Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie myślałem dan jakimś wypadem w niedzielę co prawda w inne rejony ale... może bym się skusił. Jestem z Gliwic i właśnie oglądam mapę jak by tu dojechać, i właśnie do Rajczy PKP najlepiej. 

Masz może jakieś fotki z tej trasy? Jaka jest skala trudności, początkujący na HT da radę?

Fotki są w mojej galerii, byłem tam kilka razy, czy dasz radę? myślę że tak, trasa nie jest specjalnie trudna, jest kilka sekcji technicznych, które w połączeniu z błotem mogą sprawić trudność, ale jak nie będziesz się czuł na siłach to najwyżej poprowadzisz rower ;) Większość jest do przejechania z przysłowiowym palcem w d... ;) 

Siema,

Pociąg z Zwardonia i tak przejeżdzą przez Rajcze, wiec mogę śmignąć autem do Rajczy (jeśli byłby ktoś zainteresowany w partycypowaniu kosztów), a potem w Zwardoniu zabrać sie z wami pkp i w Rajczy przesiąść się do auta albo zabrać PKP z Zabrza o 6:14.

Jak to jest w ogóle z przewozem rowerów bo po wyborze tej opcji na stronie PKP pokazuje tylko pociągi TLK. Rowery można przewozić wszystkim pociągami Kolei Śląskich?

A więc tak, jedziemy w niedzielę, pociąg o 6:46 do Rajczy/Rajczy Centrum. Kierujemy się asfaltem na Ujsoły, i przy nadleśnictwie skręcamy na czarny rowerowy trawersujący Muńczoła, docieramy do Przeł. Kotarz i stamtąd zielonym na Halę Rycerzową, a dalej już czerwonym przez Wlk. Raczę do Zwardonia :)

Trasa raczej prosta, będzie błoto i dużo zabawy, tym bardziej że czerwony między Rycerzową, a Wlk. Raczą to jeden z przyjemniejszych szlaków w Beskidach :)

Jak zostanie nam trochę czasu do pociągu proponuje zjazd asfaltem do węgierskiej górki i kebaba w wersji XXXL za 12zł. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;D

Proponuje abyście awaryjnie zabrali oświetlenie ;)

Edit:

Choć nie wiem czy to dobry pomysł bo w niedziele wieczorem zawsze pociągi zawalone i warto było by już w Zwardoniu się rozłożyć ;)

dzieki Marcin za info :) mi dopiero pralka konczy pranie po dzisiejszym blocku, a rower stoi do gory nogami bo jakis kolec w oponie sie zagniezdzil i juz mi dwie detki przedziurawil, chetnie bym sie zabral, ale na ciuchy to chyba bede musial cala noc chuchac :P zastanawiam sie tylko czy dam rade bo dzisial dalem sobie wycisk po pagorkowym terenie, ale skoro taka super trasa to zal nie odmowic, tym bardziej ze jeszcze troche i w gory na rower nie da rady...

jeżeli mogę coś podrzucić, to jest nowa droga z Soblówki Kiełbasówki na sam Kotarz szeroka z tłucznia zero błota, super na rozgrzewkę, bo czarny z Ujsoł pod Muńcołem to bagna jak diabli  :icon_exclaim:  , ale może o to własnie chodzi :woot: , chętnie bym się przejechał z Wami, ale jutro IC na szosie robię, miłego kręcenia, pozdrawiam, Rafał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...