Root Admin Mieciu Napisano 13 Listopada 2012 Root Admin Napisano 13 Listopada 2012 Ciąg dalszy tematu http://www.forumrowerowe.org/topic/105077-ostrow-wlkpkalisz-chetni-na-wspolne-wypady/
bartkos Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Panie i Panowie, w najbliższą sobotę odbędzie się "Rajd na Koniec Świata" Zbiórka przy kaliskiej mleczarni (ul. Budowlanych) o godz. 9.30. Szczegóły na stronie www.cyklista.kalisz.pl
A7x Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 Witam Wszystkich zimowym wieczorem Rowery poszły w kąt, czas na łyżwy. Czy są chętni na wypad w któryś z weekendów na lodowisko w Kaliszu ? Ja mogę zabrać 4 osoby samochodem z Ostrowa, myślę, że Koledzy z Kalisza również nie będą mieli problemu z dotarciem na lodowisko.
dlugasek Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Witam wszystkich miłośników 2-kółek jestem otwarty na wszelkie propozycje
jasinski21444 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Marcin gdy sie zrobi troche cieplej , znaczy zniknie sól z ulic to można się gdzieś spotkać na mały wypad .
A7x Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 @dlugasek Witamy, myślę, że jak na dworze będą nieco lepsze warunki, to na pewno coś zorganizujemy Obecnie mamy jeszcze sporo błota na drogach no i jak Michał już wspomniał- sól. W ogóle przemyślcie wszyscy jakie trasy w tym roku robimy. Myślę, że na początku można delikatnie zacząć, później zwiększymy dystans. Kolega jest z Kalisza- w razie, gdybyśmy jechali gdzieś w okolice Antonina, dojedziesz samochodem do Ostrowa, czy będziesz startował na 2 kółkach z Kalisza ? Pytam, bo jeżeli na rowerze, to skombinuje się taką trasę, żeby wszyscy mieli taki sam dystans.
dlugasek Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Raczje w gre nie wchodzi auto pozostaje tylko rower a tak apropo z Kalisza bym był osamotniony ?
jasinski21444 Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Z kalisza chyba jest Dawid oraz polek. 22 marca jest rajd rowerowy z kalisza więc mogę sie wybrać o ile byłbyś zainteresowany. KTK Cyklista Kalisz - Zapowiedzi
kubbak Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Również jestem z Kalisza i jak zrobi się te 10*C to również będę mógł z Wami jeździć. PS. Na czwartej setce wokół Kalisza ktoś z Was był w ubiegłym roku?
A7x Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Ja kaliskie rejony znam raczej słabo, będzie trzeba nadrobić. W każdym razie zaczyna Was być więcej, niż Nas z Ostrowa Pomyślimy w takim razie o takich trasach, gdzie będziemy się spotykać w połowie drogi.
bigos97 Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Jeśli pogoda pozwoli w weekend wpadam na Ostrów/ Kalisz Mile widziany przewodnik na ochotnika
A7x Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Niestety, patrząc na zapowiedzi ma być beznadziejnie- piątek deszcz, sobota/niedziela na minusie i deszcz ze śniegiem na dokładkę Proponuję przełożyć termin na kwiecień, zorganizuje się jakiś fajny objazd po okolicy w większym gronie
Gaco Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Skoro Was już tylu tutaj przywiało, to i ja się zgłaszam. Ogłaszam pełną gotowość na sezon 2013 Jak nigdy. Czekam na suche ulice i 10 stopni za oknem, podobnie jak kolega kubbak. Zresztą wciąż uzupełniam wyposażenie roweru, a za oknem deszcz, więc nigdzie mi się nie spieszy. W każdym razie jestem chętny na jakieś krótkie wypady do 150km, bo formy nie ma po zimie . No i liczę na drugą do kolekcji fotę grupową z jakiegoś wypadu! PS: W okolicy połowy kwietnia atakuję Zakopane. Z Kalisza do Zakopanego w 2 dni i 2 dni na miejscu, powrót pociągiem. Gdyby ktoś był chętny to znajdzie mnie właśnie tutaj.
kubbak Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Kalisz zasypało. A na początku tygodnia była taka fajna pogoda. 22 marca - http://www.cyklista....wieczorowa-pora Postaram się zjawić, choć nie wiem czy o tej godzinie mi praca pozwoli.
jasinski21444 Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 kubbak ja się zjawie na 99% ,22drugiego ma być 10*
A7x Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Słyszałem zapowiedzi, że w drugiej połowie marca temperatura może dochodzić nawet do 15 stopni Prawda jest natomiast taka, że to wróżenie z fusów- nie potrafią przewidzieć pogody na dwa dni do przodu, więc zbytnio bym się nie sugerował tą zgadywanką. Wieczorowe wypady są ciekawe, trzeba w końcu nazbierać na jakieś solidne oświetlenie
Gaco Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Wszystkie graty zakupione, czekam na paczuszki. Oświetlenie jest już solidnie ogarnięte, więc wypady po zmroku również mile widziane. PS: Jeszcze Was zaskoczę...
kubbak Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Miejmy nadzieje, że spotkamy się pod teatrem 22-go. Pogoda na razie dobra się zapowiada, prawie 10*C. Trzeba rozpocząć ten sezon. Gaco co kupiłeś za lampkę? Coś pozycyjnego czy coś co świeci?
Gaco Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 22-go będę pod teatrem w Kaliszu. To już pewne, o ile nie będzie zimno i deszczowo. Zabiorę na jazdę testową swój tapczan, poza tym można kogoś poznać... Np: Ciebie kubbak. A co do lampki... Lampka C2 (Cree) + akumulatorki + ładowarka. Sprowadzona z Chin. Naprawdę więcej nie trzeba, jest całkiem dobrze. Zresztą zobaczysz po ciemku Aż się zdziwiłem.
jasinski21444 Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Dawid kupiłeś wersje cree xm-l czy cree q5? Ja o ile pogoda pozwoli to też sie pojawie pod teatrem 22go .
Gaco Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 To jest XM-L. Prawie połowa marca, a pogoda jest żenująca...
kubbak Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 W końcu zima, ja wczoraj wyjechałem na chwilkę ale szkoda roweru po tej soli ujeżdżać. Na koniec marca zapowiadają 15*C. Ja mam Noise 300 ale szukam czegoś jeszcze na pozycyjne, bo szkoda mi go na dzień.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.