Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie fajny... teraz będę musiał rzucać monetą będąc na Baraniej by zdecydować się czy niebieski czy zielono-czerwony. Zaletą tego drugiego jest to, że praktycznie w całości jestem w stanie nim zjechać (jest tylko jeden moment gdzie schodzę). Na niebieskim nie ukrywam, że parę razy musiałem przeprowadzić rower przez większe głazowiska. Zauważyłem też, że niebieski jest bardziej uczęszczany przez turystów - zawsze spotykałem tam większe lub mniejsze grupy ludzi. Zielono-czerwonym wiele razy przejeżdżałem i w większości nie spotykałem żadnego luda.

A przy okazji jeszcze mnie ciekawi ten czarny, który nie odchodzi bezpośrednio z Baraniej, tylko wcześniej z Wierch Wisełka do Kamesznicy - ktoś jechał? Na satelicie wygląda, że może być fajny, ale tylko do spotkania z zielonym, bo później wpada między zabudowania i prowadzi drogą.

Mnie się czarny podobał, co prawda nie ma podejścia do niebieskiego czy czerwonego, ale jechałem go w październikowy dzień i szlakiem płynął strumyk, no i zaliczyłem tam swoje największe OTB ;)

Niebieski jechałem raz, w zeszłym roku w piątkowe popołudnie i ludzi spotkałem tylko na dole już na asfalcie, na weekend to na pewno nie jest najlepszy szlak, bo często dobra linia jazdy jest tylko jedna :)

Może dla chłopaków "ęduro" to nic specjalnego, według mnie na HT i w połączeniu z zielonym bardzo fajny i na pewno do powtórzenia  :thumbsup:

Co prawda zjeżdżałem tymi singlami nie od samego wierchu tylko wbiłem się na nie ciut niżej z szerokiej szutrówki okalającej Baranią, ale odcinki były szybkie, wąskie i kręte po twardym i kamienistym podłożu, momentami wyjątkowo ciasne w krzakach. Niestety z powodu warstwy liści dwa razy zaskoczyły mnie krótkie i strome progi skalne - do zrobienia następnym razem  :002:

• 2 tygodnie później...

Zdjęcia jak na razie z ostatniego wypadu w góry.

Niebieski z Baraniej Góry - 14.11.2015

Galeria

Profil trasy z Endomondo

Niebieski zjechany cały? :)

Widzę, że kręcisz się non stop w okolicach Lipowej i Pasma Baraniej Góry i Skrzycznego. Może jakieś wypady w Żywiecki? Tam są szlaki idealne na Enduro :)

Cały nie zjechany :(

Kręcę się głównie w tych rejonach, bo wyjeżdżam z domu i wracam do niego... tak lubię najbardziej. W żywiecki wybieram się rzadko, ze względu na to, że:

- potrzebny mi jest cały dzień na dojazd/powrót

- muszę mieć dobry dzień by mieć siły na dojazd/powrót

W tym roku tylko raz podjechałem sobie do Rycerki by zwiedzić Wielką Raczę... i chyba raz wylądowałem na Hali Miziowej (przy okazji fajny jest z niej żółty do Korbielowa).

Muszę w przyszłym roku zwalczyć tą niechęć pakowania się w samochód :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...