ma to znaczenie ? Już doczytałem: EX1 jest kompatybilny z Shimano a EX2 z Truvativem. Dla mnie Shimano :-) Który klucz kolegi M_333 polecacie do kompletu ? ;-) Zakładam, że sam dam sobie radę a walory poznawcze - bezcenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Aleś mi OT z tematu zrobił. Ale jak już zszedł na dyskusję o suportach to co mi polecicie? Obecnie mam taki i nawet nie wiem czy kolejny brać 68 czy 73 z informacji które na nim są. Pewnie z fotką do sklepu pójdę. Na obecny nie narzekałem - zrobił ok. 20tys. km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 To jaki potrzebujesz suport zależy od mufy jaką masz ... Z informacji na opisie wynika że: - dla mufy 68 mm od strony napędowej wymaga podkładki lub przerzutki typu E-type lub napinacza łańcucha zakładanego na mufe supoeru. - dla mufy 73 mm żadnych podkładek . - długość osi suportu 113 mm (dobieramy do korby). Ponad to suport do XC/maraton, żadnego DH, FR czy dirtu. Dalsze kryterium wyboru ... kwadrat, isis czy octalink ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Suport wystarczy, rower w którym jest zmienia się w crossa. I jest to chyba mini ISIS, przynajmniej tak sieć podpowiada w przypadku Power Spline. I z tego co piszesz to chyba powinienem szukać wkładu 113x68E/73. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Nastar, zamiast panikować, po prostu przejedź się kilka kilometrów tym rowerem . Co się zastało to się odstanie . Miałem podobną sytuację, rower po myciu karcherem stał trzy tygodnie i korbą ledwo można było zakręcić ręką. Po kilku kilometrach przejażdżki śmiga jak nowa. Zmiana zewnętrznych łożysk na początku zimy spowoduje, że na wiosnę będziesz je zmieniał jeszcze raz. No chyba że w ogóle nie zamierzasz jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Nowy wkład suportu już leży na półce. Klucz też dzisiaj doszedł :-) Na razie nie mogę pojeździć - jeszcze lekarz nie pozwolił. Twierdzisz, że nie zmieniać teraz na nowy ? Zimą nie mam zamiaru w ogóle jeździć rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Problem lezy w psychice Autora tematu Wiadomo, jak masz lancuch to trzeba czyscic i smarowac. Jak czesto, to kwestia bardzo indywidualna. Sadze, ze jesli smigasz po miescie to kilkaset km mozesz zrobic od czyszczenia do czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KornFanHead Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Po pierwsze autorze tego tematu powinieneś myśleć o sobie i swoich nerwach. Może jakiś nerwosol? Po drugie, z tego co wyczytałem przesadzasz ze smarowaniem. Jeśli walisz za dużo smaru to brud będzie Ci się kleił jak do miodu. Wtedy to oczywiste że uwalisz nie tylko napęd brudem. Może spróbuj smarować mniej albo teflonem w sprayu? Teflon smaruje ale nie przyciąga brudu i dłużej utrzymuje w czystości części. Rower choć prosty w budowie wymaga czasem zastanowienia. Oczywiście w ośkę koła jeśli masz na wiankach możesz walić i towot, ale na elementy zewnętrzne wystarczy mała warstwa oleju. Ja na przykład smaruję łańcuch olejem do maszyn do szycia i styka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Zielony FL ma świetny zapach ... jak ktoś znajdzie żel pod prysznic o tym zapachu niech da znać ;D. I potwierdzam, zielony FL ma świetny zapach, też go lubię Panowie, to się leczy. Żartowałem, też go uwielbiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.