MartinH Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Na głównym nikt nie odpowiada to spróbuję zapytać tutaj Zakupiłem ostatnio nowy aparat i potrzebuję na niego futerał. Jest to bezlusterkowiec, czyli coś mniejszego niż lustro, ale większego niż kompakt, ze względu na obiektyw. Będzie mi towarzyszył w przyszłym roku w górach i trzeba mu kupić jakieś "ubranko" Pytanie czy zwykła skóra czy mała torba fotograficzna? Wiem, że kilku z was bierze lustra w góry, fajnie by było jakby się ktoś podzielił jak to bezpiecznie zapakować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Co prawda wożę i lustro i kompakt, ale u mnie wygląda to tak: Lustro w najzwyklejszym futerale jedzie plecaku, a kompakt w kieszonce spodni. Niestety, żeby wyciągnąć lustro, trzeba się zatrzymać, ściągać plecak, wyciągać z futerału itp. To zajmuje sporo czasu i często jest wręcz denerwujące. Kompaktu używam nawet w czasie jazdy, ale jak wiadomo, nie ma tej jakości zdjęć jak z lustrzanki. W tamtym roku myślałem o czymś pośrednim ( coś pokroju NEX-5/7 ) ale niestety doszły inne wydatki i plan spalił na panewce. Teoretycznie, mógłbym go wozić przypiętego do paska biodrowego w plecaku. Tak czy siak pomyślę w przyszłości o dobrym kompakcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Myślałem też nad Nex'em, a wcześniej nad zaawansowanymi kompaktami typu Fuji X10 czy Panasonic LX7. Ostatecznie jednak wybór padł na Olympusa PL3, zw. na zdjęcia jakie robi, możliwość rozbudowy jak i cenę, która zw. na wejście na rynek następcy poszła mocno w dół Wcześniejszego kompakta też woziłem w plecaku i może jest to męczące, że trzeba się zatrzymać, ściągnąć plecak, ale wkońcu wycieczka w góry to nie maraton i nikt mnie nie goni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Jasne że nie maraton, w końcu enduro to stan umysłu i ducha Mnie jednak czasem to męczyło, szczególnie podczas wycieczki w nieznanym terenie, gdzie robię ujęcie jakiegoś ciekawego miejsca, pakuje aparat, wpinam się, pedałuję 10 metrów i znowu się wyłania coś co warto ująć w kadrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 kilka fotek z wczorajszego wypadu na Magurke https://plus.google.com/photos/102197838617375824844/albums/5966170436323095153?hl=pl&partnerid=gplp0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Co tu tak zdechło Na nartach nie ma specjalnie aż tak gdzie pośmigać to co w domach siedzicie?? Nikt nie był w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Od kilku miesięcy w Beskid Śląski mam jakieś 30 km od domu, a czujesz że nie ma kiedy jechać...? Pogoda fajna i patrząc na kamerki - warunku dobre. Jeśli pogoda się utrzyma, to za dwa tygodnie może skoczę na zwiad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ktoś chętny w tą sobotę na jakiś mały wypad w okolice Szczyrku(Skrzyczne,Klimczok,) Start Bielsko-Biała-Leszczyny. Z prognoz wynika,że ma być 12 na plusie,więc nie powinno być dużo syfu na szlakach. Muszę w końcu przetestować mojego Bixsa 140/140mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Parę dni temu pokręciliśmy trochę po okolicach Szyndzielni i Błatniej. Było fajnie, choć szybko i krótko https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/NaDobryPoczatekSezonuSzyndzielniaBAtnia?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Był może ktoś z was ostatnio w rejonie Rysianki i dalej w stronę Trzech Kopców?? Pytam odnośnie ilości lub braku śniegu w tym rejonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Zapraszam do wspólnego kręcenia http://tourbike.eu/index.php?p=pages&title=Plany-tourbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ciekawe i godne polecenia są trasy w Beskidzie Śląsko - Morawskim. Co prawda przejechałem w nich zaledwie 20 km, ale widać, że każdy znajdzie coś dla siebie XC czy Enduro. Kilka zdjęć z wycieczki https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/ZjazdowyJavorowyBeskidSlaskoMorawski?authuser=0&feat=directlink No i blisko. Od Cieszyna jakieś 20 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nasz wczorajszy wypad na lubianą trasę Czantoria-Kubalonka, a lubianą dlatego, że jest tam dużo technicznych odcinków, ale są też malownicze szybkie zjazdy No i chrzest w górach przeszedł nowy aparat, chyba się polubiliśmy na dobre Foty: https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6001687118790231345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Marcin świetne foty wyszły. I dzięki raz jeszcze za wspólny wyjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Siema, Ktoś chętny wyskoczyć w sobotę pokręcić w śląsko/żywieckim lub na jurze? Ja osobiście preferuje teren. Pozdr. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Bardziej myślimy o poniedziałku 21.04, ale to się jeszcze okaże ... Pytanie ... Jechał ktoś mały szlak beskidzki ? Dokładnie chodzi mi od BB Straconka do Leskowca. Byłoby potem jak wrócić do Katowic, czy opcja na kołach pozostaje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Przejechałem ten szlak, jednak jechałem do końca, czyli na Luboń i nie bardzo widzę opcję powrotu pociągiem po zjeździe z Leskowca. Jedynie chyba asfalt do Wadowic i potem dopiero PKP. https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/MaYSzlakDuzeEmocjeMSB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 To plan poszedł się je*** ... Może z BB jednak tylko na Żar, bo będzie jak wrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ktoś może polecić ciekawe trasy w Beskidzie Małym? Takie, ok 60km aby dało się je przejechać na rowerze XC? Start i meta najlepiej w BB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ambitnie startujesz w BB jedziesz granią do Leskowca i powrót również górami, bardziej lajtowo to powrót asfaltem przez przełęcz Targanicką i Przegibek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ktoś może polecić ciekawe trasy w Beskidzie Małym? Takie, ok 60km aby dało się je przejechać na rowerze XC? Start i meta najlepiej w BB. Raczej niemożliwe jest zaliczenie 60 km terenem w Małym bez zdublowania sporej części trasy. Jak kolega wyżej wspomniał - start w BB i kierunek Leskowiec, zjazd zielonym lub żółtym i powrót na górę lub asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 1/3 trasy się zdubluje, ale akurat super odcinek pomiędzy Leskowcem a Kocierską, wartą ten fragment pojechać w dwie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 A nie lepiej by było poprowadzić trasę (dla typowego XC) z BB przez Beskid Mały terenem aż po Żywiec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Z Bielska do Leskowca kieruję się cały czas szlakiem czerwonym? Ile to+/- kilometrów? Jak wogóle wyglądają szlaki w Beskidzie Małym jeśli chodzi o przejezdność? Nigdy tam nie byłem, a wiem że w Śląskim czy Żywieckim są szlaki gdzie jest non stop wypych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Może być trudne do wykonania z racji dystansu. Teoretycznie można zjechać do np Stryszawy i kierować się na Jałowiec ( piękne widoki na Babią ) i zjechać do Koszarawy, a dalej już do Żywca asfaltem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.