kosmonauta80 Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Czy znacie jakiś model spełniający takie warunki: - ma się zmieścić w niej: dętka, klucz-scyzoryk, komórka, kilka małych szmatek - powinna mieć oprócz komory głównej dodatkową kieszonkę z boku na gaz pieprzowy (by łatwo było go wydostać w razie czego) - podwieszana opaską z rzepu tak, bym mógł do tego zaczepić pompkę (CB Power Pump)- ewentualnie mocowanie na lampkęCena nie gra roli. A najlepiej jak by się dało schować tę pompkę całkowicie.
Michauuu Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 A może zamiast pod siodło taka pod ramę?
Sandacz Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 W rowerze MTB chyba jednak lepsza pod siodło. "Podramówka" utrudnia podchwyt bicykla przy rurze podsiodłowej, co pogarsza wygodę wnoszenia bicykla. Dodatkowo blokuje miejsce na drugi bidon.
kosmonauta80 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Napisano 16 Listopada 2012 Zdecydowanie podsiodłówka będzie bardziej praktyczna. Raz widziałem torebkę z boczną kieszonką, ale znowu brak miejsca na pompkę A pompka ma około 14 cm.
steve69 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Czy znacie jakiś model spełniający takie warunki:... Może Topeak SideKick STW Wedge Pack?: Zamiast narzędzi możesz wozić to co ci tam pasuje. --
lajtspid Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Ten Topeak ma tylko jedna komorę, nie ma dodatkowej zewnętrznej kieszonki, ani szlufki do przymocowania pompki.
steve69 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 Ten Topeak ma tylko jedna komorę... Ja na zdjęciu widzę 2 komory - jedna płytka (na narzędzia), druga głęboka (na dętkę i pompkę CO). ... nie ma dodatkowej zewnętrznej kieszonki, ani szlufki do przymocowania pompki. Szlufka też jest - tam gdzie to żółte logo Topeak, nad paskiem odblaskowym: Czyli lampkę można przyczepić, tak jak tego chciał kosmonauta80 --
kosmonauta80 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Napisano 16 Listopada 2012 Pompka to teoretycznie do środka powinna się zmieścić. I to razem z dętką. Porównałem sobie wielkosć spakowanej dętki na tle pompki i po obrazku powyżej widzę, że pompka się zmieści (ma ona dokładnie 17 cm). Teoretycznie czegoś takiego szukam. Tylko ta cena
steve69 Napisano 16 Listopada 2012 Napisano 16 Listopada 2012 ... Teoretycznie czegoś takiego szukam. Tylko ta cena No zaraz zaraz, a kto to napisał: ... Cena nie gra roli. --
kosmonauta80 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Napisano 16 Listopada 2012 Dodatkowe narzędzia podnoszą niestety cenę... Ale torebki nie wykluczam, jeżeli nic lepszego nie znajdę to się na nią zdecuduję. Najwyżej przyoszczędzę na jedzeniu żeby mieć na gażdżet do roweru
dymcio111 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 Już ci odpowiedziałem w moim temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/117138-torba-podsiodlowa-topeak-aero-wedge-pack-large-recenzja/ Jak pompka ma 14cm czy tam 18 (tak jak moja topeak race rocket hp) to wejdzie ci spokojnie. Popatrz na wymiary torebek to będziesz orientacyjnie wiedział w który rozmiar raczej wejdzie. Ja nie żałuję że kupiłem Large, bo nie przeszkadza w jeździe i jest taka zgrabna i tak, a sporo można w niej zmieścić. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
robertos102 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 Witam Nie myślałeś o kupnie zwykłej torby podsiodłowej w cenie około 30-50 zł, do której zmieszczą Ci się rzeczy o których wcześniej wspomniałeś,no oprócz pompki i tych "szmatek" Natomiast pompkę mógłbyś domocować do uchwytu przykręcanego wspólnie z uchwytem bidonu? pozdrawiam R/
kosmonauta80 Napisano 17 Listopada 2012 Autor Napisano 17 Listopada 2012 dymcio111, tej torebki także nie wykluczam mimo iż posiada 2 wady: brak kieszonki bocznej i konstrukcja. Chodzi mi tu o to, że zacisk przy sztycy nie trzyma się tylko opada. robertos102, pompka CB Power Pump to zbyt dobry i drogi sprzęt by w takim miejscu go wozić.
robertos102 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 robertos102, pompka CB Power Pump to zbyt dobry i drogi sprzęt by w takim miejscu go wozić. No to mój pomysł odpada pozdr R/
dymcio111 Napisano 17 Listopada 2012 Napisano 17 Listopada 2012 zależy jaki uchwyt do pompki, ja mam taką Topeak: http://www.szumgum.c...erocket-hp.html uchwyt widać na filmie, bardzo dobrze trzyma, jak mam miejsce to wkładam pompkę do torebki, a jak muszę sporo rzeczy w niej mieć to wtedy normalnie w uchwyt wkładam i lala nic nie wylata
kosmonauta80 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Napisano 8 Grudnia 2012 A co powiecie o Merida S-BAG II? Nie licząc pompki spełnia wymagania, a w szczególności 2 boczne kieszonki na komórkę i gaz pieprzowy.
kosmonauta80 Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Napisano 13 Grudnia 2012 Dla mnie temat zamknięty. Właśnie odebrałem Meridę S-Bag II i jestem zachwycony. Niebawem recenzja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.