lucass3 Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Właśnie myślałem dan jakimś wypadem w niedzielę co prawda w inne rejony ale... może bym się skusił. Jestem z Gliwic i właśnie oglądam mapę jak by tu dojechać, i właśnie do Rajczy PKP najlepiej. Masz może jakieś fotki z tej trasy? Jaka jest skala trudności, początkujący na HT da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Fotki są w mojej galerii, byłem tam kilka razy, czy dasz radę? myślę że tak, trasa nie jest specjalnie trudna, jest kilka sekcji technicznych, które w połączeniu z błotem mogą sprawić trudność, ale jak nie będziesz się czuł na siłach to najwyżej poprowadzisz rower Większość jest do przejechania z przysłowiowym palcem w d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 O której się wybierasz z Katowic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Najlepiej tym 6:46, na miejscu jesteśmy 8:41. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Siema, Pociąg z Zwardonia i tak przejeżdzą przez Rajcze, wiec mogę śmignąć autem do Rajczy (jeśli byłby ktoś zainteresowany w partycypowaniu kosztów), a potem w Zwardoniu zabrać sie z wami pkp i w Rajczy przesiąść się do auta albo zabrać PKP z Zabrza o 6:14. Jak to jest w ogóle z przewozem rowerów bo po wyborze tej opcji na stronie PKP pokazuje tylko pociągi TLK. Rowery można przewozić wszystkim pociągami Kolei Śląskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Nie zaznaczaj opcji "przewóz rowerów" bo jest to kompletna klapa i nie działająca poprawnie funkcja. Jak jedziesz KŚ to mozna bez problemu przewieźć rower, każdym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A więc tak, jedziemy w niedzielę, pociąg o 6:46 do Rajczy/Rajczy Centrum. Kierujemy się asfaltem na Ujsoły, i przy nadleśnictwie skręcamy na czarny rowerowy trawersujący Muńczoła, docieramy do Przeł. Kotarz i stamtąd zielonym na Halę Rycerzową, a dalej już czerwonym przez Wlk. Raczę do Zwardonia Trasa raczej prosta, będzie błoto i dużo zabawy, tym bardziej że czerwony między Rycerzową, a Wlk. Raczą to jeden z przyjemniejszych szlaków w Beskidach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Kurcze jak wyjadę z Gliwic o 6:05 to będe w Katowicach wg. planu o 6:39. Wychodzi czas przejazdu 34min. Ale jak dzisiaj jechałem o ~13:00 do Kato to jechałem 40 min :/ Nie wiem czy zdążę na ten pociąg, bo remonty o tej godzinie również trwają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Luccas też musze jechać tym pociągniem tylko wsiąde w Zabrzu. Myśle że rozkład już zawiera, remonty wliczone, raczej wątpie by o 6 rano w niedziele robili remonty Mam nadzieje że jutrzejsza trasa tak wyglądać nie będzie https://www.youtube.com/watch?v=xQ_IQS3VKjA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Melduje swoją obecność jeśli pogoda się nie zepsuje;) Potwierdzam że odcinek Rycerzowa - Racza to jedna z lepszych tras w Beskidach, robiłem ten odcinek już ze 3 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Pogoda wygląda ok wiatr 3 wezły opady 1.4 mm/3h http://www.windguru.cz/pl/index.php?sc=3623 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Jak zostanie nam trochę czasu do pociągu proponuje zjazd asfaltem do węgierskiej górki i kebaba w wersji XXXL za 12zł. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;D Proponuje abyście awaryjnie zabrali oświetlenie Edit: Choć nie wiem czy to dobry pomysł bo w niedziele wieczorem zawsze pociągi zawalone i warto było by już w Zwardoniu się rozłożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ziom pamiętasz jak ostatnio zjeżdżaliśmy do Zwardonia po ciemku? Choć teraz dostanie się na Przegibek powinno nam zająć dużo mniej czasu, na Raczy chciałbym być ok. 14-15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 No po ciemku mi nie pasuje bo nie mam żadnych lampek. Chociaż mam chyba czołówkę z biedronki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 MarcoK, trasa jest raczej bez kamieni, najtrudniejszy odcinek na trasie to sam zjazd w Wlk. Raczy, jest kamienisty i stromy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 To się na jutro ekipa kroi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Adam jedziesz jutro ? Jak taka ekipa jedzie to może jakieś wideo jutro skleje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 No chcę jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flyman Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 dzieki Marcin za info mi dopiero pralka konczy pranie po dzisiejszym blocku, a rower stoi do gory nogami bo jakis kolec w oponie sie zagniezdzil i juz mi dwie detki przedziurawil, chetnie bym sie zabral, ale na ciuchy to chyba bede musial cala noc chuchac zastanawiam sie tylko czy dam rade bo dzisial dalem sobie wycisk po pagorkowym terenie, ale skoro taka super trasa to zal nie odmowic, tym bardziej ze jeszcze troche i w gory na rower nie da rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Jakby co to widzimy się w pociągu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flyman Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 dzisiaj ogarne rower, jutro rano zobacze w jakim stanie beda ciuchy, oby do zoba w paciagu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Suszarka w rekę i jazda ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 jeżeli mogę coś podrzucić, to jest nowa droga z Soblówki Kiełbasówki na sam Kotarz szeroka z tłucznia zero błota, super na rozgrzewkę, bo czarny z Ujsoł pod Muńcołem to bagna jak diabli , ale może o to własnie chodzi , chętnie bym się przejechał z Wami, ale jutro IC na szosie robię, miłego kręcenia, pozdrawiam, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Rafał, polecam czerwony szlak na odcinku Rycerzowa - Wielka Racza zobaczysz co to bagno jak diabli Dzisiaj był dzień pod znakiem dużej ilości błota, mgły i pięknych jesiennych barw. https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6066834556627908609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Bardzo fajna trasa... ps. gwoli ścisłości - to pół worka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.