barczi Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam, jako iż jest to mój pierwszy post tutaj, na początku pragnę się przywitać. Nadszedł u mnie dzień zmiany amortyzatora i stoję obecnie przed dylematem odnośnie trzech znalezionych w satysfakcjonujących mnie cenach. Cena max 700 zł. Moja waga to 89 kg, jeżdżę głównie po drogach leśnych plus dodatkowo czasem zjazdy po kamienistych trasach. Znalazłem te oto trzy amortyzatory i bardzo Was proszę o pomoc w wyborze. Marzocchi - Amortyzator Dirt Jumper 3 [2010] MARZOCCHI Marathon R 2012 100mm 1 1/8 26er od BA!! (2757879534) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nowy Amortyzator SUNTOUR EPICON RLD 100mm 2012 AIR (2766067085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Osobiście skłaniam się ku 2 pozycji, ale chciałem wysłuchać Waszych rad bądź komentarzy odnośnie tych amorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Odwróć kolejność linków i taki są moje typy. Pierwszy z twojej listy to prawie 3kg złomu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barczi Napisano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Właśnie zauważyłem, że wszyscy polecają Epicona. A co z tym Marzocchi Marathon na 2012? W sumie nie mogłem znaleźć nigdzie o nim żadnych opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloSki Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 <p>Wszyscy polecają EPICONA bo on ma w sobie coś takiego za co się go kocha. Moim zdaniem jest to połączenie niskiej i wysokiej półki amortyzatorów (EPICON bardziej w stronę wyższej). Cena, którą prezentuje EPICON jest najbardziej zbliżona do jakości, którą dostajemy wraz z zakupem amortyzatora. Jego budowa jest tak prosta, że występuję małe prawdopodobieństwo awarii mechanicznej ( co do awarii eksploatacyjnych nie wiem bo mam go od 2 miesięcy). Dużym plusem na rzecz epikona jest też jego waga. Nie jest to może szczyt szczytów ale za taką cenę jest ona bardzo kusząca. Jeżeli chciałbyś dostać coś lepszego, dostarczającego więcej emocji przydałoby się podniesienie budżetu przeznaczonego na zakup amortyzatora. P.SNa forum jest człowiek, który sprzedaje Epicony poniżej 500 zł, wszystko legalnie i z gwarancją. Gdybyś brał pod uwagę zakup Epicona warto poszperać po forum i znaleźć numer telefonu do tego Pana.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Marzocchi z 2012 roku to już przyjemne widelce. Jednak opinii o Marathonie nie potrafię wystawić, nie widziałem tego nawet na oczy. Zwróć tylko uwagę na to, że nie posiada blokady skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ja bym brał epicona. Właściwie to już wziąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barczi Napisano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Epicon zamówiony i już w drodze do mnie. Dzięki wszystkim za opinie. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.