Skocz do zawartości

[przelotka rolkowa] Czy ktoś tego używa?

Maxim

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem kiedyś dwie takie przelotki rolkowe:

http://www.sklep-zegarki.pl/produkt,2018948,kolko-prowadzace-linke-przerzutki-rollamajig-avid-kolor-czerwony.html

Podczas przeprowadzki kilka lat temu mi się gdzieś zawieruszyły i od ładnych paru lat nie zdążyłem ich zamontować.

Teraz kiedy je odnalazłem zastanawiam się czy faktycznie te urządzonko działa.

Czy ktoś z Was ma zamontowane coś takiego i jakie są Wasze spostrzeżenia?

Ze starymi przerzutkami Shimano działa bardzo dobrze.

Nie wiem w jaki sposób, ale przeoczyłem jeden wątek o tej przelotce. Jeden z forumowiczów wspominał właśnie, że działa ona dobrze z przerzutkami starego typu, ale nie wiedział czy z przerzutkami typu Shadow też będzie dobrze wpółdzialać. Czy shadow to inaczej przerzutki nowego typu? Dla mnie to brzmi tajemniczo. Mój rower jest z 2008 roku (Deore LX).

Montować?

Shimano produkuje przerzutki o budowie klasycznej i Shadow. Różnica jest widoczna na pierwszy rzut oka chociażby po sposobie mocowania linki: klik Po lewej "klasyk", po prawej Shadow. Widzisz, jak mocno wygięty jest pancerz na lewej fotografii. To kółko niwelowało ten efekt. W przypadku przerzutek Shadow już sama ich konstrukcja zapobiega potrzebie nadmiernego wyginania pancerza.

A LX Shadow, z tego co pamiętam, nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...