sowa56 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Skąd Ty się chłopie urwałeś, 30kg rower, za 1480zł, może jest to cena za jego wagę, najcięższy rower jaki miałem ważył 18kg, i to było kupą żelastwa, o takim klocu jak Ty piszesz nawet nie pomyślałbym, za te pieniądze można złożyć coś porządnego co nigdy nie będzie takim chłamem, Ty chcesz jeździć rowerem czy targać 30kg bagażu? Nie rozumiem ludzi, wygląda na to, że dopiero co wyleźli z jaskini. Idź do sklepu, poszukaj takiego kloca, zapewniam że to będzie bardzo trudne, weź go na ramię i przebiegnij się z nim po schodach na trzecie piętro, wtedy będziesz wiedział o czym tu mówimy, czasami w terenie trzeba wziąć rowerek na plecki, ja kiedyś dwa targałem wzdłuż koryta górskiej rzeki, mój był O'K ale miałem jeszcze rower 11-tolatka, tamten ważył "tonę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Uważaj bo zaraz cię elyyta obsunie że się nie znasz. Bo jesteś świeżak to pewnie masz 6 lat i roweru na oczy nie widziałeś Po co się udzielasz w tym temacie jak nie masz pojęcia o czym piszesz. Jaki SLX 10 lat temu? Informacje o geometrii czerpiesz z wycieczki po bułki makrokeszem... Ty w szczególności. Wiesz co nawet się nie odniosę do tej kloaki. Widać ze czerwony podpis dobrze działa (a raczej zle) na twoje ego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Jeżeli chodzi o serię V to ja bym poszukał wyższego modelu (cena nie będzie dużo wyższa) z główką pod Fattego, bo to jest esencja Cannonów z tamtych lat. np taki Rower górski CANNONDALE super V800 SL (2792112606) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dzięki rozważę zakup tego @sowa56 Wg specyfikacji Cannon z 1996 waży 13kg a makrokesz koło 30kg. Pisałem ile waży czytanie ze zrozumieniem się kłania Pewnie co roku zmieniasz grup osprzętu " bo będą się ze mnie na forum śmiali że używam starego XT". Ja takich ludzi nazywam szpanerzy To pasuje do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 @@Tery, według specyfikacji którą podałeś w pierwszym linku Super V500 waży 29,9 tylko nie wiadomo czego kg czy lb. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 <p> @@Tery, według specyfikacji którą podałeś w pierwszym linku Super V500 waży 29,9 tylko nie wiadomo czego kg czy lb. Pozdro Sprawdziłem w drugiej specyfikacji 30 lb = 13kg Skąd Ty się chłopie urwałeś, 30kg rower, za 1480zł, może jest to cena za jego wagę, najcięższy rower jaki miałem ważył 18kg, i to było kupą żelastwa, o takim klocu jak Ty piszesz nawet nie pomyślałbym, za te pieniądze można złożyć coś porządnego co nigdy nie będzie takim chłamem, Ty chcesz jeździć rowerem czy targać 30kg bagażu? Nie rozumiem ludzi, wygląda na to, że dopiero co wyleźli z jaskini. Idź do sklepu, poszukaj takiego kloca, zapewniam że to będzie bardzo trudne, weź go na ramię i przebiegnij się z nim po schodach na trzecie piętro, wtedy będziesz wiedział o czym tu mówimy, czasami w terenie trzeba wziąć rowerek na plecki, ja kiedyś dwa targałem wzdłuż koryta górskiej rzeki, mój był O'K ale miałem jeszcze rower 11-tolatka, tamten ważył "tonę". Sam wylazłeś z jaskini, posłuchaj szpanerze , Amerykanie podawali wagę roweru w funtach. Idz się douczyć jak tego nie wiedziałeś. Aha dla takich jak ty to tylko waga i najnowszy osprzęt się liczy. I podejście mój rower jest najbardziej za** sty na świecie a inni maja za przeproszeniem gówno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Skąd Ty się chłopie urwałeś, 30kg rower, za 1480zł, może jest to cena za jego wagę, najcięższy rower jaki miałem ważył 18kg, i to było kupą żelastwa, o takim klocu jak Ty piszesz nawet nie pomyślałbym, za te pieniądze można złożyć coś porządnego co nigdy nie będzie takim chłamem, Ty chcesz jeździć rowerem czy targać 30kg bagażu? Nie rozumiem ludzi, wygląda na to, że dopiero co wyleźli z jaskini. Idź do sklepu, poszukaj takiego kloca, zapewniam że to będzie bardzo trudne, weź go na ramię i przebiegnij się z nim po schodach na trzecie piętro, wtedy będziesz wiedział o czym tu mówimy, czasami w terenie trzeba wziąć rowerek na plecki, ja kiedyś dwa targałem wzdłuż koryta górskiej rzeki, mój był O'K ale miałem jeszcze rower 11-tolatka, tamten ważył "tonę". jeżeli serio uwierzyłeś że ten rower może 30kg ważyć, to chyba naprawdę nic nie wiesz o historii rowerów, wyjazd stąd, swoją drogą, ciekawe ile kosztował ten rower w momencie gdy wyszedł z fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa56 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 <p> Sprawdziłem w drugiej specyfikacji 30 lb = 13kg Sam wylazłeś z jaskini, posłuchaj szpanerze , Amerykanie podawali wagę roweru w funtach. Idz się douczyć jak tego nie wiedziałeś. Aha dla takich jak ty to tylko waga i najnowszy osprzęt się liczy. I podejście mój rower jest najbardziej za** sty na świecie a inni maja za przeproszeniem gówno. Ty się tak nie unoś bo jeszcze Ci coś pęknie i nie będziesz mógł jeździć rowerem. Tak też się złożyło, że wysłałem post zanim zorientowałem się że waga jest w funtach, nie wiem dlaczego system nie pozwolił mi edytować treści, mea kulpa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Myslalem, ze nikt nie wpadnie na to, ze waga jest podana w lb, gratulacje! 13kg, dla mnie super waga - moj ht wazy 12,6 (choc wyszedl mnie wiele taniej) mimo deore, korby na ht2, blacka 1680g czy dosc lekkiego visiona 1700g. A tutaj retro full 13kg, super! Mimo, ze osobiscie bym nie kupil, to i tak zazdrosc pozostaje, a wiem, ze stary osprzet i o dekade starszy potrafi chodzic lepiej od dzisiejszych nie wcale niskich grup. Pogon tam na maratonie jakiegos ze "znawcow" z forum na tym "makrokeszu" jak to idiotycznie stwierdzili. Ciekawe czy nadal bedziesz wg nich posmiewiskiem z racji roweru. Kocham to forum, jak ludzie cos doradzaja, bo im "sie wydaje", cudownie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Kocham to forum, jak ludzie cos doradzaja, bo im "sie wydaje", cudownie! Bo na tym forum jest dużo szpanerów ,króluje propaganda i mity zamiast rzeczowej wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ja widzę że dla ciebie każdy kto nie jezdzi starym klamotem jest szpanerem bo to słowo przewija się u ciebie co chwilę. Jak bym chciał szpanować to bym sobie kupił Mercedesa a nie rower którym jeżdżę po bezludnych zadupiach. Ja z kolei "uwielbiam" ludzi krórzy muszą przypiąć łatkę inaczej myślącym. Bo co innego się spierać a co innego określać kogoś niesmacznym epitetem. Taki rowerowy "moheryzm" Odnośnik do komentarza
szliri Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Bo na tym forum jest dużo szpanerów ,króluje propaganda i mity zamiast rzeczowej wiedzy. To widać, że mało siedzisz na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ja widzę że dla ciebie każdy kto nie jezdzi starym klamotem jest szpanerem bo to słowo przewija się u ciebie co chwilę. Znowu obrażasz mój rower.<p>Ja z kolei "uwielbiam" ludzi krórzy muszą przypiąć łatkę inaczej myślącym.Bo co innego się spierać a co innego określać kogoś niesmacznym epitetem Prawda w oczy kole? Po twoich gatkach o postępie i całkowitym nie uznawaniu starych grup(nawet jak by by były nowe z pudełka) widać kim jesteś. W odpowiedzi na moje pytanie wyjeżdżasz mi ni z tego ni z owego z RAM-em z komputera(co ma piernik do wiatraka?)Zapamiętaj sobie stare komponenty trzymają cenę bo są wysokiej jakości. Pewnie i tak nie zarybisz. Kupuj sobie nowe XT co roku bo "przecież wchodzą nowe rozwiązania materiały itp" i XT z przed roku dla ciebie będzie już stare. To jest szpanerskie myślenie. Odnośnik do komentarza
Gość pw524 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Szkoda słów i czsu na przepychanki z tobą. Myśl sobie co chcesz, obchodzi mnie to tyle co zeszłoroczny śnieg i tak nie zatrybisz że chodziło mi o przydatnośc do jazdy tego wynalazku a nie o jego wiek. A rowerek neich ci się wypłacze w ramię bo go obraziłem . Rany co za ... :wallbash: O tym kim jestem świadczy mój licznik i cyferki na nim a nie marka roweru czy taki "ktoś" jak ty. Odnośnik do komentarza
rybciasum Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu O tym kim jestem świadczy mój licznik i cyferki na nim a nie marka roweru czy taki "ktoś" jak ty. Niech zgadne, 4000? Odnośnik do komentarza
Tery Napisano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu chodziło mi o przydatnośc do jazdy tego wynalazku Taki z ciebie znawca że oceniasz to po jedzie makrokeszem. Co za.... Nie jeździłeś takim rowerem to się nie wypowiadaj. O tym kim jestem świadczy mój licznik i cyferki na nim a nie marka roweru czy taki "ktoś" jak ty. Tu się zdziwisz.Licznik w moim rowerze parę razy się już przekręcił. Jeżdżę cały rok czy to lato czy zima i śnieg. A Cannondale kupiłem bo mi się podoba.Nie jest tak oklepany jak merida giant czy cube. Wiem moglem kupić rower o typowej geometrii ale w moim mieście jedzą setki takich rowerów a ja jestem indywidualistą. Odnośnik do komentarza
Gość pw524 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu No jesteś, bezapelacyjnie. A ile masz tam nakulane to twoja sprawa, nie wnikam. Pisałem o sobie nie o tobie. Niech zgadne, 4000? A to moja sprawa. Co chcesz się licytowac? Jak na harakter pracy która mnie w znacznym stopniu ogranicza to dużo, każda wolna chwila. Zresztą po co ja to pisze, szkoda palców. Odnośnik do komentarza
rybciasum Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu A to moja sprawa. Co chcesz się licytowac? Jak na harakter pracy która mnie w znacznym stopniu ogranicza to dużo, każda wolna chwila. Wytłumacz mi jeszcze co to harakter. A praca która ogranicza to tylko wymówka , ja znam osoby co robią po 400km rocznie bo STUDIA TO WSZYSTKO NIE MAJĄ CZASU, także wiesz... Odnośnik do komentarza
Gość pw524 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Co ty człenu wiesz..... A taka praca że czasem jestem 48 godzin non stop uwiązany albo w pracy albo pod telefonem i nie mogę się ruszyć. Słyszałeś kiedyś słowo dyżur?! Co pojadę do lasu dostanę zgołszenie i co taksówka po mnie przyjedzie? Sa sytuacje że o 3 w nocy muszę być w 5 minut ubarny i w samochodzie bo w grę wchodzi ludzkie życie bądz zdrowie!!!!! Nawet w tej chwili pisząc to jestem w pracy bo jestem pod telefonem!!! A oddalenie się na rowwerku do lasu może się u mnie skończyć 3 miesiącami do wyjaśnienia.Poza tym jest jeszcze rodzina której też coś jestem winien. Skończ pier.... bo nie masz bladego pojęcia o mojej pracy i o tym co mówisz!! Marzę o takiej pracy żeby sobie pójść na 8 godzinek odpier swoje i do domciu, niestety nie w moim przypadku! Ogarnij się troszkę bo nie masz pojęcia jakie rzeczy ludzie robią i ile im to czsu zajmuje. Radosny fantasta! A raczej jeszcze dzieciak który o prawdziwej pracy i zarabianiu na rodzinę nie ma pojęcia. Odnośnik do komentarza
rybciasum Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Och, widzę że kolege łatwo można sprowokować, gratulacje rozumu i zdrowego myślenia ! Odnośnik do komentarza
Gość pw524 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Tak łatwo i przyznaje się do tego, za darmo tych 3 ostrzeżeń nie dostałem (może wina stresu w pracy, nie wiem, nie usprawiedliwiam się tym). Bo nie mierz wszystkich swoją miarą. Jak bedziesz miał pracę, rodzine na głowie, kredyty itp to zobaczysz jak to łatwo wychodzi. Uwielbiam rower, często się zmuszam po pracy żeby jeszcze wsiąść na rower. Bo dziś wolne bo córka chce się bawić zona w końcu pojechać na zakupy bo nogi bolą ale wszystko mija jak już jestem w lesie. Bo o to wtym właśnie chodzi. Chciałeś mi po prostu przyładować ale tutaj nie mamy pola do dyskusji. Mimo wszystko powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
rybciasum Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu nie chciałem Ci przyładować, zweryfikować kim naprawdę jesteś, skoro powiedziałeś że O tym kim jestem świadczy mój licznik i cyferki na nim a nie marka roweru czy taki "ktoś" jak ty. świadczy o Tobie Twój sposób wypowiedzi i próba wypowiedzenia się w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia Odnośnik do komentarza
Gość pw524 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Dobrze że ty w tym wieku maz takie doświadczenie. Forum jest bezpieczne. Ja po prostu już dość się najezdziłem na różnego rodzaju dziwadłach (bo innych nie było) żeby się teraz nimi zachwycać. Dla ciebie to ciekawostka i folklor, dla mnie coś o czym chcę zapomniec. Dziecko jak będzie szmiał tak przynajmniej ze 30 lat to gwarantuję ci że dotrze do ciebie jak się jeszcze w tym wieku ma zielono w głowie. Odnośnik do komentarza
magik2208 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Mowisz, ze wypowiada sie na temat twojej pracy choc nie ma pojecia. Ty wypowiadasz sie o rowerze bo jezdziles na makrokeszu, ktory WYGLĄDA podobnie. Mowisz, ze o tobie swiadcza cyferki w liczniku, ale nie jezdzisz, bo ciagle jestes w pracy. Gdzie tu logika? Co do pracy - sam wybrales, a wyglada to jakbys sie nam chcial pozalic jak to masz ciezko. Odnośnik do komentarza
Gość pw524 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 · Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 22 Listopada 2012 - Brak powodu 1 O kiepskiej geometri wypowiedziałem się nie tylko ja a przyje.... się mnie. 2 Praca mnie wybrała sama w czasach jak było w polsce 25% bezrobocie i wtedy myślałem że złapałem Pana Boga za nogi. A do takiej wypowiedzi sprowokował mnie sam bo się wypowiada o czymś o czym niema pojecia. 3 To forum jest pełne takich mundrołków co myślą że sa guru rowerowym bo jednym tchem potrafią wymienić wszystkie grupy osprzętu po kolei (nie tedy droga). Mnie się przyj... bo zrobiłem zwykłą literówkę. 4 Zapewniam że mimo wszystko mam nakulane więcej niż niejeden swobodny ptaszek znawca z forum. Odnośnik do komentarza
Fenthin Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 //Przypominam, że temat dotyczy roweru. Do zabawy w przepychanki polecam piaskownicę. Albo polecą prezenty. //EDIT: Dwie główki już poleciały. Jeśli jeszcze ktoś jest chętny, proszę dalej pisać nie na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.