Skocz do zawartości

[torebka podsiodłowa] o specyficznych wymaganiach

kosmonauta80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy znacie jakiś model spełniający takie warunki:

- ma się zmieścić w niej: dętka, klucz-scyzoryk, komórka, kilka małych szmatek

- powinna mieć oprócz komory głównej dodatkową kieszonkę z boku na gaz pieprzowy (by łatwo było go wydostać w razie czego)

- podwieszana opaską z rzepu tak, bym mógł do tego zaczepić pompkę (CB Power Pump)- ewentualnie mocowanie na lampkęCena nie gra roli.

A najlepiej jak by się dało schować tę pompkę całkowicie.

Napisano

W rowerze MTB chyba jednak lepsza pod siodło. "Podramówka" utrudnia podchwyt bicykla przy rurze podsiodłowej, co pogarsza wygodę wnoszenia bicykla. Dodatkowo blokuje miejsce na drugi bidon.

Napisano

Czy znacie jakiś model spełniający takie warunki:...

Może Topeak SideKick STW Wedge Pack?:

topeak-sidekick-stw-wedge-pack-opened-view.jpg

Zamiast narzędzi możesz wozić to co ci tam pasuje.

--
Napisano

Ten Topeak ma tylko jedna komorę...

Ja na zdjęciu widzę 2 komory - jedna płytka (na narzędzia), druga głęboka (na dętkę i pompkę CO).

... nie ma dodatkowej zewnętrznej kieszonki, ani szlufki do przymocowania pompki.

Szlufka też jest - tam gdzie to żółte logo Topeak, nad paskiem odblaskowym:

Torba-pod-siodelko-Topeak-Side-KickSTW.jpg

Czyli lampkę można przyczepić, tak jak tego chciał kosmonauta80

--

Napisano

Pompka to teoretycznie do środka powinna się zmieścić. I to razem z dętką. Porównałem sobie wielkosć spakowanej dętki na tle pompki i po obrazku powyżej widzę, że pompka się zmieści (ma ona dokładnie 17 cm). Teoretycznie czegoś takiego szukam. Tylko ta cena :down:

Napisano

Dodatkowe narzędzia podnoszą niestety cenę... Ale torebki nie wykluczam, jeżeli nic lepszego nie znajdę to się na nią zdecuduję. Najwyżej przyoszczędzę na jedzeniu żeby mieć na gażdżet do roweru :voodoo:

Napisano

Już ci odpowiedziałem w moim temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/117138-torba-podsiodlowa-topeak-aero-wedge-pack-large-recenzja/

Jak pompka ma 14cm czy tam 18 (tak jak moja topeak race rocket hp) to wejdzie ci spokojnie. Popatrz na wymiary torebek to będziesz orientacyjnie wiedział w który rozmiar raczej wejdzie. Ja nie żałuję że kupiłem Large, bo nie przeszkadza w jeździe i jest taka zgrabna i tak, a sporo można w niej zmieścić.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Witam

Nie myślałeś o kupnie zwykłej torby podsiodłowej w cenie około 30-50 zł, do której zmieszczą Ci się rzeczy o których wcześniej wspomniałeś,no oprócz pompki i tych "szmatek"

Natomiast pompkę mógłbyś domocować do uchwytu przykręcanego wspólnie z uchwytem bidonu?

pozdrawiam

R/

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...