Skocz do zawartości

[Napinacz] do Norco Sasquatch

botanic18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam rowerek Norco Sasquatch 2008 w oryginalnej specyfikacji, czy moglibyście mi do tego znaleźć jakiś napinacz? Jestem w tym kompletnie zielony, chciałbym aby napinacz nie kosztował powyżej 200 zł, ale też żeby nie był jakiś szajsowaty :)

Mam na oku napinacz Truvativ Boxguide, ale nie mam pojęcie czy będzie pasował, czy nie potrzeba jakiegoś mocowania itd.

Napisano

Nie będzie. Ten napinacz mocowany jest śrubbmi do mufy suportu a w/w rower z tego co zauważyłem takich mocowań nie posiada. IMHO lepiej poszukać czegoś w stylu Boplight CH-CM1

Napisano

Nie nie ma. Producenci przewidują że rama do której będzie przykrecony napinacz posiada wokół mufy suportu trzy inserty do wkręcenia śrubek. Po prostu inne, mocowanie nie byłoby efektywne.

Napisano

Mmi bardziej chodzi o to żeby łańcuch był napięty a wygląda na to że ten boplight go tylko trzyma aby nie spadł, bo głównym powodem dlaczego chce kupić napinacz jest to że łańcuch przy wstrząsie o wszystko obija..

Napisano

voytec Ale głupoty gadasz... Wczoraj zamocowałem Boxguid`a do Signa który też nie ma ICSG.Są też adaptery z ICSG 05/Old na mocowanie pod suport.

A na miejscu autora bardziej celował bym w E13 LS - dobry, sprawdzony, nowy można dorwać do 200 zł, ew. Weeze KeepIt - Vincere właśnie ma je na promocji za 199 zł tylko trzeba będzie doliczyć cenę za adapter.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...