rzezniol Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Panocki ... prośbę mam ... z racji tego że jesteście bardziej oblatani po szlakach niż ja o opinie proszę. Wymyśliłem sobie na wypad w góry coś takiego : http://mapa-turystyczna.pl/route/+1KsTe8S+Y9KXu5i6JWYa1XY6Cf8KgXbXX8Qp2m2w Czy na tej pętli jest coś co może zaskoczyć kolesia łapiącego sie w okolice górnych 35 - 40% wyników na zawodach, kręcącego na rowerze HT ? Jak są możliwe jakieś ciekawe modyfikacje tego śladu chetnie przeanaizuje sugestie . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Nic na tej trasie nie powinno cie zaskoczyć, jednak moim zdaniem warto pociągnąć dalej niż jechać w dół do Wisły. Pędź dalej czerwonym szlakiem na Kubalonkę i dalej na Przysłop i szutrem do Salmopolu. Tam dołączysz do dalszej twojej planowanej części trasy. Poradzisz sobie na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Jedyne trudności na tej trasie to może być zjazd z Czantorii, choć mam wrażenie że z roku na rok jest coraz łatwiejszy Tak jak napisał Paweł pociągnij do Kubalonki, zjazd czerwonym z Kiczor to esencja MTB Czerwony przez Szarculę na Baranią też jest fajny, a do tego powinno być tam sucho, a z Baraniej nie szutrówką, a niebieskim Jak zaczniesz wcześnie rano to powinieneś się wyrobić na czas. W razie czego podarowałbym sobie Trzy Kopce, Orłową i Równicę to szlaki są tam aby było, technicznie do przejechania na Wigry 3 Jedynie początek żółtego z Salmopolu jest fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Niebieskiego nie proponowałem, bo wyszło by sporo km, ale kolega prawie jak zawodowiec, to pewnie dał by radę Poza tym, jeśli zjazd niebieskim ma być w weekend, to moim zdaniem szkoda nerwów rowerzysty jak i pieszego. Po prostu ja nie lubię się przeciskać między ludźmi i wysłuchiwać komentarzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Niebieski jechałem tylko raz i było to w piątek popołudniu, jedynie na dole na asfalcie spotkałem ludzi A komentarze? Jadąc w transie nie słyszę ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dzieki za odzew ... znając życie i tak plan na miejscu będzie się modyfikował Dzieki za sugestię >> Kubalonka >>Salmopol ... oby starczyło sił i czasu na powrót do startu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Też się staram nie słuchać komentarzy, ale jeśli chodzi o niebieski szlak, to on miejscami jest wąski i zdarzyło mi się właśnie na nim, że grupka ludzi celowo uniemożliwiała mi swobodny zjazd i w tym wypadku nawet trans nie pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dzieki za sugestię >> Kubalonka >>Salmopol ... oby starczyło sił i czasu na powrót do startu . Śląski jest o tyle fajny, że w każdym momencie możesz zjechać w dół i wrócić asfaltem do Ustronia, to nie Żywiecki, gdzie czasem nie ma odwrotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 @rzezniol, kiedy lecisz? Mam w planach uderzyć luźno gdzieś w Śląski na jeden dzień, najprawdopodobniej piątek lub sobota. Może uda się coś zorganizować większą grupą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Jedyny dostępny termin to najbliższa niedziela ... aktualnie "pewność" wypadu szacuje na 70% Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Ja planuje wypad w piatek na jeden dzien na Rychlbskie Sciezki. Auto mam pełne ale moze ktos tez jedzie to bedzie okazja się trafić no i wspolna kofola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 @rzezniol, kiedy lecisz? Mam w planach uderzyć luźno gdzieś w Śląski na jeden dzień, najprawdopodobniej piątek lub sobota. Może uda się coś zorganizować większą grupą? Podłapałbym się w sobotę, ale fajnie byłoby wrócić do Katowic około 17-18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cumuulus Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Cześć Czy ktoś coś jutro ? Mam wolny slot do 13 i chętnie bym się ruszył. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Wczoraj zrobiłem trasę Czantoria-Kubalonka. Ścieżka Rycerska zniszczona, nasypali luźnego kamienia i podjeżdża się masakrycznie ciężko Nowy fragment czerwonego od przeł. Łączecko gorszy niż poprzedni, który pokrywał się z niebieskim Ale ogólnie plus, od Stożka na Kubalonkę to dalej jdna z moich ulubionych partii w Beskidach https://picasaweb.google.com/118155666108479221380/WPoszukiwaniuJesieniPasmoCzantorii18092015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Marcin, jutro się nie wybuerasz gdzieś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 @MartinH , piyknie piyknie , ale z tym czerwonym to mnie martwisz , kiedys to był super szlak , teraz to polowa juz przerobiona jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 @grzegorzkm, tam jest tylko kawałek inny, kiedyś czerwony szedł tak jak niebieski i dopiero potem było odbicie w prawo pod górę i przez prywatną polanę i właśnie ta polana zamknięta przez właściciela spowodowała, że zmienili przebieg szlaku. Od Łączecko jest jakieś 2-3 km po szutrowej autostradzie i potem jest już odbicie na fajny nowy singielek pod górę, reszta bez zmian Fajny był ten odcinek co szedł razem z niebieskim bo była/jest tam miejscówka z fajnymi dropami Marcin, jutro się nie wybuerasz gdzieś ? Jutro będę po urodzinach więc zdrowie nie pozwoli Za tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 wiem o czym mówisz , ale ja ogolnie miałem na myśli czerwony szlak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Ktoś chętny na niedzielę na Śląski? Pogoda ma być znośna, a chodzi za mną od dłuższego czasu czerwony do Węgierskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Panowie mam 2 pytanka Z Porąbki na przeł. Kocierską lepszy będzie zielony przez przeł. Bukowską czy czerwony przez Żar? Czerwonym jechałem raz i w stronę Kocierskiej było super, nie wiem jak będzie w drugą bo zjazdu trochę tam było z tego co kojarzę. Jakbym jechał zielonym z Kocierskiej do Porąbki to jest tam coś ciekawego czy raczej szeroko bez niespodzianek? I drugie pytanie, zjeżdżał ktoś z Potrójnej żółtym w kierunku wyciągu? Do tej pory jechałem czerwonym, a ten żółty odbija w las i zastanawiam się czy nie będzie ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Z tego co kojarzę Marcin z przed kilku lat to w stronę tej chatki było bardzo szeroko a częściowo nawet całkiem niezła górska droga. Co do czerwonego od zbiornika to wiadomo, że od Kiczery do Kocierza to taka huśtawka góra dół i mało z buta a potem zjazd na przeł i taki sobie podjazd pod hotel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Jechałem z Porąbki zielonym i - chociaż niektórzy lubią wypych - to nie polecam. Jest długi na ok. 500 m, ciężki po wielkich kamieniach i stromy. Lepiej pociągnąć dalej asfaltem do drogi na przełęcz. Wpychając zielonym odbiłem potem na żółty i było nie najgorzej do Targanic, ale stamtąd było jeszcze gorzej niż zielonym. Szlak papieski najgorszy w moim życiu . Gdzieś w połowie drogi, w desperacji wbiłem się intuicyjnie na czarny i potem czerwonym przez Przełęcz Ispenicką dotarłem do Porąbki. Jedna z najgorszych tras jakie zrobiłem i pisałem gdzieś o tym na forum Tak naprawdę dopiero od Kocierskiej do Porąbki przez Ispenicką i Żar mogę mówić o satysfakcji z górskiego tripu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Panowie mam 2 pytanka Z Porąbki na przeł. Kocierską lepszy będzie zielony przez przeł. Bukowską czy czerwony przez Żar? Czerwonym jechałem raz i w stronę Kocierskiej było super, nie wiem jak będzie w drugą bo zjazdu trochę tam było z tego co kojarzę. Jakbym jechał zielonym z Kocierskiej do Porąbki to jest tam coś ciekawego czy raczej szeroko bez niespodzianek? I drugie pytanie, zjeżdżał ktoś z Potrójnej żółtym w kierunku wyciągu? Do tej pory jechałem czerwonym, a ten żółty odbija w las i zastanawiam się czy nie będzie ciekawiej Na Przełęcz Kocierską masz świetną stokówkę z Bukowca - dość łatwo się na nią wbić - wjeźdżasz nią najpierw na przeł. Bukowską a potem juz śmigasz przyjemnie zielonym szlakiem gdzie i jak chcesz. Zielony końcówka do Porabki to raczej średni patent na rower - w górę pchanie, w dół schodzenie miejscami. Żółtym w kierunku wyciągu? Jeśli mas zna myśli żółty z Łamanej Skały do dol. Praciaki, to jest to do zjechania, ale stromo i miejsami luźno. Natomiast żółty z Potrójnej przez Jawornicę to bardzo przyjemny, szeroki w większości szlak. W 2-3 miejscach na zakrętach trzeba uważać, by z niego nie zjechać. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Potrzebuję w dość szybki sposób dostać się z pod Hotelu Zimnik w Lipowej w rejon między Gawlasim a Magurką Radziechowską. W dole dość blisko widać tą szutrówkę, która schodzi do Lipowej. Czy na szlak zielony/czerwony prowadzi z niej jakakolwiek droga nawet zrywkowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Sobota w Beskidach, ktoś się pisze? Plan pociągiem to Szyndzielnia, czerwonym na Malinowską, zielonym w kierunku Baraniej i czerwonym do Węgierskiej Górki. Opcja druga to auto i Beskid Mały, i pewnie jeśli nie będzie chętnych to tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.