Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Góry w weekend raczej nie będą grane, ale może ktoś się pisze na niedzielę na ostre XC na ostatniej trasie Mistrzostw Rogoźnika na Kamionce? Trasa wymagająca, nawet bardzo, w dodatku po deszczu będzie mega zdradliwa, przynajmniej w zalesionych partiach. Kółko 4 km, śmiało można zrobić 5-6 :)

12107200_1143015662394300_73994967198933

Napisano

Góry w weekend raczej nie będą grane, ale może ktoś się pisze na niedzielę na ostre XC na ostatniej trasie Mistrzostw Rogoźnika na Kamionce? Trasa wymagająca, nawet bardzo, w dodatku po deszczu będzie mega zdradliwa, przynajmniej w zalesionych partiach. Kółko 4 km, śmiało można zrobić 5-6

O której będziesz/będziecie startować ? 

Napisano

Witam kolegow..Czy mozecie mi poradzic, gdzie w miescinie Radziechowy mozna bezpiecznie zostawic samochod na caly dzien?? Zostawialem zawsze auto w Ostre albo w Wegierskiej ale teraz Radziechowy mnie interesuja:) Z gory dzieki za pomoc.

Napisano

A co Ty masz za auto, że chcesz je bezpiecznie zostawić? ;) Parkujesz gdzie się da, przy sklepie, kościele, w lesie. My ostatnio parkujemy przeważnie w lesie w czarnej dupie za przeproszeniem i nic się nie dzieje ;)

Dzisiejszy trip widokowo przebił wszystko to co widziałem do tej pory. Widok ośnieżonych Tatr prawie jak na dłoni robi wrażenie. Do tego genialny zielony z Lipowskiej na Boraczą, który w błocie tylko spotęgował trudność i można powiedzieć, że kolejny udany dzień. Dla takich dni warto żyć :)

https://picasaweb.google.com/118155666108479221380/3xRysiankaIBajecznyWidokNaTatry24102015

PA243941.JPG

PA243951.JPG

PA243965.JPG

PA243977.JPG

PA243986.JPG

PA243991.JPG

PA244004.JPG

PA244006.JPG

PA244015.JPG

PA244022.JPG

Napisano

Dzisiejszy trip widokowo przebił wszystko to co widziałem do tej pory. Widok ośnieżonych Tatr prawie jak na dłoni robi wrażenie. 

Dziesiątki razy w ty rejonie ale takiego "klimatu" i widoków jeszcze nie miałem. U mnie pierwsza trójka najlepszych tripów w tym sezonie. 

W temacie zostawiania samochodu to na pewno w Radziechowach jest parking przy kościele. Jest to przy głównej drodze jak się jedzie od starej trasy z Żywca. Już bardziej bezpiecznie się nie da :002: a też nikt Cię nie przegoni. Obok jest Przybędza i tam im bliżej lasu tym też na bank coś się znajdzie. Tym bardziej, że potem szutrówkami można się dostać aż pod rejon Hali Radziechowskiej. 

Napisano

Dzieki beskid ,tam wlasnie zostawie kolo kosciola :):) A co do samochodu jaki mam to nie chodzi o to jakie to auto, ale co bedzie wewnatrz :)

Widok ośnieżonych Tatr prawie jak na dłoni robi wrażenie
 rewelka te widoki..bylem tam we wrzesniu w dosc ladna pogode ale takiej przejrzystosci powietrza pozazdroscic..
Napisano

Rozmawiałem wstępnie z Marcinem o sobocie i też bym się pisał. Rozchodzi się o trasę. Ja proponuję Mały. Start na Kocierskiej-czerwonym na Żar-wspinaczka na Hrobaczą-Gaiki-Przegibek-Magurka-Czupel-zjazd czerwonym do Międzybrodzia i dalej tą samą trasą co był zjazd. Główny problem to dojazd autem. Dajcie znać jak coś do czwartku bo jak traska nie pasuje to śmignę gdzie indziej w piątek. 

Napisano

Bartek, ja się piszę na sobotę na 100% :) Albo ten Mały albo Śląski ze Skrzycznem z Ostrego :)

Mam tylko pytanko czy ktoś zjeżdżał z Magurki Radziechowskiej niebieskim szlakiem? Ten co od hali odchodzi na lewo. Wg. tego linku http://www.bikearea.sosnowiec.pl/index.php?show=beskidslaski jest świetnie, ale jest to dość stary opis (wystarczy zobaczyć jak wygląda czerwony od Wiślańskiej.

Niby tak wygląda niebieski:

bs_14.jpg

bs_15.jpg

bs_16.jpg

Kojarzycie to miejsce z czerwonego? Normalnie szok.

bs_10.jpg

Napisano

Ja sobie od czasu do czasu tym niebieskim pomykam... ostatnio byłem na początku sierpnia i z tego okresu mam zdjęcia. Cały do zjechania, ale, że rzadko uczęszczany to w okresie rozkwitu roślinności bardzo zarasta i nie widać co w trawie piszczy (kamienie, korzenie). Początek techniczny, środkowy szybki i na koniec stromo opada. Wylatujesz nim pod wzgórzem Matyska (Golgota Beskidów), także możesz na nią podjechać i obejrzeć jeszcze panoramę.

foto676hjzj.jpg

foto6866j6x.jpg

foto69nlk09.jpg

foto709xkrt.jpg

foto714skbd.jpg

foto73wmj3q.jpg

Napisano

Czarnym jest tylko z dołu z 300m wypychu a potem szeroka droga do Redykalnego. W drugą stronę cały do zjazdu. 

Co do żółtego na Romankę to jest trochę pchania tylko od odbicia czerwonego do wypłaszczenia na hali czyli tak z 500m. Potem szlak jest jednym z najlepszych w okolicy. 

Marcin rzuć monetą bo sam nie wiem którą opcję wybrać na tą sobotę :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...