Oski34 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam Dzisiaj chciałem wymienić amortyzator z(ł)oom na sztywny widelec w rowerku ze sterówką 1" z gwintem. Wziąłem siedo roboty, odkręciłem tą główną nakrętkę, mostek, wyjąłem mostek tak że została już tylko sterówka. Trzymała się jeszcze więc jak to polak uznałem że bez młota to nie robota. Uderzyłem kilka razy i nic nawet nie drgnęło ... przy ostatnim uderzeniu wgięła się nawet sterówka takze mocniej jużc iężko będzie I tu nasuwa się stwierdzenie, że albo zakleszczyło sie na amen albo jest jeszcze jakieś mocowanie ... i właśnie o to pytam - jak wyjąć ten amortyzator do końca ? Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Możesz zrobić na szybko zdjęcie jak to wygląda? Chodzi mi o górną część główki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski34 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mniej więcej takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Musisz odkręcić najpierw tą górną nakrętkę, a później jeszcze tą płaską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski34 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 A do tego jakieś specjalne klucze są ? bo widzę że bardzo duży trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Żadne specjalne klucze. Potrzebny Ci imbus i np. klucz francuski. Taki jak ten. http://www.img.chh.pl/large_size/835cd36236bce79d32c7c088e2dda8a1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Potrzeba 32 lub 36 (nie pamiętam dokładnie). Polecam klucz nastawny (chyba tak się to nazywa, ten regulowany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski34 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 odkręciłem kapsel, odkręciłem tą nakrętkewidoczną na zdjeciu i i tak nie wychodzi. Z tego co zrozumiałem z postu Auditore mam jeszcze odkręcić ten duży okręg co na zdjeciu jest pod nakrętką. poprawcie mnie jeśli źle zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Musisz odkręcić wszystko co jest na górze, tak abyś mógł zdjąć miskę i zobaczyć łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Tak, dokładnie, musisz odkręcić ten duży, płaski "okrąg". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.