damian1320 Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Witam mam już dosyć regulowania konusów w kole i chciałbym zrobić tak "http://www.forumrowe...owe/">tutaj</a>!. Jeżeli robić to żeby było na długo i mam pytanie czy są na rynku jakieś wzmacniane ośki?????, a może lepiej było by wytoczyć tylko nie wiem z jakiego materiału była by wytrzymała.
SEERQ Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Nie rozumiem po co Ci jakaś wzmacniana oś ? Ja całkiem niedawno robiłem to w przednim kole i zastosowałem normalną oś na zamykacz. Z tyłu pewnie robi to się jakoś inaczej z racji na bębenek pod kasetę ale wątpię, że potrzebujesz jakiejś ekstra osi. Jeszcze zapytam. Kaseta czy wolnobieg ?
damian1320 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Napisano 15 Listopada 2012 mam wolnobieg właśnie nie wiem czy może dać zwykłą oś, nie dawno wymieniłem i nie wiem od czego mogła by się zgiąć, może już była jak kupiłem
bukakewarior Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Sprawdź, czy wnętrzę (miski itd.) piasty są ok, bo jezeli z nimi jest coś nie tak, to może być powodem krzywienia ośki.
damian1320 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Napisano 15 Listopada 2012 miski wianki i konusy są w porządku bo były wymieniane
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.