beskid Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Na Skrzyczne z Ostrego są dwie drogi bo one się łączą. Jak jest skrzyżowanie przy leśniczówce to trzeba przejechać przez mostek i zaraz za nim w prawo drogą do góry. Opcja o tyle lepsza, że widoki urywają tyłek bo jedzie się w kierunku Malinowskiej skały trawersując Kościelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Tedy kiedyś chyba zjezdzalem. Myślę że skrzyczne i przez Malinowska do magorki i później w lewo zjazd czerwonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Mozna wjechac na Skrzyczne z Ostrego jak pisze beskid ,potem udac sie na Malinowska Skale a dalej na Zielony Kopiec i Barania Gore ,przed Barania mozna zjechac tez w kierunku Magurki Radziechowskiej potem Glinne i do Wegierskiej Gorki i do Ostre na koniec .Fajna nie meczaca bardzo traska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
debario Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 To może jednak odpuszczę czantorie i zmienię na Barana Górę ?To wyciągiem na Czantorie i dalej w drogę. Będziesz miał siły na inne szczyty i sporo czasu w zapasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 na Czantorie nie ma łatwego wjazdu od strony Ustronia :/ jest w miarę do podjechania Ale od czeskiej strony Ścieżka Rycerska przez Poniwiec, prawie wszystko w siodle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondo Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Z żółtego biała droga co idzie wezykiem i na koniec łączy się z niebieskim. Ten niebieski to zabójstwo. Ok dzięki, dobrze wiedzieć. Pewnie kiedyś wypróbuję tą sciezke To może jednak odpuszczę czantorie i zmienię na Barana Górę ? No to gdyby zebrało się nas te 3 osoby z and482 to ja też mógłbym zmienić plany na Baranią Góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
offmarkus Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Hej. Ja prawdopodobnie też się w najbliższym czasie wybiorę na Skrzyczne. Wyczytałem w innym wątku na forum, że od Ostrego można wjechać nawet trekingiem, więc podstawowe atb chyba też by dało rady - może to ktoś potwierdzić? Jest potem jakiś sensowny (łagodny) zjazd? Tak żeby potem wrócić do Ostrego, czy najlepiej wracać tą sama drogą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Pytanko: jechał ktoś w ciągu ostatnich lat ( najlepiej w tym roku ) niebieskim szlakiem z Hali Boraczej do Rajczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Hej. Ja prawdopodobnie też się w najbliższym czasie wybiorę na Skrzyczne. Wyczytałem w innym wątku na forum, że od Ostrego można wjechać nawet trekingiem, więc podstawowe atb chyba też by dało rady - może to ktoś potwierdzić? Jest potem jakiś sensowny (łagodny) zjazd? Tak żeby potem wrócić do Ostrego, czy najlepiej wracać tą sama drogą? Tak spokojnie wjedziesz, tam jest szutrowy trawers: https://goo.gl/photos/9bSdkxbeBvsk1YzA9 https://goo.gl/photos/b5WLG9PfGJRFFpzaA Tylko końcówkę musisz z buta iść: https://goo.gl/photos/qUPEh8tshAQDLMft8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Pytanko: jechał ktoś w ciągu ostatnich lat ( najlepiej w tym roku ) niebieskim szlakiem z Hali Boraczej do Rajczy ? Ja jechałem na jesień zeszłego roku, prostota, ale przyjemnie się jedzie, teraz tylko jakiś ciężki sprzęt działa na Prusowie. EDIT: to nie ten szlak, pomyliło mi się z tym do Węgierskiej Górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Ok dzięki, dobrze wiedzieć. Pewnie kiedyś wypróbuję tą sciezke No to gdyby zebrało się nas te 3 osoby z and482 to ja też mógłbym zmienić plany na Baranią Góre Ja jadę z 2 kumplami i oni napalili się na czantorię. Więc będzie żółty na czantorie i dalej przed siebie na ile sił starczy.Wszystko to w niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Króciutka wycieczka w Masyw Śnieżnika. Czerwony do Międzygórza niezmiennie dobry. Link do wycieczki: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/CzarnaGora?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPi85feq0Y-1DA&feat=directlink W sobotę jak by ktoś chciał, to jedziemy w Beskid Domyślny na dwa dni, tzn wyjazd w sobotę koło południa i powrót w niedzielę nie za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and482 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Ja mogę zmienić na Barania Ale u mnie na pewno niedziela rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Króciutka wycieczka w Masyw Śnieżnika. Czerwony do Międzygórza niezmiennie dobry. Link do wycieczki: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/CzarnaGora?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPi85feq0Y-1DA&feat=directlink W sobotę jak by ktoś chciał, to jedziemy w Beskid Domyślny na dwa dni, tzn wyjazd w sobotę koło południa i powrót w niedzielę nie za późno Wybieram się po 10 sierpnia na tygodniowy urlop w tamte rejony i bardzo mi Twoje wypady pomogą w planowaniu trasy Ja jadę z 2 kumplami i oni napalili się na czantorię. Więc będzie żółty na czantorie i dalej przed siebie na ile sił starczy. Jedzcie Ścieżką Rycerską przez Poniwiec, żółty to wypych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
offmarkus Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Dzięki lucass3 za odpowiedź. Znajdziemy tam jeszcze jakiś sensowny zjazd inną trasą niż podjazd? Bo chcielibyśmy zrobić pętle jakąś nie za dużą, a w miarę łatwą i przejezdną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 na Czantorie nie ma łatwego wjazdu od strony Ustronia :/ jest w miarę do podjechania Ale od czeskiej strony Na Czantorię jest łatwy technicznie wjazd od Ustronia Polany, w dużej części po asfalcie ulicą Akacjową do stacji wyciągu Poniwiec, a od stacji drogą gruntowa prosto na czarny szlak do Czantorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Wybieram się po 10 sierpnia na tygodniowy urlop w tamte rejony i bardzo mi Twoje wypady pomogą w planowaniu trasy Niby góry, a całkiem inne. W jakim rejonie będziesz stacjonował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 A z Czantorii do Ustronia który jest najfajniejszy szlak do zjazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Maniak dzięki, tak chyba pojedziemy. Mam nadzieję że wystarczy nam sił na wykonanie planu Swieżak ja pojechałbym przynajmniej na Beskidek i z niego do Wisły Jawornik i póżniej asfaltem 3-4 km Ustronia. Tak na czantorię i w dół to trochę łyso:( chyba że jedziesz od innej strony i chcesz zjechać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 A z Czantorii do Ustronia który jest najfajniejszy szlak do zjazdu? Pociągnijcie dalej, granicą. Do Ustronia nie ma nic ciekawego, tzn jest, ale nie ma flow z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Niby góry, a całkiem inne. W jakim rejonie będziesz stacjonował ? Stronie Śląskie Pociągnijcie dalej, granicą. Do Ustronia nie ma nic ciekawego, tzn jest, ale nie ma flow z jazdy Dokładnie. Czantora, Soszów, Stożek, Kiczory, zjazd na Kubalonkę i do Ustronia można od biedy szosą pociągnąć, a trasa wyborna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Dokładnie. Czantora, Soszów, Stożek, Kiczory, zjazd na Kubalonkę i do Ustronia można od biedy szosą pociągnąć, a trasa wyborn Właśnie ten plan mam zamiar wykonać Zjazd z Kiczory na Kubalonkę to jest niezły wyryp ale jest Fun:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
debario Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Właśnie ten plan mam zamiar wykonać Zjazd z Kiczory na Kubalonkę to jest niezły wyryp ale jest Fun:)Niedziela tak? Może bym dołączył? O której startujecie z Ustronia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Niedziela. Startujemy z rudy SL po 8.00 więc w ustroniu będziemy startować 9.30 - 10.00 Wycieczka lajtowa z piwka mi w schroniskach będą też wpychy. Ogólnie chillout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and482 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Na Czantorię jest łatwy technicznie wjazd od Ustronia Polany, w dużej części po asfalcie ulicą Akacjową do stacji wyciągu Poniwiec, a od stacji drogą gruntowa prosto na czarny szlak do Czantorii. nie wiedzialem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.