niuti Napisano 25 Maja 2018 Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 zajonc , jeśli da się to objechać na HT bez spiny z przerwą na izotonik (hmm ?? autem wyjazd ) to mogę się pisać. Szczegóły do dogadania na priv myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 26 Maja 2018 Udostępnij Napisano 26 Maja 2018 Da rade na HT oczywiście:) nie takie rzeczy sie zjeżdzało na sztywniaku. Autem dojazd do Sopotnii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avokado Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Czy ktoś chętny w czwartek na http://endurotrails.pl/ ?? Bielsko biała?Jadę przez pawłowice, skoczów z wodzisławia - także mogę kogoś zabrać. PRV PS: Jestem powiedzmy.. początkujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eles Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 W dniu 26.05.2018 o 14:05, zajonc napisał: Da rade na HT oczywiście:) nie takie rzeczy sie zjeżdzało na sztywniaku. Autem dojazd do Sopotnii. Na kiedy się ustawiliście ? Gdybyście szukali kogoś do kompletu to byłbym zainteresowany dorzuceniem się do kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 W sobotę lub niedziele, każdy swoim samochodem przyjedzie, tak ustalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Ktoś chętny na niedzielę taką trasę [Szyndzielnia - Kotarz - Malinowska Skała - Magurka Radziechowska - Węgierska Górka] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Wczorajszy wypad na Jałowiec i zjazd najlepszych ścieżek w okolicy :) Foty: https://photos.app.goo.gl/i71hBZfZF4V5jqzF7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Niezła pętla, z Klekocin mogliście zjechać 'myśliwskim' na Barankową, podobno fajna ścieżka, chcę też przejechać niedługo obadać, a z Wełczonia ścieżka do Zawoi 1 klasa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 8 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Żyje tutaj ktoś? Ostatnie 2 wypady w okolice Rysianki/Romanki i na Małą Babią Górę. Rysianka/Romanka: https://photos.app.goo.gl/pz7hAqHTE98r3Sq47 Mała Babia Góra: https://photos.app.goo.gl/z19DX4qDyabqsNJ78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Super wypady, na dużą babę jak chcieliście wjechać i którędy zjechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Chyba wejść i zejść ... Baba rowerem jest nielegalna. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 @zajonc od słowackiej strony, tam jest rezerwat, a nie PN ;) @rzezniol niby tak, ale... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Mój pierwszy tegoroczny wyjazd, ale na grubo Rumuńskie Karpaty https://photos.app.goo.gl/4nT6iLacsZaqshem6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekStary Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Piękny trip, nie banalny.Gratuluje pomysłu i odwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Pierwszy wypad i od razu zniszczyłeś system, zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Dzięki za dobre słowo Żeby nie robić OT. Jest ktoś chętny na wypad w Bieszczady na trzy dni ? Termin to między 24 a 28 lipca. Trasy po 40 km max. Bez spiny, jak zawsze endurowo, chillowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 19 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Czołem, Wybiera się ktoś z Gliwic lub okolic w tę sobotę w górki? Ja na pewno pojadę, jeszcze nie wiem gdzie, ale mogę się albo dołączyć do kogoś, albo ktoś do mnie. Trasa 40-50km myślę że będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskid Napisano 24 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Nie wiem czy jest lepsze miejsce na forum żeby o to zapytać ale spróbuję tutaj. Jest gdzieś na śląsku w okolicach Pszczyny jakiś klub mtb xc? Najlepiej taki z trenerem gdzie można by się sporo nauczyć i potrenować wg konkretnego planu. Ewentualnie taki bez trenera ale z kilkoma aktywnymi osobami z którymi mógłbym pojeździć też by był spoko. Katowice też się nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Ostatni wypad w Beskid Mały, czyli Potrójna, Łamana Skała i Leskowiec, z Potrójnej kozacki dziki singiel, który bardzo umilił tą wycieczkę Relacja: https://photos.app.goo.gl/7tqonBaAhbwzyPdT9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 W dniu 24.07.2018 o 19:01, oskid napisał: Nie wiem czy jest lepsze miejsce na forum żeby o to zapytać ale spróbuję tutaj. Jest gdzieś na śląsku w okolicach Pszczyny jakiś klub mtb xc? Najlepiej taki z trenerem gdzie można by się sporo nauczyć i potrenować wg konkretnego planu. Ewentualnie taki bez trenera ale z kilkoma aktywnymi osobami z którymi mógłbym pojeździć też by był spoko. Katowice też się nadają. Nie wiem co Cię dokładnie interesuje w XC, chcesz podszkolić technikę, zrobić szybkość? Na FB masz sklep 2 koła z Chorzowa/Sosnowca, robią co czwartki wypady MTB po zróżnicowanym terenie, sam raz robiłem im trasę. Jeśli zależy Ci na technice to polecam wypady w góry, nic tak nie uczy techniki jak górskie szlaki, ewentualnie jeśli ma być bliżej Katowic to polecam Garb Tarnogórski, jest tutaj kilka technicznych ścieżek wokół Buczyny, Kamionki czy Dorotki, ale tutaj trzeba już znać teren. Jeśli techniczne, trudne XC nie jest dla Ciebie problemem to mogę oprowadzić, jeśli nie to dam ślad i jeździj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Pod technikę polecam Suchogórski Labirynt Skalny inna nazwa to Doły Piekarskie i tereny po byłej kopalni dolomitu na pograniczy Tarnowskich Gór i Bytomia. Oba zespoły są bardzo blisko siebie jak do tego dorzucimy rezerwat Segiet to jest sporo opcji na zrobienie dobrego treningu MTB. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskid Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 17 godzin temu, MartinH napisał: Nie wiem co Cię dokładnie interesuje w XC, chcesz podszkolić technikę, zrobić szybkość? Na FB masz sklep 2 koła z Chorzowa/Sosnowca, robią co czwartki wypady MTB po zróżnicowanym terenie, sam raz robiłem im trasę. Jeśli zależy Ci na technice to polecam wypady w góry, nic tak nie uczy techniki jak górskie szlaki, ewentualnie jeśli ma być bliżej Katowic to polecam Garb Tarnogórski, jest tutaj kilka technicznych ścieżek wokół Buczyny, Kamionki czy Dorotki, ale tutaj trzeba już znać teren. Jeśli techniczne, trudne XC nie jest dla Ciebie problemem to mogę oprowadzić, jeśli nie to dam ślad i jeździj Chcę zacząć jeździć w maratonach. Interesuje mnie i szybkość i technika ale głównie to nie mam pojęcia jak powinien wyglądać regularny trening na rowerze tak żeby jeździć coraz szybciej ale się też nie przetrenować. Chciałbym pojeździć amatorsko ale jednak już na dobrym poziomie tj jest być w czołówce. Aktualnie sobie po prostu jeżdżę po asfalcie i po lesie 20-40km trasy ale raczej nie jest to zbyt efektywne dlatego przede wszystkim chciałbym mieć jakiś plan... Nie wiem co to znaczy technicznie trudne XC, jakiś przykład może na youtube? Trudny był dla mnie np. stary zielony w Bielsku na enduro trails. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Chcesz być "w czołówce" to określ jeszcze co to ta czołówka Bo jak chcesz latać pierwszą piątkę (dla mnie to czołówka) w kategorii obsadzonej na poziomie 50 zawodników to trzeba mieć parę w nodze i to solidną . I do tego to już trzeba ułożyć dobry plan treningowy CAŁOROCZNY i sensownie zwracać uwagę na żywienie.Jak czołówka to pierwsze 20 - 30% stawki, to nie trzeba szukać klubu bo to jest osiągalne regularną jazdą na rowerze na poziomie +4 tys km w roku. Te 4 tyś km to mam na myśli jakiż dojazd do szkoły czy pracy i mocniejsze jazdy weekendowe. A na dobry początek to wystartuj w jakimś maratonie żeby zobaczyć z czym to się je Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 @Oskid przejrzyj ten dział tam znajdziesz więcej info co i jak być może https://www.forumrowerowe.org/forum/44-trening-rowerowy-i-zdrowie/ Zaopatrz sie w książkę Biblia treningu kolarza górskiego autora Friel J. Na necie masz pełno poradników odnośnie treningów , planów itp. dorzucisz do tego regularne jeżdzenie caly rok i będzie jakiś wynik na tych maratonach. Na początek wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 wybiera się ktoś jutro w góry i można dołączyć się do kogoś na tripa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.