mrkura Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 @Shotgun Podjazd bardzo przyjemny i lekki. Dodatkowo polecam przy knajpce Bartoska" dołączyć do (o ile dobrze pamiętam żółtego) szlaku rowerowego. I jedziesz poza główną drogą, bezpośrednio nad najdłuższym kolejowym tunelem Słowacji. Jedzie się tam po płaskim, przed samą przełęczą jest około 200m podjazdu. Co do wjazdu do PN - frajer to zbyt radykalne określenie, ja też kiedyś stosowałem się do zakazu. Ale widząc co wyprawiają w Parkach, sam przed sobą jestem w 100% przekonany, że nie robię źle - zwózki w Żywieckim czy Śląskim to małe piwo, odatkowo ruch samochodów, masakra... . Zakaz poruszania się rowerów to czysta hipokryzja zarządów PN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 No coz , mnie ten podjazd solidnie wymeczyl, ale robilem go objezdzajac Wielka dookola, bylem po jezdzie z Ruzemberoka, po wszystkich Turcianskich,Sklabinskich, Blatnicy, etc..., przy okazji bylem juz po 50km z zatartym leweym pedalem. Zle wspominam. Zjazd zaje....fajny . W planach mialem dotrzec do tego hotelu i zjechac w dol, ale wtedy ta petla wyszla by juz ponad 200km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 A tymczasem w Beskidach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ładnie przybieliło. Pewnie zejdzie, ale do widoku białego gówna w górach trzeba się przyzwyczajać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Na pewno zejdzie, ja czekam na "październikowy" wyż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Też na to liczę, zejdzie śnieg, w Tatrach zostanie i będziemy mieć kapitalne widoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Od środy zapowiadają poprawę, więc jest szansa, że w weekend będzie ładnie Niezależnie od pogody będę w górach, ale niestety pieszo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Ktoś się orientuje jakie warunki w górach? Zastanawiam się czy atakować Beskid Mały czy zostać niżej, na Jurze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 błoto, mokro....warto atakować Jurę zostaw na zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp3playerfan Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Beskid Maly. Chata na Potrojnej tydzien temu 5-10cm sniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Liczyłem na to, że w Małym było delikatniej. Chyba będzie Jura. Nie chcę znów tracić życia na mycie roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 W sobotę była ładna, ciepła pogoda, więc postanowiłem zrobić krótki wypad przez Skrzyczne. Dopóki nie opuściłem Skrzycznego byłem jeszcze czysty... na Malinowskiej Skale byłem już ubłocony, a jak dotarłem na Malinów, to dodatkowo umoczyłem nogawki i tyłek PS. Pozdrawiam dwóch kolegów, z którymi wielokrotnie mijałem się podczas podjazdu na Skrzyczne... jeden kręcił na Giant Trance... może udzielają się w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 PS. Pozdrawiam dwóch kolegów, z którymi wielokrotnie mijałem się podczas podjazdu na Skrzyczne... jeden kręcił na Giant Trance... może udzielają się w tym wątku. Udziela się - czasem Dzięki Nam udało się dojechać do Baraniej, i z M.Radziechowskiej zjazd: https://www.strava.com/activities/745587889 Brat dopiero co Grand Canyona zanabył, i w zasadzie był to jego pierwszy wypad w góry od dobrych kilku lat (testowo trasa wybrana), stąd trasa i tempo bez spiny . Ja przy okazji miałem więcej czasu na zdjęcia . I kilka fotek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1591511784208023.1073741876.100000476511804&type=1&l=eb26d252c1 Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 ładnie sobie poczynacie koledzy Tak wstępnie, był by ktoś chętny np. na Worek Raczański w niedziele ? Myślałem też o piątku, ale pogoda chyba będzie kiepska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Tak lukam na te fotki a raczej warunki to co tam w tym Śląskim nie kurzyło śniegiem?? Ja kręciłem w tym czasie po Gorcach to nie ma porównania. Tym gorzej, że masa jest połamanych drzew i krzaków co dodatkowo utrudnia jazdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 17 Października 2016 Udostępnij Napisano 17 Października 2016 w sobotę było prawie 20 stopni i słońce, szybko zeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 18 Października 2016 Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Tak lukam na te fotki a raczej warunki to co tam w tym Śląskim nie kurzyło śniegiem?? Padało i to sporo, ale dzień wcześniej zaczął wiać halny i tylko resztki pozostały. Szlaki trochę płynęły, ale dało się w miarę suchym (bo nie czystym) przejechać. B. Śląski i Mały po okresie deszczu/śniegu są najlepszym wyborem na rower. Inne pasma mają stosunkowo więcej ziemi/błota na szlakach. Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 B. Śląski i Mały po okresie deszczu/śniegu są najlepszym wyborem na rower. A jak z Turbaczem? bo chciałem go zaliczyć w tym roku ale nie w błocie po kostki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Turbacz, jak i całe Gorce nie należą do szybkoschnących, ale może jakiś lokales opisze aktualne warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 A jak z Turbaczem? bo chciałem go zaliczyć w tym roku ale nie w błocie po kostki... Wyżej napisałem jakie były warunki w ubiegłą sobotę. Od rejonu Jaworzyny po Turbacz całkowicie biało. Sucho to będzie przy dobrych wiatrach w maju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 W niedzielę będę kręcił po Beskidzie. może ktoś się przyłączy. Jest też koncepcja nd-pon-wt, np. uderzyć w Beskid Niski/Sądecki (można też w drugim kierunku uderzyć). Nocleg na kwaterze + codzienny trip. Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spejson Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Chętnie bym się przyłączył, ale mam cykora czy dam radę (ja i rower). Do tej pory nigdy w górach z rowerem nie byłem. Po asfalcie/lesie/szutrach (na crossie) jeżdżę dość sporo ale góry to dla mnie nowość. Poćwiczę na Jurze i kiedyś się zgadamy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba95 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Będzie się ktoś jutro kręcił w okolicach Pilska? Chętnie bym do kogoś dołączył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 My jutro Wielką Racze atakujemy z Rycerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 My jutro Wielką Racze atakujemy z Rycerki Mokro i sporo błota, przygotujcie się na to Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.