mrkura Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 O tej porze roku, OFF to podstawa. Wybieram się w ten rejon w sobotę, jak podjeżdżałeś? Którym szlakiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Na Policę najlepszy podjazd to od strony Krowiarek czerwonym. Każda inna wersja no może poza podjazdem z Sidziny to masa pchania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 O tej porze roku, OFF to podstawa. Wybieram się w ten rejon w sobotę, jak podjeżdżałeś? Którym szlakiem? my podjezdzalismy zołtym na Mosorny ale w weekendy od 10 czynny jest wyciag , to tez opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A wiecie może, którym szlakiem najlepiej podjeżdżać na Górę Judaszka? Chcę przejechać całe pasmo i nie wiem jak najszybciej wdrapać się na pasmo od wschodu. I jeszcze jedno pytanie, odnośnie Parku Babiej - czy czarny szlak z Czatoży na siodło Jałowieckie należy jeszcze do parku, czy podjadę tam rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 z tego co wiem to czarnym szlakiem mozna juz smiało jezdzic na rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 I jeszcze jedno pytanie, odnośnie Parku Babiej - czy czarny szlak z Czatoży na siodło Jałowieckie należy jeszcze do parku, czy podjadę tam rowerem? Ten szlak zresztą nie tak dawno wytyczony nigdy nie był w parku więc zawsze był dostępny. Czy podjedziesz?? Częściowo tak ale wtedy gdy będzie sucho w przeciwnym razie utoniesz od mostku w błocie bo tam często zciągają drewno. Jest za to alternatywa czyli też czarny ale wcześniej na Halę Kamińskiego i przez Mędralową na przeł Jałowięcką. Dla mnie od czasu powstania tam praktycznie do połowy podjazdu na halę nowej szutrówki jest to jeden z najfajniejszych, najładniejszych podjazdów w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 @ Beskid Tak, tylko nie chcę jechać na Mędralową - takie założenie tripa żeby jechać tylko w Żywieckim , a dwa - byłem raz na Mędralowej i w sumie to nic ciekawego tam nie ma, ani zjazdu, ani widoków. Ale dzięki za info ws. czarnego. Mam nadzieję, że zdążymy przed burzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 @mrkura odległość między jednym a drugim szlakiem to raptem parę km. To nie jest czasem kwestia czy jest ciekawie czy nie ale konieczność. Ja tę sekcję robię często zjazdem i wtedy kiedy wiem, że jest sucho. Raz się władowałem tam po deszczu zaraz po zrywce i uwierz mi byłem bliski rozpaczy i powrotu na przeł a to było w dół. Byłem tam z 3 tyg temu i droga była dość ubita więc jest szansa na brak sporej ilości błota. W tym rejonie nie uświadczysz straży parku dlatego rozpacz na własną odpowiedzialność podjazd z Czatoży żółtym na Fickowe Rozstaje i odbicie czerwonym w prawo na przeł. Jałowiecką. Szlak to wyzwanie do powalczenia z korzeniami i kamieniami. Innej opcji od naszej strony tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A jak uraczę straż, to co wtedy? A tak w ogóle to Ty czasem z nimi nie trzymasz ? Reasumując - polecałbyś albo czarny Czatoża - Magurka albo Czatoża - żółty, czerwony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 No proszę Cię Osobiście miałem z nimi ostrą spinę ale na Markowej. Ja jadę w góry na fajne podjazdy a nie błotsko i pchanie więc jak jest opcja dostać się na Kamińskiego praktycznie cały czas jadąc to wybór jest prosty. Tak to mniej więcej wygląda http://www.szlaki.net.pl/trasa.php?od_nr=2057&kolor=czarny&do_nr=2042 Z hali na Jałowiecką jest do 15 min jazdy więc to nic. Ale jak już zaliczyć ten "błotnisty" czarny to właśnie teraz kiedy jest największa szansa na jego przejezdność. Gdybyś się jednak wybrał tym, który proponuję to nie jedz tak jak na zdjęciu nr. 4 (plac zrywkowy) tylko dalej tą szutrówką bez szlaku ostro w prawo. Po kilkunastu metrach będziesz miał po prawej taki potężny głaz i zaraz po następnych kilkunastu metrach tę szutrówkę przecina taka kamienista droga. Jak w nią skręcisz w lewo to po 100 m dostaniesz się z powrotem do czarnego szlaku. Unika się wtedy bardzo krótkiego ale coraz bardziej zarośniętego odcinka http://trail.pl/szlaki/zawoja-czatoza-hala-kaminskiego-1956/zdjecia/4172#ph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Plany zmieniały się kilkakrotnie, jednak ostatecznie w okrojonej wersji postanowiliśmy zrobić Policę i Mosorny. Trasa piękna - trawers Policy (to chyba jeden z lepszych trawersów jaki kiedykolwiek jechałem), nie jest banalny, trzeba się trochę namachać żeby go przejechać. Zjazd z Policy, bardzo przyjemny, sekcja korzenna z Mosornego to mój faworyt w Żywieckim, nawet na sam koniec dzida w dół gdzie trzeba tylko trzymać się kiery i osiąga się prędkości kosmiczne dostarczyła sporo emocji . No i na koniec "enduro basen" - coś pięknego ZAPRASZAM NA RELACJĘ <klik> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Wczoraj enduro w Żywieckim, dzisiaj FR na Murckach Ja Barton I gratulacje dla Grzegorza, który dzisiaj latał jak szalony Więcej fotek na Picasie Bartona: https://picasaweb.google.com/110277806532133671672/FRMurcki02?authkey=Gv1sRgCJLs9vus5qXMXQ# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Fajnie, szkoda że nie mam tak blisko w góry. Swoją drogą mój fulik już na ukończeniu, więc szykuj się na tripa w pierwszy weekend lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Fajnie, szkoda że nie mam tak blisko w góry. Swoją drogą mój fulik już na ukończeniu, więc szykuj się na tripa w pierwszy weekend lipca. to nie gory tylko Katowice , park w dzielnicy Murcki a tak w ogole to dzieki za nauke latania , serce w galotach było hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 to nie gory tylko Katowice , park w dzielnicy Murcki a tak w ogole to dzieki za nauke latania , serce w galotach było hehe Murcki powiadasz ... Grzegorz, gdzie to byliście, że serce w galotach było ? edytka : widzę już ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 ładnie polataliście:), ale te skocznie to chyba w rezerwacie? w lesie a nie w żadnym parku, no chyba, że się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ładnie polataliście:), ale te skocznie to chyba w rezerwacie? w lesie a nie w żadnym parku, no chyba, że się mylę... rezerwat park jeden pieron , Murcki to nie gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ok, to wszystko jasne w każdym razie na fotach loty zacne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusss Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ktoś byłby chętny wyskoczyć w góry rowerem? Tzn jezioro żywieckie, gdzieś w te rejony i powrót pociagiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ja może w niedzielę pojadę w okolice Romanki. Chyba tym razem pociągiem śmignę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Dzisiaj wybraliśmy się na wschód słońca na Pilsku - ZAPRASZAM NA RELACJĘ <klik> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Fajny pomysł Ja dzisiaj wyciągnąłem tatę na crossie na orłową i dalej na równicę żeby zjechał sobie asfaltem. Lekki hardcore bo całą drogę padało. Może planujecie jakiś wypad w okolice Ustronia/Wisły w weekend albo przed? Nareszcie mam wakacje więc po mału robie formę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Na razie nic nie planujemy poza BSE 2013. Za tydzień jakiś trip i jedziemy... w enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 swietny trip , widac ze w nocy i rano lepsza pogoda niz w dzien do jezdzenia , fotki rewelacja , musze kiedys pojechac na taka przejazdzke. A ze zapytam , zgubiłes kamere , jakos sie przyzwyczaiłem do ogladania filmow z Twoich tripow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Kamera się zepsuła , spadła i przestała działać - na dodatek nie potrafię znaleźć paragonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.