Batman Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Jestem nowicjuszem w jeżdżeniu w SPD. Poczytałem trochę, poustawiałem i wyjechałem. Z lewą stopą jest wszystko ok ale z prawą już nie. Po około dwóch km (za każdym razem jak wyjadę) zaczynam odczuwać ból w tym miejscu: rodzaj bólu bym opisał jako zmęczeniowy, żaden ostry, kłujący, nagły. Dodam jeszcze, że mam wrażenie, że ta prawa stopa jak jest wpięta to mam wrażenie jakby się za bardzo wyginała ku temu miejscu. Czyli patrząc na stopę od tylu jakby za bardzo wyginała się w osi pionowej za bardzo na zewnątrz (w prawo). Moje pytanie brzmi: - czy można to zniwelować - w jaki sposób mogę próbować ustawić but Na koniec dodam, że jak wypnę but to ból mija, tak samo jak przestanę pedałować prawą nogą mimo tego, że but jest wpięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francik83 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 but ustawiasz przesuwając blok bliżej palców lub bliżej piety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Spróbuj piętę bliżej korby, znaczy palce bardziej na zewnątrz. Bloki nie muszą być ustawione tak samo w obu butach, stopy nie są równe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Blok możesz ustawić w dość szerokim zakresie- możesz przesunąć do przodu lub do tyłu, w lewo lub w prawo, bądź obrócić o pewien kąt. U Ciebie ból jest spowodowany prawdopodobnie przez złe ustawienie prawo-lewo i w tym zakresie najpierw spróbuj poeksperymentować z tym blokiem. Michuuu ma rację, stopy (zresztą nie tylko) nie są symetryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Jak zostało już napisane pokombinuj z ustawieniem bloków. Miałem problem podobny do Twojego, z tym że mi doskwierał ból kolana. Godzina jazdy, kombinacja ze wszelkimi możliwymi ustawieniami bloku i od tego czasu wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Więc miałeś problem o tyle podobny że bolało,i tyle podobieństwa. Bo to gdzie bolało to inna bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Słyszałem też o wkładkach do butów spd które dopasowują się do stopy. Może czegoś takiego poszukaj bo wkładki w spd są dość twarde i jak masz jakąś np wystającą kość stopy to regulacja bloku może nie pomóc. Mnie też czasem bolą stopy w spd ale nie wcześniej niż po 30-40 km tak więc idzie z tym żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Więc miałeś problem o tyle podobny że bolało,i tyle podobieństwa. Bo to gdzie bolało to inna bajka. Co nie zmienia faktu, iż powód może być ten sam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.