Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

OK, to jedziemy 11'ego tym wcześniejszym cugiem ;) Muszę tylko obadać trasę aby zrobić przynajmniej 40-50 w terenie i na bank zjazd do Węgierskiej na kebaba ;)

Bartek, myślisz, żeby zrobić Krawców Wierch od Przeł. Glinne? Jak wygląda odcinek Krawców Wierch-Złatnia (niebieski), na mapie widzę że to zjazd? Ewentualnie gdybyśmy pociągli czerwonym do Miziowej i zjechali zielonym do Sopotni i wjechali na Rysiankę niebieskim, jak wygląda ten niebieski, ktoś tym jechał? Da się w miarę szybko wjechać?

Choć pewnie skończy się tak jak zwykle ogromne plany, a szybko zrobi się ciemno i ch... to strzeli, że tak powiem ;)

W Rajczy będziemy ok. 9:00 więc zostaje jakieś 7 godzin na jazdę ;)

Marcin ten żółty jest znany z masakrycznej ilości błota bo jest rozwalany przez zwózkę drewna i samochody więc jak się da to go omijam. Albo można się w niego wbić gdzieś po ponad połowie jego długości bo prowadzi do niego szutrówka. Jak by nie skręcać w pewnym momencie tylko jechać dalej to dojechać można pod samą przeł Glinka tak aby nie robić szosy. Potem jest świetna ścieżka granicą na Krawców. Ze Złatnej na Krawców połowa to szosa doliną. Potem trochę pchania i wąska ścieżka w bardzo grząskim terenie. Co do niebieskiego z Sopotni to można go swobodnie olać bo aż na Halę Pawlusią idzie droga. Z miejsca gdzie zgubiliśmy wtedy szlak jedzie się na Rysiankę coś w okolicach godziny. Jest też drugi skrót tyle, że jest trochę więcej pchania więc to nie problem. Myślę, że co i jak będzie się wiedzieć po dotarciu na Trzy Kopce. Inny plus Twojego pomysłu jest taki, że jak by było bardzo póżno to można do Węgierskiej wrócić tak jak wtedy przez Słowiankę.

Mnie natomiast zaczyna martwić skład bo jak narzucicie tempo to mnie tam zajedziecie :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...