Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem dzisiaj robić tą trasę ale jak zwykle pogoda nie wypaliła. Filmik mnie przybił i to dość mocno bo wiem jak ten szlak kiedyś wyglądał. Kurde, coraz gorzej jest w tej części świata :(

Za tydzień ma być podobno zajefajna pogoda więc jak są chętni a tu spoglądam na Marcina to może w końcu ten Jałowiec a jak nie bo wolicie dojazd pociągiem to będę robił Oszast ze Złatnej aż do Rycerzowych.

No to spoko. Trzeba by się dostać do Stryszawy. W planach jest Jałowiec potem Mędralowa i dalej granicą aż do Glinnego w Korbielowie. Zjazd na Słowację do Polhory i żółtym na Jałowiecką przeł. Trawers Mędralowej na Magurkę potem zjazd żółtym do Wełczy. Tu wbijamy się drogą na niebieski pod Jałowiec i żółtym a potem zielonym zjazd przez Kolędówki. Trasa między 60-65km i trochę ponad 2 tys do góry.

Za tydzień ma być podobno zajefajna pogoda więc jak są chętni a tu spoglądam na Marcina to może w końcu ten Jałowiec a jak nie bo wolicie dojazd pociągiem to będę robił Oszast ze Złatnej aż do Rycerzowych.

Chętnie się załapię,ale tylko w niedziele,a Jałowiec czy Oszust to już obojętnie.

Daniel, nie wiem czy niebieski z Baraniej w niedzielę i to w dodatku z tak ładną pogodą to dobry pomysł, szlak jest momentami wąski i trudny technicznie więc piechury mogą zepsuć całą przyjemność zjazdu ;)

W każdym bądź razie szlak rewelacja, dla mnie to najtrudniejszy szlak w Śląskim, i niektóre miejsca są hardcoreowe na HT ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...