Skocz do zawartości

[amortyzator] wyciek oleju przez wentyl marzocchi 66 2006r.

Bester

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z racji iż zielony w tych sprawach jestem pytam was :P tzn, podczas mycia roweru przypadkowo prysnąłem z bliska do wentla amortyzatora (marzocchi 66 rcv 170mm 2006r.) z początku myślałem że nic sie nie stało, do wentla bo nie mam pokręteł, po umyciu przejechałem sie i jak docisnąłem amortyzator prysnęło 2 moze 3 razy olejem z wentla, troszke wypryskało tego oleju i to mnie zmartwiło , wentel był taki jakby wciśniety ale po chwili powrócił do swojej pozycji i już nie pryskało. i teraz pytanie moje czy mogło coś ulec uszkodzeniu? czy jak wyciekło troche tego oleju to mam iść z tym do serwisu czy jak? prostą odpowiedź dajcie bo nie bede was tu męczył głupim pytaniem :P

z góry dzięki. :)

no więc dziś wziąłem jeszcze raz rower i wydmuchałem troche piasku z wentla( tego w amortyzatorze) było troszke go ale znowu zaczął syczeć , lecz tylko przez chwilke myśle że wcześniej sie nie wrócił zaraz bo zalegał tam piasek, i myśle że wczoraj wykapało hmm z 6 kropel tego oleju.

amortyzator działa jak wcześniej czyli dobrze nie ma jakichś zakłóceń pracy, czyli zostawić to i nic nie robić :D ? fakt kasa troche goni ale i amortyzatora szkoda :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...