mateusz0595 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mam takie nietypowe pytanie odnośnie pedałów SPD. Zakupiłem ten rower http://allegro.pl/ro...2729414343.html Dzisiaj kurier mi go przywiózł, ale w paczce brakowało pedałów SPD które były na zdjęciu, napisałem do sprzedającego i sprzedający twierdzi, że gdyby były to zwykłe pedała pedały to by dołożył je a spd nie trzeba. Przed zakupem nie dostałem informacji, że nie ma ich w cenie, a gdy wcześniej kupowałem rowery i były na foto to zawsze je dostałem dlatego wcale nie pytałem sprzedającego o nie ponieważ wg. mnie jest to części kompatybilna bez której roweru nie da się użytkować. Co wy sądzicie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Skoro były na zdjęciu, to także byłbym przekonany, że je dostanę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 No ja tak samo byłem przekonany, że będą dlatego nie zapytałem przed zakupem o to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Na zdjęciach jest więc wynika z tego że jest sprzedawany razem z nimi. Nie ma nic w opisie o ich braku w zestawie. Sprawę zgłosiłbym allegro, jeśli sprzedający nie będzie chciał ich dosłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Poczekam jeszcze na więcej opinii i wtedy prześlę sprzedającemu link do tego tematu, aby zobaczył co sądzą inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Krótko i na temat - zdjęcie przedstawia sprzedawany przedmiot. Nie ma wykluczenia pedałów np. brak pedałów spd. Temat jest tym samym zamknięty. Powinny być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 hehe... Ale na co tu czekać. Pedalce na zdjęciu są, nic nie ma w opisie że nie zostaną spzredane wraz z rowerem więc nie ma o czym gadać... A lampkę dostałeś? Bo też jest na zdjęciu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nie, lampek i tego uchwytu co jest na mostku nie dostałem, ale o tym wiedziałem przed zakupem bo zapytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 No to tymbardziej gość poszkapił sprawe. Skoro wykluczył światło i podstawkę licznika (?) to mógł też nadmienić coś o pedałach... A tak ... lufa w krzokach jak mawiał Gustlik... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Jak wyżej. Domagaj się gejów;] Swoja droą ciekawa filozofia- jak 'zwykle' to się dokłada, a spd juz nie trzeba. ciekawe co by bylo np. z CB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki997 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Patrząc po zdjęciu to by się należało bo są widoczne, ale w opisie ich nie ma, tak samo jest z lampkami i resztą "osprzętu" trudno powiedzieć kto ma rację. Często jest tak że zdjęcie jest tylko poglądowe a opis jest głównym "wyznacznikiem" sprzedawanego towaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/339368-zdjecie-sprzedawanego-przedmiotu.html Mniej więcej na temat. W zasadzie trudno powiedzieć który z Was ma rację. Najlepiej było by się jakoś dogadać i tyle. Pedałów w specyfikacji nie wymienił. Z drugiej strony nie dodał, że rower sprzedaje bez pedałów. Ja spróbowałbym rozwiązać to ugodowo. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Zwyczajowo rowery sprzedaje się bez pedałów ew dodaje się jakieś zwykłe plastiki "aby tylko", nie jestem zdziwiony reakcją sprzedającego. Jednak jeśli w opisie nie było zaznaczone, że foto jest poglądowe albo, że pedały nie są w zestawie to jednak domagałbym ich otrzymania lub równowartości - tym bardziej, że w aukcji miałeś tak zwane "real foto". Proponuję nie odpuszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Dokładnie. W opisie transakcji powinno być napisane, że fotografia jest poglądowa. Brak wyraźnego WYŁĄCZENIA pedałów w opisie świadczy o ich zamontowaniu w rowerze. Amen.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Chwila, chwila... Fotografie poglądowe to chyba sobie sklepy wrzucaja z notką że specyfikacja może ulec zmianie. A to raczej był prywatny sprzedawca i robił zdjęcia konkretnego roweru, który sprzedał. I nie zrobił notki o wyłączeniach żadnych części... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Zwyczajowo rowery sprzedaje się bez pedałów... Ooo! Gdzie tak sprzedają ??? Są na zdjęciu - mają być z rowerem, jeśli w opisie nie zaznaczono inaczej. Rower bez pedałów, to IMHO rower niesprawny, nienadający się do użytkowania Szprych też nie ma w opisie, ale mam nadzieję, że otrzymałeś je do kompletu z wymienionymi tam obręczami i piastami Zgłaszaj do Allegro równolegle i niezależnie od prowadzonych ze sprzedającym negocjacji. POK Allegro również ma terminy których nie można przekroczyć, bo potem d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 @dziobolek jasne że rowery "te bardziej Topowe" są sprzedawane bez pedałów ale z reguły zdjęcia też wtedy są bez pedałów i w opisie jest również bez pedałów (przykład: Giant Trance X 29er 2 - 2013 - Bike-On.pl, rowery i akcesoria rowerowe Ale wtopa sprzedającego jest taka że na focie pedały były więc jest to wprowadzenie w błąd (świadome lub nie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ... ale to są sklepy jak już pisałem, nie prywatne aukcje... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Jasne zgadzam się. A tak z ciekawości to właśnie mi wpadło w oczy http://www.sklep.rowery.com.pl/image_func.php?img=gfx/52b0bc6af4e711a1f120c4a195fa6068.jpg&lang=pl&prod_id=3310 Sprzedają go z jednym pedałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 za 3000 zł to powinien Ci te pedały dorzucic i tak dobrze skasowal za ten rower, ze w opisie nie napisal ze sa pedaly, to idac tym tropem zacisku sztycy tez nie bylo w opisie a przyslal, pedały to jest czesc roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Skąd wiesz, ile zapłacił kupujący? Pod linkiem skrywa się zakończona aukcja bez żadnych ofert... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 tego to nie wiem, ale raczej nie 2000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 sprzedający powinien szybciunio się zreflektować...przesłać spd i jeszcze przeprosić. W razie czego odstąpienie od umowy to żaden problem dla kupującego..... Jak również krótka piłka o zwrot kosztów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Zdjęcia w aukcji są na tyle dokładne i jest ich tyle, że nie można powiedzieć, że są poglądowe, tylko stanowią część opisu. Jeżeli sprzedający nie uwzględnił wykluczeń, wprowadził klienta w błąd. Proste. Nie ma co nad tym dywagować i rozważać, czy rowery wyższej klasy są sprzedawane z pedałami czy nie. To tak jakby kupić samochód, a sprzedający stwierdziłby, że jednak koła sobie zostawi - mimo że na zdjęciach samochód stał na kołach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 rzekł bym Amen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.