MartinH Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Polecam następnym razem zjazd przez Kotarz i Muńcoł, bardzo fajny szlak
Qbek84 Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Może za trzecim razem się uda Teraz mnie męczy Pilsko i ten zjazd na Słowację co tak polecasz. Patrząc na mapę ciekawi mnie jeszcze ten czarny z Przegibka przez Bendoszkę, Praszywkę do Rycerki. Jechałeś nim może albo słyszałeś opinie?
MartinH Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Jechałem go bodaj 3 lata temu, trudny nie jest, z Bendoszki fajny zjazd, pod Praszywkę wypych, potem non-stop w dół, ale łatwo
beskid Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Ten czarny słynął zawsze z bardzo ujowego oznakowania więc w dół jak masz enduro trzeba się mocno skupić. Ja go bardzo dawno robiłem na sztywniaku w dół więc było wolniej i łatwiej. Nie wiem czy obecnie coś poprawili.
MartinH Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Fakt oznakowanie jest kiepskie, sam szlak też jest mało uczęszczany, pamiętam jak błądziliśmy od Rycerki w stronę Praszywki, a zjeżdżając z Praszywki nie wiedzieliśmy czy to szlak czy zjazd do wsi Dopiero od przeł. Przysłóp Potócki oznakowanie było w miarę ok Tutaj masz kilka zdjęć z mojego wypadu https://picasaweb.google.com/118155666108479221380/BendoszkaWielkaISzlakCzerwonyZPrzegibkaDoZwardonia12102013
mrosporek Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 1. Jest możliwość zjazdu z Równicy do Brennej na rowerze trekingowym ? 2. Jak wygląda wjazd od strony Brennej na przełęcz Karkoszczonka i zjazd koło hotelu Górskiego rowerem trekingowym 3. Z przełęczy Salmopolskiej odbija droga szutrowa (?) w stronę Malinowskiej skały i dalej równolegle do szlaki Malinowska Skała - Barania. Rok temu jadąc na Barania widziałem jakąś drogę szutrowa poniżej i chyba to było to. Jadę z kuzynką która ma rower trekingowy więc będę wdzięczny za pomoc czy przejedzie trasę Wisła-Równica-Brenna-Sczyrk-Przełęcz Salmopolska-Wisła
errwin Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 1. Jest możliwość zjazdu z Równicy do Brennej na rowerze trekingowym ? O ile pamiętam to nie jest najtrudniejszy przejazd, kręty singiel z korzeniami z Równicy do rozwidlenia szlaków zielony/niebieski, potem dość szybki zjazd zielonym po ubitej drodze i wyjeżdżasz w Brennej na wprost stacji benzynowej. 2. Jak wygląda wjazd od strony Brennej na przełęcz Karkoszczonka i zjazd koło hotelu Górskiego rowerem trekingowym. W tę stronę wybierałem dotąd zielony przez Błatnią lub niebieski przez Kotarz i żadnego nie polecam na treking. 3. Z przełęczy Salmopolskiej odbija droga szutrowa (?) w stronę Malinowskiej skały i dalej równolegle do szlaki Malinowska Skała - Barania. Rok temu jadąc na Barania widziałem jakąś drogę szutrowa poniżej i chyba to było to. Słynna stokówka do Przysłopu pod Baranią, w całości do zrobienia na trekingu.
slawtaz Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 2. Jak wygląda wjazd od strony Brennej na przełęcz Karkoszczonka i zjazd koło hotelu Górskiego rowerem trekingowym Można też żółtym przez Bukową ile się da asfaltem, a sama końcówkę trzeba będzie już wypchać. Natomiast zjazd w stronę szczyrku, to na początku trochę terenu, później płyty betonowe a na końcu asfalt, czyli lajt, jedynie sprawne hamulce trzeba mieć
Buno Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Wybiera się ktoś w niedzielę? Myślałem, żeby skoczyć na Skrzyczne z Wisły
lucass3 Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 No ja właśnie zmieniłem plany na nd. Ma być jeszcze ładniejsza pogoda Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
MartinH Napisano 22 Maja 2016 Napisano 22 Maja 2016 Dzisiejszy wypad na Pasmo Baraniej Góry i wypróbowanie zielonego (odbicie czarnego) do Węgierskiej Górki, szlak malina https://picasaweb.google.com/118155666108479221380/6287601313971117297#
Qbek84 Napisano 22 Maja 2016 Napisano 22 Maja 2016 @MartinH jakie było oblężenie odcinka od Skrzycznego na Malinowską? Piękna niedziela to zawsze mi się kojarzy z tłumem ludzi na tym odcinku i co chwila wołanie: Przepraszam! Uwaga! Ja dziś też wjeżdżałem od Zimnika, ale na szybko szutrówkami by wbić się na czerwony do Węgierskiej i nim zjechać.
lucass3 Napisano 22 Maja 2016 Napisano 22 Maja 2016 Ludzi oczywiście było jednak w miarę komfortowo przejechaliśmy. Na czarnym i zielonym już bez ludzi Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
MarcoK Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Czesc Ktos chetny wyskoczyc jutro na enduro trail do bielska? Moge zabrac jedna osobe z rowerem z okolic gliwic, zabrze, ruda kato, tychy
Buno Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 Szybka piła- jutro 7:30 z Katowic taka traska: https://mapa-turystyczna.pl/route?q=690n,673n,613n,659n,557n,4679n,4678n,651n,648n
beskid Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 Jak to zrobisz w całości to jesteś mega gość (praktycznie 3K pod górę). Powodzenia i względnie suchego odcinka na granicznym Oszaście
Buno Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 Dzięki wielkie, plan jest planem i zobaczę jutro tak naprawdę co z nogą i z warunkami, jedyne co obiecuję to zdjęcia
Buno Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 W środę plan się nie udał, ale wycieczka sama w sobie już tak Będąc na Rysiance o 12:30 zrezygnowałem z Pilska przez późną porę, później jadąc niebieskim do Rycerzowej, usłyszałem burzę i zjechałem na przełęcz Glinkę, skąd szosą już pojechałem do Milówki Widok z Rysianki: Środek tygodnia- niesamowite pustki na szlaku Decyzja o wycofie była słuszna, burza przywędrowała za mną do Milówki
detonator Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Ładnie. Apropos Pilska, to muszę się tam w końcu wybrać, bo dawno nie byłem. Bardzo lubię śmigać w tygodniu po szlakach, właśnie przez panujące na nich pustki Jutro może w końcu się wybiorę w góry
MartinH Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 @detonator, konieczne musisz zjechać zielono/niebieskim na Słowację @Buno, tak myślałem, trochę znam już Beskidy i wiem że czasem, plan to jedno, a realia to drugie, sam już niejednokrotnie się przeliczyłem Ostatnio w pociągu spotkaliśmy chłopaka, który wybierał się do Zwardonia z zamiarem przejechania granicą całego Worka Raczańskiego, z przedłużeniem do Rysianki, nie wiem czy mu się udało, ale ze Zwardonia startował ok. 10:00
Buno Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 No wiesz, jest to pewna forma zbierania doświadczenia
Qbek84 Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Jazda w tygogniu po szlakach to wspaniała sprawa... w miniony poniedziałek objechałem Skrzyczne (spotkałem tam szóstkę ludzi, w tym jeden to operator kolejki, a drugi coś spawał na wieży), Baranią (tutaj nie było nikogo ) i zjechałem tym czarnym, a następnie zielonym do Węgierskiej, co ostatnio polecał MartinH. Szlak bardzo fajny, tylko na końcówce przyszło oberwanie chmury i ten singiel miałem urozmaicony deszczem zalewającym okulary, mokrymi krzakami walącymi mnie po pysku i w pewnych miejscach brakiem przyczepności na rozmiękczonym podłożu... ale fajnie było
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.