detonator Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 O ja też Jeszcze bity miesiąc trzeba niestety będzie poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 No niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corally Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Kiedy ludziska organizujemy jakiś fajny wypad w góry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Na narty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corally Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Chyba nie na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Jak wzejdzie słońce pofatyguj się pooglądać kamerki na żywo i przekonaj się gdzie jeszcze leży śnieg . Będzie wiadomo czy na narty czy na rower . Nie wykluczam że dzisiaj przy tej pogodzie w wyższych partiach nawet co nieco spadło. W Radzionkowie dzisiaj widziałem śnieg z deszczem Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Bylem w niedziele na jurze 5h jazdy i tak mnie przepizdzialo ze ja pi...e. Czekam na temp ok 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Od niedzieli ma być już około 12-15 na plusie, więc liczę na to, że za dwa tygodnie będzie można uderzyć poniżej 1000 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 TAK wyglądała droga wjazdowa na Skrzyczne z Lipowej 27 lutego. Starczyło mi zapału by dobić do 1000 metrów i wbiłem się na niebieski szlak by zjechać.... muszę przyznać, że fajnie się pruło po śniegu w dół Jeszcze przeciąłem oponę na kamieniu i musiałem bawić się w zakładanie dętki przy temperaturze niewiele powyżej zera, a na koniec zaliczyłem glebę W przyszłym tygodniu mam zamiar zbadać teren, to napiszę jak wygląda sytuacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Jak znam niebieski do lipowej to nie dziwi mnie ze rozwaliles opone kiedys tamtedy chcialem wjechac na Skrzyczne i skonczylo sie na mega wpychaniu Od tamtego czasu juz wiem ze nalezy szutrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Ktoś na zlot do Międzygórza się wybiera w czerwcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corally Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Ja prawdopodobnie będę się wybierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Ktoś wie jak wyglądają szlaki w Beskidach? Interesuje mnie Śląski lub Mały i wysokości do 1000 m, ewentualnie Szyndzielnia, Klimczok W weekend ma być mega ciepło to myślałem, że można by zakosztować górek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Widziałem zdjęcia ze Skrzycznego i było biało. Co prawda to ponad 1200 metrów, ale podobno powyżej 900 metrów śnieżna lipa. 700-900 metrów w mocno zacienionych miejscach mogą być pewnie jeszcze "plamy" śniegu. Beskid Mały podobno niemal w całości czysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W weekend będzie super....ale w małym, w śląskim pewnie jeszcze nieco śniegu powyżej 1000m Tu masz Marcinie fotę sprzed 2h z Magurki. Ogólnie warunki bardzo dobre, u samej góry nieco błota po którym w weekend już śladu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Co do Małego to na wschód od Kocierskiej gdzie nie gdzie jest śnieg bo tutaj trochę więcej sypało. Tyle, że są to tak małe ilości, że spokojnie można jeżdzić. Jak tak sobie zerkałem jak szybko dzisiaj znikała pokrywa ze stoków to na niedzielę można być optymistą co do jazdy nawet w rejonie Skrzycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Co do Skrzycznego z dzisiaj... wjazd wygląda obiecująco: I w pewnym momencie przestaje być miło, bo zalega jeszcze śnieg: Ponieważ byłem blisko postanowiłem się doczołgać na szczyt: Droga w kierunku Malinowskiej Skały wyglądała obiecująco, ale po paruset metrach znów topniejący śnieg i walczyłem by utrzymać się na rowerze: Zawróciłem na Skrzyczne: Pokręciłem się trochę na szczycie, pooglądałem, zjadłem banana i wróciłem niebieskim do Lipowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parker Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Dzisiaj byłem na Skrzycznem pieszo. Śnieg tylko na szczycie. Widziałem tez kilku rowerzystów którzy wjeżdżali na szczyt. Wjeżdżał ktoś szutrówką tylko tą drugą, która trawersuje po zboczach pasma Skrzycznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 3 kwietnia Skrzyczne oglądałem z dalszej perspektywy... Wbiłem się na czerwony poniżej Magurki Wiślańskiej i zjechałem nim do Węgierskiej Górki (tylko kawałek musiałem przeprowadzić przez zalegający jeszcze śnieg)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Beskid już przejezdny. 6.04 = > Skrzyczne-Klimczok10.04 => Szyndzielnia-Klimczok-Błatnia 17.04 => Czantoria-Soszów-Stożek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Wszystko fajnie, ale wyciągiem? Rozumiem gdyby to było ostre enduro lub DH, ale... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Bez wielkiego przytupu, ale sezon rozpocząłem Okolice Bielska, trochę ścieżek i odwiedziny Czupla po latach https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/6276800373284566177?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Kurde zazdroszczę, ja się już 2 razy wybierałem w tym roku w góry i jakoś na planach się skończyło... Może w majówkę uda się w końcu wyskoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenon77 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 W górach ponownie atak zimy: Szyndzielnia, Czantoria, Żywiecki, Żar - wszystko zasypane tym białym *****stwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Hmmm szkoda, bo miałem w planach coś na majówkę pokręcić, a pewnie jak nie śnieg, to spore błoto będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.