atizylak Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Jak tam, jedziemy kajś jutro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Jo jada z Bartkiem w beskid niski. Start z Łodygowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 chyba Mały bo Niski je kaj indzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 A zugiem jedziecie czy furą? O której start stamtąd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 chyba Mały bo Niski je kaj indzi No Mały Dojazd autem, jeszcze musimy ustalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and482 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Ja atakuje jutro Ostre Hotel Zimnik -Skrzyczne i dalej szlak im Stanisława Huli Pociągnijcie dalej, granicą. Do Ustronia nie ma nic ciekawego, tzn jest, ale nie ma flow z jazdy czerwony Ale trzeba mieć mocne heble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Wjechać na Czantorię i zjechać, idealny trip górski, chyba nie chciałoby mi się tam jechać Dzisiaj z Bartkiem (beskid) wybraliśmy się na Małą Babią, widoki mówią wszystko, a na zjazdach był fun Foty -> https://picasaweb.google.com/118155666108479221380/NielegalnaMaABabia1082015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Swietny wypad , mieliscie szczescie ze nie trafiliscie na straznikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 W tej części z racji dużo mniejszej liczby turystów nie ma strażników. A gdyby nawet to na dzień dobry usłyszeli by ode mnie co sądzę o "polityce poprawiania szlaków" i niszczenia terenu parku przez zrywkę drewna. Poza tym jak wspomniał Marcin od słowackiej strony nie ma żadnego zakazu a szlak graniczny niebieski to szlak słowacki więc tak na dobrą sprawę nie ma żadnych podstaw do czepiania się przez kogokolwiek. Pewne miłe małżeństwo podchodziło z dwoma psiakami a to dopiero jest "przestępstwo" i podejrzewam, że latają im te wszystkie nakazy i zakazy. Góry są dla nas a nie dla bandy urzędasów Tak analizując teraz trasę to jak by miał ktoś ochotę to zdecydowanie lepiej "wtargać" sprzęt na Małą Babią tak jak myśmy zjeżdzali a zjechać słowackim czerwonym bo raz nie jest "ucywilizowany" a dwa praktycznie w 80-90% do zjechania na HT przy bardzo dobrej technice. Szlak graniczy od szczytu do Skałek Świstowych to w mojej ocenie najwyższy stopień trudności coś jak "ambony" ze Szczebla czy część Perci Borkowskiego na Luboniu. Generalnie warto dla samych widoków i "klimatu" wysokich gór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Pozdrowienia z Soszowa. Czantoria dała w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Czantoria to lajt gorzej z niej zjechać bez zejścia na samym końcu. Nie mniej klasyk, warty odwiedzenia raz w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ja w tym roku jeszcze ani razu nie byłem w Śląskim Swietny wypad , mieliscie szczescie ze nie trafiliscie na straznikow Wjeżdżając do Parku od słowackiej strony nie ma żadnych oznaczeń, jedyne jakie było to jak zjechaliśmy na dół do Zawoi, wtedy już była musztarda po obiedzie Po za tym człowiek nie musi wiedzieć, że po PN nie można jeździć na rowerze, regulamin nie jest ogólnie dostępny, a i umiejętność czytania nie jest obowiązkowa, mandatu bym nie przyjął, a w sądzie wygrał A wypad rzeczywiście superowy, jednak jak się jest już na tych 1500 m npm. to widoki robią swoje, sam widok na Zawoję, gdzie różnica wysokości to ok. 1000 m robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 My dzisiaj wykonaliśmy plan z Czantorii na Kubalonke lecz z dodatkową przygodą. Przy zjeździe z Stożka zapomnieliśmy zjechać w lewo i zjechalismy na czeska stronę na szlak do Jabłonkowa. Zoriętowalismy się po 2km i była jazda z powrotem czeskim szlakiem radegast. Trasa szutrowa i dotarła do szlaku granicznego. Z tamtad już tylko lekki wjazd i sru na dół w stronę Kubalonki. Więc mamy dodatkowe przewyzszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
debario Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 To na pewno przez to piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Myślę że przez ogromną przyjemność z zjozdow. Ale było fajnie i 43km zaliczone. A trasa na czantorię przez poniwiec fajna. Tylko jakieś 500m wpychu z dolnej stacji potem fajny trawers aż do szlaku i do górnej stacji. Następnie jakieś 100m wpychu i można było jechać aż na szczyt gdzie odbywał się jakiś maraton mtb. Kumpel ścigał się z czeszką pod górę :) dał radę utrzymac tempo z czeskiego schroniska az do wierzy widokowej ale tylko dzięki dobremu widokowi przed nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 dał radę utrzymac tempo z czeskiego schroniska az do wierzy widokowej ale tylko dzięki dobremu widokowi przed nim Dobra, jakieś zdjęcia są? Tej Czeszki oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Muszę zobaczyć czy mam na kamerze. Ja się nawet do niej nie zblizylem. i spokojnie z tyłu brnąłem do celu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Panowie i Panie, ale jaja. Należę na FB do grupy Beskidomaniacy, wydawało mi się, że grupy, która kocha Beskidy. I kilka godzin temu usunięto moje foty z wczoraj bo jeżdżenie po parku na rowerze jest nielegalne, ja rozumien gdyby tworzyły to władze parku, ale są to ludzie tacy jak my, a widać co poniektórzy sysyny. rower więcej szkodzi niż zwózka drewna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tak, ale im też ktoś może sprawdzać stronę i zarzucić propagowanie łamania przepisów. Moim zdaniem z nielegalami lepiej uważać i w miarę możliwości nie publikować zdjęć lub nie ujawniać jednoznacznie gdzie się było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Paweł, żadnego zakazu nie było, gdybym nie przyjął mandatu i sprawa trafiłaby do sądu to wygrywam z palcem w dupie i nawet adwokata nie potrzebuję, wszystkie argumenty są po mojej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Wieżę, pewnie tak było. Niestety wiele osób jest przeciwko nam. Ostatnio na szlaku żona usłyszała jak to niszczymy szlaki i łamiemy przepisy ( na Baraniej ). Na szczęście dojechałem do żony i przedstawiłem swoje argumenty. Trochę pomogło Tak czy inaczej, staram się nie wybierać "konfliktowych" szlaków w weekend. A podali przyczynę usunięcia zdjęć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tak, jazda w BPN jest nielegalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 No nic nie zrobisz Olej to i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ogólnie mam to gdzieś, przed chwilą zaciekawiło mnie zniknięcie postu więc zapytałem o co chodzi. Na szlaku spotkaliśmy trochę ludzi, ale nikt nie miał pretensji, każdy miły, dzień dobry, nawet pogadać się dało, po prosu urzędasy robią swoje. Zakaz z psami to w ogóle jest paranoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and482 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ja też dzisiaj coś tam przekulalem start w centrum Szczyrku kierunek Ostre ,Hotel Zimnik i fajny wjazd na Skrzyczne później kierunek Salmopol-Karkoszczonka i zjazd do Szczyrku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.