robertocarlos Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Ja wiem jedno ... jak jest mgła to się robi większe dystanse niż przy pięknej, bezchmurnej i słonecznej pogodzie. Jak jest piekna pogoda to sie pstryka foty:) czerwony jakies trzy tygodnie temu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Krótka wycieczka - 8.11.2015 (Beskid Śląski) Galeria Profil trasy na Endomondo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Ale najlepszy odcinek niebieskiego to ten, który ominąłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Wtedy jeszcze nie byłem świadomy potencjału pierwszej części... ale w minioną sobotę ruszyłem od razu w kierunku Baraniej by zabawić się od samego początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 No i jak zabawa wyszła ? Fajny niebieski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Dla mnie fajny... teraz będę musiał rzucać monetą będąc na Baraniej by zdecydować się czy niebieski czy zielono-czerwony. Zaletą tego drugiego jest to, że praktycznie w całości jestem w stanie nim zjechać (jest tylko jeden moment gdzie schodzę). Na niebieskim nie ukrywam, że parę razy musiałem przeprowadzić rower przez większe głazowiska. Zauważyłem też, że niebieski jest bardziej uczęszczany przez turystów - zawsze spotykałem tam większe lub mniejsze grupy ludzi. Zielono-czerwonym wiele razy przejeżdżałem i w większości nie spotykałem żadnego luda. A przy okazji jeszcze mnie ciekawi ten czarny, który nie odchodzi bezpośrednio z Baraniej, tylko wcześniej z Wierch Wisełka do Kamesznicy - ktoś jechał? Na satelicie wygląda, że może być fajny, ale tylko do spotkania z zielonym, bo później wpada między zabudowania i prowadzi drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 ktoś jechał? Nic specjalnego, w większości kamienista droga i od czasu do czasu rynna. Wszystko inne z Baraniej lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Mnie się czarny podobał, co prawda nie ma podejścia do niebieskiego czy czerwonego, ale jechałem go w październikowy dzień i szlakiem płynął strumyk, no i zaliczyłem tam swoje największe OTB Niebieski jechałem raz, w zeszłym roku w piątkowe popołudnie i ludzi spotkałem tylko na dole już na asfalcie, na weekend to na pewno nie jest najlepszy szlak, bo często dobra linia jazdy jest tylko jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Może dla chłopaków "ęduro" to nic specjalnego, według mnie na HT i w połączeniu z zielonym bardzo fajny i na pewno do powtórzenia Co prawda zjeżdżałem tymi singlami nie od samego wierchu tylko wbiłem się na nie ciut niżej z szerokiej szutrówki okalającej Baranią, ale odcinki były szybkie, wąskie i kręte po twardym i kamienistym podłożu, momentami wyjątkowo ciasne w krzakach. Niestety z powodu warstwy liści dwa razy zaskoczyły mnie krótkie i strome progi skalne - do zrobienia następnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Widzę, że wiele opinii - trzeba samemu spróbować Nawet już mam w głowie trasę: zielono-czerwonym na Baranią, niebieskim do Wisły, czarnym na Przysłop i dalej czerwonym do czarnego + zielony do Węgierskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Słyszałem, że jakiś śnieg spadł w Beskidzie. Ciekawe czy będzie jeszcze możliwe pojeździć... a tymczasem zamieszczam zdjęcia z wypadu na Równicę z zeszłego tygodnia Równica - 13.11.2015 Galeria Profil trasy na Endomondo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Parę zdjęć z wycieczki w Stołowe https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/SzybkoIPrzyjemnieGoryStolniczne?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Wielkie grzyby... wielkie mrowisko... wielkie mrówki też tam są ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Tam wszystko wielkie Mrówką się niestety nie przyglądałem, ale sprawdzę następnym razem i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Czy cos wiecie jak tak warunki na szlakach w śląskim i żywieckim ? Kusi mnie sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Wygoogluj sobie kamery ... Ale będzie błoto i miejscami śnieg ... Tu masz np. widok z Soszowa. http://www.soszow.pl/poznaj-soszow-kamery-na-zywo-kamera-1-trasa-nr-1-gora.pl.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Kamerki raczej szlaków nie pokazują tylko stoki ale z tym błotem to pewnie racja, chyba jednak będą Lasy Kochłowickie a chodziła mi po głowie Czantoria do Stożek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Zdjęcia jak na razie z ostatniego wypadu w góry. Niebieski z Baraniej Góry - 14.11.2015 Galeria Profil trasy z Endomondo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 pojeździłem w sobotę i niedzielę po małym, warunki wspaniałe, piękna jesień i dość ciepło, korzystajcie póki można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Zdjęcia jak na razie z ostatniego wypadu w góry. Niebieski z Baraniej Góry - 14.11.2015 Galeria Profil trasy z Endomondo Niebieski zjechany cały? Widzę, że kręcisz się non stop w okolicach Lipowej i Pasma Baraniej Góry i Skrzycznego. Może jakieś wypady w Żywiecki? Tam są szlaki idealne na Enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Cały nie zjechany Kręcę się głównie w tych rejonach, bo wyjeżdżam z domu i wracam do niego... tak lubię najbardziej. W żywiecki wybieram się rzadko, ze względu na to, że: - potrzebny mi jest cały dzień na dojazd/powrót - muszę mieć dobry dzień by mieć siły na dojazd/powrót W tym roku tylko raz podjechałem sobie do Rycerki by zwiedzić Wielką Raczę... i chyba raz wylądowałem na Hali Miziowej (przy okazji fajny jest z niej żółty do Korbielowa). Muszę w przyszłym roku zwalczyć tą niechęć pakowania się w samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Zwalcz. Dostaniesz w zamian więcej czasu w górach. To dobry deal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 pojeździłem w sobotę i niedzielę po małym, warunki wspaniałe, piękna jesień i dość ciepło, korzystajcie póki można Ładnie, ładnie. Zdjęcie zrobione gdzieś miedzy Magurką a Czuplem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Na Czuplu, w tle żywieckie jezioro i Rysianka. Piękne widoki jak drzewa bez liści, zupełnie inne Beskidy z perspektywy roweru. Wcześniej nigdy Tatr z Czupla nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Kilka zdjęć z Borówkowej. https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/Borowkowa?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.