Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin

Rozumiem, że na Pilsko planujecie przez Rysiankę i szlakiem granicznym tak ?

Pozdrawiam

Dokładnie tak, i zjazd zielono-niebieskim na lanego Złotego Bażanta ;)

Trasa dla DH i FR, czy dla zwykłych "górali"? Nie chciałbym czasami schodzić piechotą po ścieżce :)

Do przejechania na XC, będą trudniejsze momenty, ale to zaledwie kilkadziesiąt metrów więc można sprowadzić ;)

Panowie jakby co, bo nie wiem czy jutro jednak autem nie pojadę, spotykamy się w Żabnicy przy czarnym szlaku na Boraczą o 9:30 ;)

Kilka fotek ode mnie: https://goo.gl/photos/TLUXJGBMxruatH4Z9

Plik gxp: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=nvdiwjjmhqamqlit

Czas: 9:27 i 6:47(ruch)

Średnia prędkość 6,7 i 9,2 (ruch)

Przewyższenia: 2309 m (od Węgierskiej Górki do Skałki)

Marcin, wczoraj mi się przypomniało, że te moje 200m więcej w przewyższeniu to będzie ta różnica PKP-Skałki.

Trochę spartoliliśmy zjazd zielonym i jakimś cudem uciekło nam odbicie w prawo, trzeba było spory kawał sprowadzać po luźnych kamolach :/

deb101a26803.png

Za to zjazd z Pilska, najlepszy jakim do tej pory jechałem :)

Dla tych widoków warto się tam wdrapywać ;) Na pewno będę chciał powtórzć to na jesień, niekoniecznie ta sama trasa, ale zjazd na pewno ten sam :)

Przewyższenia: 2309 m (od Węgierskiej Górki do Skałki)

Marcin, wczoraj mi się przypomniało, że te moje 200m więcej w przewyższeniu to będzie ta różnica PKP-Skałki.

Tam chyba aż tyle nie było? Mi endomondo naliczyło ponad 4000 m, jednak altimetr to było dobre posunięcie :)

Ja planuję w sobote skoczyć w beskid śląski i trasa:

1. http://mapa-turystyczna.pl/route/zf4n (wjazd wyciagiem na skrzyczne)

albo:

2. http://mapa-turystyczna.pl/route/ztn9 - mniej wiecej. Zostawiam auto w tej lipowej i potem asfaltem 12km do Szczyrku pod wyciag i wyciagiem na Skrzyczne. Chyba ze siły pozwolą to potem mozna jeszcze wjechac niebieskim na skrzyczne i zjechac do Szczyrku :P

Ale raczej tak pierwsza opcja :)

Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł to mogę się dostosować.

Z ostrego jest łatwa trasa wjazdowa na skrzyczne . Cały czas szutrem trawersem tylko ostatnie 50m wnoszenia przez krzaki

Ja planuje czantorie soszow stożek kubalonka i powrót asfaltem do Ustronia. Tylko jedno ale.... nigdy nie wjeżdżałem na czantorie i nie wiem którędy najłatwiej.

Z ostrego jest łatwa trasa wjazdowa na skrzyczne . Cały czas szutrem trawersem tylko ostatnie 50m wnoszenia przez krzaki

dzięki za info ja raz wyjezdzalem od Buczkowic i było dużo wpychania :/ jest to jakiś oznaczony szlak ??

wolałbym wjechać rowerem na Skrzyczne

No właśnie miałem pytać czy kiedyś wjeżdzałeś bo w zeszły weekend z kumplem też postanowiliśmy wjechać zielonym od Szczyrku (od ulicy Leśnej) i to było 90% wypychania roweru pieszo i raptem 10% jazdy głównie na początku co wydaje mi się bez sensu jak mam wchodzić to wolę sobie wjechać wyciągiem i nie tracić sił na wspinaczke.

Ale skoro remel twierdzi, że z Ostrego jest w porządku trasa na Skrzyczne to można by kiedyś sprawdzić.

Piszesz o tym niebieskim szlaku?

Nie broń boże też kiedyś nim wpychalem. :)

Za hotelem zimnik od strony zywca cały czas prosto asfaltem a potem szuter. To jest jakaś droga dojazdowa chyba.

0043e26080a1ac4b57ee4166c161732b.jpg

Z żółtego biała droga co idzie wezykiem i na koniec łączy się z niebieskim.

Ten niebieski to zabójstwo. :)

Ja planuje czantorie soszow stożek kubalonka i powrót asfaltem do Ustronia. Tylko jedno ale.... nigdy nie wjeżdżałem na czantorie i nie wiem którędy najłatwiej.

na Czantorie nie ma łatwego wjazdu od strony Ustronia :/ jest w miarę do podjechania Ale od czeskiej strony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...