erzurum Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Lepsza opcja to z Klimczoka zjazd przez Magurę do Bystrej i bezpośrednio z Bystrej masz podjazd na Kozią i możesz jeszcze pośmigać na ścieżkach. Zjazd z Magury jest rewelacyjny, trzymaj się czerwonego szlaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Okej dzięki za pomoc. Stworzyłem obie trasy na mapie. Teraz będę miał dylemat którą wybrać ale chyba faktycznie bardziej praktyczna będzie opcja podana przez erzurum. Druga zostanie na przyszłość bo na pewno jeszcze odwiedzę te okolice. Jakby ktoś potrzebował śladu GPS to proszę http://www.gpsies.com/map.do?fileId=nqymcpkvzolvfeot http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zmrryzdvlwhkhvsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_Ajla Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Start Bielsko Biała Mikuszowice. Czerwonym szlakiem przez Dębowiec na Szyndzielnie i dalej np żółtym na Klimczok. Następnie dalej żółtym na Błatnię i zjazd harcerskim szlakiem do Jaworza. Krótko i przyjemnie. Też polecam tą trasę, blisko szlaku jest Enduro Trails, wjazd na Szyndzielnie w wiekszosci w siodle, a do tego z Szyndzielni na Klimczok i Blatnią bardzo ładny i przyjemny szlak, robiłem tą trasę jakieś 2-3 tygodnie temu i było bardzo przyjemnie a z samego rana też zaliczyłem szybko enduro trails Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Lepsza opcja to z Klimczoka zjazd przez Magurę do Bystrej i bezpośrednio z Bystrej masz podjazd na Kozią i możesz jeszcze pośmigać na ścieżkach. Zjazd z Magury jest rewelacyjny, trzymaj się czerwonego szlaku. Owszem trasa fajna, ale momentami jest stromo, o czym kolegi nie poinformowałeś Nie każdy ma wyłączoną czerwoną lampkę w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 kurde to teraz znowu nie wiem co wybrać...? wiecie tak żeby się nie zabić na dzień dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Jedziesz w góry ... licz się z wypychem ... Nieważne gdzie pojedziesz niemal zawsze trafi się sekcja nie do przejechania w siodle. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 W miarę prosty dla kolegi może być jeszcze np taka wycieczka: Start z Bielska i podjazd asfaltem na Magurkę Wilkowicką, dalej na Czupel i zjazd czerwonym szlakiem. Początek czerwonego nieco stromy, ale powinieneś dać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 tylko po co pchać się na Magurkę asflatem skoro można pięknie wszystko w siodle podjechać od Straconki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 No w sumie tak. Do tego start w Bielsku jak chciał kolega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek1972 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Szukam kogos z Gliwic na wspólne wycieczki rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Dzisiejsze Pasmo Policy Był mały szlif i powoli już chyba wyczerpuję możliwości zjazdowe XTC Foty: https://photos.google.com/share/AF1QipNN10jVYIyk9KnbfIcDgnii9lJvSFnxMQDnZQtbx0YxskLTmCJnOBwjhotfJ7siJA?key=bGQ3bTZQTVZvTVlnWDdRZ042X0ZWZGpmbm5MY1RB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Okej dzięki raz jeszcze za sugestie. Trasę na Magurkę też stworzyłem. Do BB wybieram się w środę dopiero także mam kilka dni na decyzję. Jak wrócę dam znać. http://www.gpsies.com/map.do?fileId=fbpcmxcxrvmnrlme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Widze ze wiatrołomy juz posprzatane na Policy , trzeba bedzie tam zajrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 na Magurkę powinieneś jechać ulicą Małej Straconki a potem odbijasz na żółty szlak ul. Borsucza, dojeżdżasz do Łysej przełęczy i wskakujesz na czerwony i na Magurkę, jedyny sensowny wjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 oki zmodyfikowałem http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jrudkdsfmgdptjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawtaz Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 I aż by się prosiło wysiąść z pociągu w Leszczynach co by nie trzeba było się przez miasto przebijać. Większość pociągów i tak jedzie dalej niż BB Główna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 i aż prosi się zmodyfikować zjazd, z Czupla warto wrócić na Magurkę potem możesz zjechać do Stalownika. czyli tak: https://www.strava.com/activities/462129128 jak zjedziesz do Żywieckiej będziesz miał już blisko na ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 I aż by się prosiło wysiąść z pociągu w Leszczynach co by nie trzeba było się przez miasto przebijać. Większość pociągów i tak jedzie dalej niż BB Główna Właśnie że teraz nie jeździ bo jest tam jakiś remont i od głównej stacji busy podstawiają str.5 http://kolejeslaskie.com/wp-content/uploads/2016/08/INFORMACJA-4-IX-15-X.pdf A ten czerwony z Czupla to jakaś lipa jest? Czy trudny bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dzisiejsze Pasmo Policy Był mały szlif i powoli już chyba wyczerpuję możliwości zjazdowe XTC Foty: https://photos.google.com/share/AF1QipNN10jVYIyk9KnbfIcDgnii9lJvSFnxMQDnZQtbx0YxskLTmCJnOBwjhotfJ7siJA?key=bGQ3bTZQTVZvTVlnWDdRZ042X0ZWZGpmbm5MY1RB W podsumowaniu chyba wstawiłeś jedno zero za dużo, albo był to trip życia Dzisiejszy dzień zakończony z przebiegiem 39,29 km i 16090 m w górę. Zmieniaj już na tego Reigna i według reklamy Gianta będziesz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dzięki, rzeczywiście było 1609 m Na pewno będzie full, ale jaki to zobaczymy, ostatnio mam wiele pomysłów, łącznie z 29" 160/150 Z XTC wyciskam już ostatnie poty, nawet ciśnienie zmniejszyłem do 0.9/1.1 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
debario Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Na pewno będzie nietypowy. Czekam co tam wymyślisz. Czyli co na wiosnę GSB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ogarnąłem wczoraj tą BB. Na początek pojechałem na ścieżki trochę pośmigać. Zjechałem twisterem i starym zielonym całkiem przyjemnie się tam zjeżdża ale na dłuższą metę pewnie można się znudzić. Następnie udałem się czerwonym szlakiem przez Dębowiec na Szyndzielnię. Bardzo fajny podjazd praktycznie cały w siodle oprócz samej końcówki. Tylko dosyć długi nieźle się zmęczyłem Dalej na Klimczok a później to już praktycznie tylko w dół. Z początku sporo luźnych kamolców i trochę przeoranej drogi ale do ogarnięcia "poboczem" a później coraz bardziej lajtowo. Od Błatniej to już gładka szutróweczka przez las więc można było się nieźle rozpędzić i poprzypalać hamulce. (które to swoją drogą mam kiepskie) Odniosę się jeszcze do samej BB ponieważ dosyć spory kawałek targałem przez miasto na dworzec. Miasto strasznie nie sprzyjające rowerzystom. Praktycznie brak ścieżek i infrastruktury rowerowej. Wąskie uliczki i chodniki w nie najlepszym stanie. Duży ruch samochodów. Może akurat trafiłem na tą gorszą cześć miasta tego nie wiem ale nie zrobiło to na mnie dobrego wrażenia. Kilka słabych fotek z trasy : https://goo.gl/photos/JJvTEpeCjxARDeUp8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 9 Września 2016 Udostępnij Napisano 9 Września 2016 na Magurkę @erzurum, a powiedz proszę czy żółty szlak z Międzybrodzia na Magurkę jest do zrobienia na odcinku poza asfaltem ? Bo kombinuję zjazd z Czupla czerwonym i jakiś rozsądny powrót w siodle na Magurkę ze zjazdem do Wilkowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 częściowo będziesz musiał popchać, gdybyś miał więcej czasu to warto zrobić grań niebieskim i zielonym, wrócić na Przegibek i wtedy już spokojnie w siodle w całości wjedziesz na Magurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 @erzurum, Dzięki, też mi ten wariant pasuje, szukałem tylko opcji skrócenia trasy właśnie ze względu na ten brak czasu, następnym razem zrobię jak mówisz. Dzięki również za podpowiedź czerwonego z Magury, miód, rodzynki i ta prędkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.