Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Na Skrzyczne z Ostrego są dwie drogi bo one się łączą. Jak jest skrzyżowanie przy leśniczówce to trzeba przejechać przez mostek i zaraz za nim w prawo drogą do góry. Opcja o tyle lepsza, że widoki urywają tyłek bo jedzie się w kierunku Malinowskiej skały trawersując Kościelec. 

Mozna wjechac na Skrzyczne z Ostrego jak pisze beskid ,potem udac sie na Malinowska Skale a dalej na Zielony Kopiec i Barania Gore ,przed Barania mozna zjechac tez w kierunku Magurki Radziechowskiej potem Glinne i do Wegierskiej Gorki i do Ostre na koniec .Fajna nie meczaca bardzo traska 

Z żółtego biała droga co idzie wezykiem i na koniec łączy się z niebieskim. Ten niebieski to zabójstwo.

Ok dzięki, dobrze wiedzieć. Pewnie kiedyś wypróbuję tą sciezke :)

To może jednak odpuszczę czantorie i zmienię na Barana Górę ?

No to gdyby zebrało się nas te 3 osoby z and482 to ja też mógłbym zmienić plany na Baranią Góre :)

Hej. Ja prawdopodobnie też się w najbliższym czasie wybiorę na Skrzyczne. Wyczytałem w innym wątku na forum, że od Ostrego można wjechać nawet trekingiem, więc podstawowe atb chyba też by dało rady - może to ktoś potwierdzić? Jest potem jakiś sensowny (łagodny) zjazd? Tak żeby potem wrócić do Ostrego, czy najlepiej wracać tą sama drogą?

Hej. Ja prawdopodobnie też się w najbliższym czasie wybiorę na Skrzyczne. Wyczytałem w innym wątku na forum, że od Ostrego można wjechać nawet trekingiem, więc podstawowe atb chyba też by dało rady - może to ktoś potwierdzić? Jest potem jakiś sensowny (łagodny) zjazd? Tak żeby potem wrócić do Ostrego, czy najlepiej wracać tą sama drogą?

Tak spokojnie wjedziesz, tam jest szutrowy trawers:

https://goo.gl/photos/9bSdkxbeBvsk1YzA9

https://goo.gl/photos/b5WLG9PfGJRFFpzaA

Tylko końcówkę musisz z buta iść:

https://goo.gl/photos/qUPEh8tshAQDLMft8

Pytanko: jechał ktoś w ciągu ostatnich lat ( najlepiej w tym roku ) niebieskim szlakiem z Hali Boraczej do Rajczy ? 

Ja jechałem na jesień zeszłego roku, prostota, ale przyjemnie się jedzie, teraz tylko jakiś ciężki sprzęt działa na Prusowie.

EDIT: to nie ten szlak, pomyliło mi się z tym do Węgierskiej Górki ;)

Ok dzięki, dobrze wiedzieć. Pewnie kiedyś wypróbuję tą sciezke :)

No to gdyby zebrało się nas te 3 osoby z and482 to ja też mógłbym zmienić plany na Baranią Góre :)

Ja jadę z 2 kumplami i oni napalili się na czantorię. Więc będzie żółty na czantorie i dalej przed siebie na ile sił starczy.

Wszystko to w niedziele

Króciutka wycieczka w Masyw Śnieżnika. Czerwony do Międzygórza niezmiennie dobry.

Link do wycieczki:

https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/CzarnaGora?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPi85feq0Y-1DA&feat=directlink

W sobotę jak by ktoś chciał, to jedziemy w Beskid Domyślny na dwa dni, tzn wyjazd w sobotę koło południa i powrót w niedzielę nie za późno :teehee:  

2961097_DSC09591.JPG

Króciutka wycieczka w Masyw Śnieżnika. Czerwony do Międzygórza niezmiennie dobry.

Link do wycieczki:

https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/CzarnaGora?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPi85feq0Y-1DA&feat=directlink

W sobotę jak by ktoś chciał, to jedziemy w Beskid Domyślny na dwa dni, tzn wyjazd w sobotę koło południa i powrót w niedzielę nie za późno :teehee:  

2961097_DSC09591.JPG

Wybieram się po 10 sierpnia na tygodniowy urlop w tamte rejony i bardzo mi Twoje wypady pomogą w planowaniu trasy :)

Ja jadę z 2 kumplami i oni napalili się na czantorię. Więc będzie żółty na czantorie i dalej przed siebie na ile sił starczy.

Jedzcie Ścieżką Rycerską przez Poniwiec, żółty to wypych ;)

na Czantorie nie ma łatwego wjazdu od strony Ustronia :/ jest w miarę do podjechania Ale od czeskiej strony

Na Czantorię jest łatwy technicznie wjazd od Ustronia Polany, w dużej części po asfalcie ulicą Akacjową do stacji wyciągu Poniwiec, a od stacji drogą gruntowa prosto na czarny szlak do Czantorii.

Maniak dzięki, tak chyba pojedziemy. Mam nadzieję że wystarczy nam sił na wykonanie planu :)

Swieżak ja pojechałbym przynajmniej na Beskidek i z niego do Wisły Jawornik i póżniej asfaltem 3-4 km  Ustronia.

Tak na czantorię i w dół to trochę łyso:( chyba że jedziesz od innej strony i chcesz zjechać .

Niby góry, a całkiem inne. W jakim rejonie będziesz stacjonował ?  

Stronie Śląskie :)

Pociągnijcie dalej, granicą. Do Ustronia nie ma nic ciekawego, tzn jest, ale nie ma flow z jazdy :thumbsup:  

Dokładnie. Czantora, Soszów, Stożek, Kiczory, zjazd na Kubalonkę i do Ustronia można od biedy szosą pociągnąć, a trasa wyborna :)

Dokładnie. Czantora, Soszów, Stożek, Kiczory, zjazd na Kubalonkę i do Ustronia można od biedy szosą pociągnąć, a trasa wyborn

Właśnie ten plan mam zamiar wykonać  :icon_cool:  Zjazd z Kiczory na Kubalonkę to jest niezły wyryp ale jest Fun:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...