beskid Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Mnie się jakoś udało w siodle nawet na paru maratonach w górach ale może zapytam inaczej. Czy jechałeś już tą trasą którą opisał Beskid ? Pytam bo ostatnio kiedy wytyczyłem sobie trasę według mapy na pałę to 40 minut wpychałem rower z Porąbki a drugie tyle z Targanic więc takich wpychów chciałbym uniknąć planując kolejną trasę ! Jak chcesz poznać fajne miejsca i trasy to szybko zapomnij o maratonach i przeproś się z wypychem czy nawet noszeniem sprzętu. Taki czas wypychu to w zasadzie nic bo już robiłem takie po 2 godz. Konkretnych tras do zrobienia tylko z siodła jest jak wspomniał Marcin nie za wiele. Jakie to są też wyjaśnił plus drogi stokowe. Jest tego cała masa. Pomysł na tę trasę nie jest mój bo raczej ten na Miziową robił bym w drugą stronę ale, że ciągle go odkładam to czemu nie. Co do rowerów to kiedyś robiłem zjazd z Romanki z dwoma kolesiami na FS w tym jeden na kole 29" i też nie wszędzie dali radę. Byli by tacy co dali by radę tylko jakie to ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Jak chcesz poznać fajne miejsca i trasy to szybko zapomnij o maratonach i przeproś się z wypychem czy nawet noszeniem sprzętu. Podoba mi się ten cytat. Pomału o nich zapominam bo jednak odzywa się wrodzona natura włóczęgi w kameralnym towarzystwie, ale Twoje przygody to chyba dla mnie za wysokie progi. Ja już starszy Pan jestem a perspektywa wnoszenia wozidła żeby na końcu polec na DH zjazdach raczej mnie nie zachęca. Czerwony do Buczkowic albo niebieski z Błatniej do Wapienicy to raczej granica mojej techniki i sprzętu. Poszukuję raczej tras w klimacie Szczyrku czy Ustronia które w większości są do zrobienia, pomijając krótkie techniczne podejścia. Chętnie jednak skonsultuje się gdyby coś mi wpadło do głowy. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 tzn ile masz lat , jeśli wolno zapytać? nie wszyscy , którzy tu jezdza sa pierwszej młodości Jeśli zjezdzasz czerwony do Buczkowic to umiejetnosci masz nie małe , a nawet jak zdarzy się odcinek ze trzeba znieść rower to co z tego . Jedz , zobacz , ocen i wg mnie będziesz chcieć więcej , wiem po sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Twoje przygody to chyba dla mnie za wysokie progi. Ja już starszy Pan jestem a perspektywa wnoszenia wozidła żeby na końcu polec na DH zjazdach raczej mnie nie zachęca. A co to ja mam 16 lat Praktycznie wszędzie w Żywieckim na wszystkie szczyty można się dostać albo dobrymi drogami albo całkiem przyjemnymi szlakami tylko trzeba je znać. Żeby tak było trzeba się ruszyć w teren i takie miejsca wybadać na zjazdach bo jest tak najłatwiej i najszybciej. Potem wykorzystujesz część z tych drug na podjazdy. Każda droga którą spotyka się zaczynając zjazd gdzieś prowadzi do wsi czy miasteczka. To, że po drodze trafi się rynna z kamorami wielkości głowy to trudno. Ja schodzę i już bo nie będę kozaczył na HT jak sekcja jest wymagająca na sprzęt z pełną zawiechą. Tak poza wszystkim to Śląski jest naprawdę bardzo wymagający dla rowerów HT i nie ma się co wstydzić ani prowadzenia na podjazdach czy schodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Marcin to o której jutro ten zug z Katowic do Węgierskiej Górki? Może pojadę jak mi buty wyschną, bo po skandii jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Siema wybieracie się gdzieś jutro? Jeśli tak to robicie jakieś loopa? Bo bym się wybrał samochodem z Zabrza, moge jeszcze kogoś zwinąć po drodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Może i ja się skuszę... o której ten pociąg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Adam, pociąg jedzie 6:46 z Katowic. Marek, Loop będzie bo Bartek jedzie autem z Krakowa i będzie parkował w Żabnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Martin, A jak długi ten loop? bo się zapuściłem ostatnio... Inna sprawa czy dam rade wstać o 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 ok. 60-70 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 haha... Chętnie bym pojechał ale tyle nie uciągnę To dobrej pogody życze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Kurczę, a akurat jutro będę stacjonował niedaleko Korbielowa i znów nie ma szans aby z Wami pokręcić.. Pogoda zapowiada się świetna. Czekam na relację i foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Mnie kusi wasza opcja, ale przed chwilą wróciłem z gór i nie dam rady takie tripa walnąć. Chyba, że jest ktoś chętny na traskę ~20 km w godzinach wczesno po południowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Foty z dzisiaj: https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6064217315937364817 Wyszło ogółem 67 km, na Pilsko nie dotarliśmy po tym jak przez 1,5 godziny próbowaliśmy odszukać zielony szlak na Miziową bo Lasy Państwowe rozorali szlaki Ogółem to co robią LP to masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ogółem to co robią LP to masakra Masz racje ,oni chyba nie nawidza rowerow! MartinH masz jakas swoja stronke gdzie mozna zobaczyc slady GPS Twoich wycieczek?? ogladalem galerie ,bardzo mi sie podoba ,tez jezdze po beskidzie slaskim i zywieckim i z mila checia bym zobaczyl profile niektorych Twoich trasek,przydaloby sie do planowania wypadow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 MartinH , swietna wycieczka Ja i Detonator wczoraj objezdzilismy Worek Raczanski , szlaki rowniez rozjezdzone przez LP , motory i quady , mase błota wiezlismy ze soba pare fotek z wycieczki , 2/3 zdjec zrobione przez Detonatora https://plus.google.com/photos/102197838617375824844/albums/6065307697914078257?banner=pwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 MartinH masz jakas swoja stronke gdzie mozna zobaczyc slady GPS Twoich wycieczek?? ogladalem galerie ,bardzo mi sie podoba ,tez jezdze po beskidzie slaskim i zywieckim i z mila checia bym zobaczyl profile niektorych Twoich trasek,przydaloby sie do planowania wypadow:) Dzięki Mój profil na endomondo -> https://www.endomondo.com/workouts/user/5799208 Grzegorz, dzięki. Wasza trasa też spoko, tylko zdjęcia masz niechronologicznie Czerwony z Rycerzowej do Zwardonia do przejechania czy nie warto się pchać (błoto mi nie straszne)? Bo planuję coś na weekend i Worek Raczański to jedna z opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 MartinH wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Grzegorz, dzięki. Wasza trasa też spoko, tylko zdjęcia masz niechronologicznie zdjęcia z 2 aparatow i telefonu wrzucane dlatego nie po kolei , a wieczorem nie chciało mi się układac tego A jeśli błoto Ci nie straszne to nie widze problemu zebys nie przejechał szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Trochę w nocy popadało, wiec paradoksalnie na weekend powinieneś mieć oki, bo lepsze błoto rzadkie, niż takie jak mieliśmy z Grzesiem, tj takie już trochę przeschnięte i sakramencko lepkie Widoki wczoraj faktycznie dopisały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 W niedzielę widoki też były ładne, choć poranna mgła troszkę zakryła, mam zamiar w weekend zrobić waszą trasę mam tylko pytanie, na Rycerzową szybciej jest trawersem Muńczoła czy czerwonym z Rycerki (na mapie jest to też czarny rowerowy)? detonator, widziałem też Twoją ostatnią galerię z Baraniej Góry, zjeżdżać tam po ciemku to trzeba mieć wielkie cochones Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Zdecydowanie szybciej trawersem ( tj. czarny rowerowy ) Cały w siodle. Co do zjazdu z Baraniej, to tylko połowa była w pełnej ciemności a reszta to tylko tak na zdjęciu wygląda że jechałem, a tak naprawdę to było powolne kulanie się Prędkość tak 7-10 km/h Tutaj link do tego wypadu: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/BaraniaGora02?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ktoś chętny na niedzielę na wypad w Żywiecki? Rycerzowa, Wielka Racza i zjazd do Zwardonia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcoK Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 a jak to tam km wyglada? loop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ok. 50 km, z loop'em będzie ciężko, zaczynamy w Rajczy, kończymy w Zwardoniu, przyjedź do Katowic i pojedziemy pociągiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.