MartinH Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Wczorajszy wypad na Pilsko, który prawie by się nie powiódł po tym jak zgubiliśmy na Słowacji szlak i błądziliśmy po stromym zboczu porośniętym przez krzewy borówek, a w wyższej partii przez gęstą kosodrzewinę. Ale bez oceny odcinka, który zgubiliśmy stwierdzam, że od strony Słowacji Pilsko całe do podjechania w siodle I jeszcze jedno, jakby ktoś szukał skrótu między Halą Lipowską, a przełęczą Bory Orawskie, to jest nowy szlak żółty, bardzo przyjemny, ale zw. na nachylenie do jazdy tylko od strony Lipowskiej. Foty: https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6068704205617059857 Trasa: https://www.endomondo.com/workouts/422660401/5799208 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Korzystając z tematu zapytam: ile Ci trzymają czasu na jednym akumulatorze te lampki (rowerowa i czołówka)? Też się zastanawiałem nad podobnym zestawem, ale gdzieś wyczytałem że niby czas trzymania na baterii to jakieś 3-4 godziny a to wtedy na takim całonocnym wypadzie trzeba mieć chyba masę zapasowych akumulatorów. Ja to czytałem akurat o trochę innym modelu, wiec może te trzymają dłużej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 no jesli jedziesz cały czas na maxa to ok 3godz. ale przy podjazdach nie trzeba na tak duzym swietle jechac , mi wytrzymała cała noc , czołowka tak samo , ogolnie polecam zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Dzisiejszy wypad na Baranią Górę i Skrzyczne Zdjęcia: https://plus.google.com/photos/102239515358598272326/albums/6069022097863054817?authkey=CPyyxNGLlPT0mAE Plik .gpx : http://www.gpsies.com/map.do?fileId=tmglicscuyxunpkp&authkey=34844CA17F362EAEB2ACC0BC7E4632F092F2AB4B387AA0EF http://www.strava.com/activities/205945277 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 O ładnie Luda dziś w było w Beskidach co nie miara nie ? Na Stecówce byliście z tego co widzę po 10:00. My byliśmy przed 12:00 w tym miejscu, a kręciliśmy po Okolicach Istebnej, Jaworzynki itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Oj ludzi było, najlepsza i tak była pogoda. Piękna połowa października Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 No ładna była, choć jak byłem na Ochodzitej ~15:00 to zachmurzyło się dość poważnie i widoki na które liczyłem nie dopisały w pełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Parę fotek z wczorajszego wypadu: https://plus.google.com/u/0/photos/107786938575480930825/albums/6069228653725639153 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Widzę, że wszyscy wczoraj męczyliśmy śląski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Moje propozycje na niedziele to : -Jura czerwony pieszy ,start w Częstochowie meta w Ogrodzieńcu ~85km lub Olkuszu ~130km . -Beskid Mały, start i meta w BB. http://mapa-turystyczna.pl/route/zsk8 tylko 70km ,a wychodzi ponad 3km przewyższenia . Zawsze można skrócić jak coś np.zjechać do Żywca. Na niedziele przewidują 19stopni bez opadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Informacyjnie - byłem jakieś miesiąc temu na zielonym szlaku od Porąbki, zaraz na początku leśnego odcinka jest wypych, ciężki, długi i stromy po głazowisku w glinianej rynnie, kończy się kawałek przed Bukowskim Groniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dzięki za wskazówki. Wiedze,że na szczęście można to ominąć jadąc z Porąbki asfaltem do Milerzyska i tam wbić na zielony. Nie podoba mi się też ten czarny na początku- za szybko idzie w góre jak na taki krótki odcinek. Fajny natomiast wydaje sie być niebieski z miejscowości Kozy(największa wieś w Polsce ) biegnie zboczem Hrobaczowej Łąki przez las bukowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Co do Beskidu Małego i tej trasy to jest nie do zrobienia jak na ten czas. Poza tym ona nie może mieć "tylko" 70 km bo tzw. "usemka" z Porąbki przez Gościniec Kocierski i Łamaną Skałę to ok 65km. Nawet przy bardzo mocnym tempie trzeba na to do 5/6 godzin z czego i tak część to szosa. Tu jest praktycznie wszystko teren a gdzie Hrobacza nie wspominając o "rzeżni" niebieskim na Czupel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 zapomniałem dać linka ze zmienioną trasą http://mapa-turystyczna.pl/route/zsf0 i tak jak pisałem odpada z tego jeszcze Bukowski Groń i zawsze jest opcja skrócenia trasy. Zależy mi na tym,aby przynajmniej zaliczyć Łamaną Skałę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ja bym był za górami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondo Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Pany to gdzie w koncu jedziecie, kiedy i o ktorej? Bo pisalbym sie tez na cos w sobote, ale z rana. Tak zebym o 15/16 byl juz z powrotem w Katowicach. Moglbym zgarnac autem jedna osobe z rowerem z Kato lub po drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Zależy mi na tym,aby przynajmniej zaliczyć Łamaną Skałę. Więc też Leskowiec i Groń jak nie byłeś a to prawie płasko i świetny szlak. Ten zielony na Kocierską "zje" sporo czasu i nie jest za ciekawy. Olał bym go i poleciał z Porąbki do Wielkiej Puszczy szosą i wbił się w niego na Targanickiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ja bym był za górami. Ok czyli jedziemy w Beskid. Pany to gdzie w koncu jedziecie, kiedy i o ktorej? Bo pisalbym sie tez na cos w sobote, ale z rana. Ja też jadę autem do BB. Jeżeli ktoś z Katowic to najlepiej pociągiem o 6:42 w BB jest o 7:40. Później trzeba jeszcze dojechać 8km asfaltem do miejscowości Kozy- ja tam zostawiam auto. Koło urzędu gminy zaczyna sie niebieski szlak-miejsce startu. Będę tam czekał od około 8:00. Tak zebym o 15/16 byl juz z powrotem w Katowicach. Na tą godzine nie ma szans zrobić całej trasy. Musiałbyś "trochę" skrócić trasę ,gdzieś z przełęczy Przysłop Cisowy zjecahć czerwonym i wracać do auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondo Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Na tą godzine nie ma szans zrobić całej trasy. Musiałbyś "trochę" skrócić trasę ,gdzieś z przełęczy Przysłop Cisowy zjecahć czerwonym i wracać do auta. Ok dzięki za info. W takim razie trudno, ja odpadam. Niestety nie mogę w tą sobotę poświęcić całego dnia bo o 17 muszę stawić się na hucznych urodzinach brata Najwyżej zrobię tu gdzieś w okolicy jakąś krótką trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Niestety nie mogę w tą sobotę poświęcić całego dnia Tylko ja nie o sobocie, a o niedzieli pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondo Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 To tym bardziej odpadam, nie dam rady wstać wcześnie rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie jedzie ktoś z okolic Sosnowca jutro do Rogożnika na MTB i nie ma miejsca w aucie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondo Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Hmm a co tam sie dzieje w Rogożniku? Może ja bym się przejechał. Tylko co tam jest? I do której? Chciałbym o 15 być już w Katowicach, da rade? EDIT:A dobra widze już, ze sa jakies mistrzostwa. Ale start mojej kategorii wiekowej jest dopiero o 15:00 więc odpadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpaner Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 a gdzie tam góry w Rogożniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Owszem nie ma takiego funu jak w górach ze względu na dużo krótsze podjazdy i zjazdy, brak trudniejszych technicznie elementów ale gwarantuje ci że podczas startu zmęczysz się dużo bardziej niż podczas wypadu w góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.