Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wygląda szlak z Magurki Wiślańskiej do Węgierskiej (czerowny). Jest dużo kamieni czy nie specjalnie?

Na pytanie pierwsze odpowiem: kamieni jest sporo, szczególnie na odcinku Magurka Wiślańska- Glinne.

Na Oszuscie już nie byłem z dwa lata, więc nie mam pojęcia :thumbsup:  

Niebieski jak zawsze na Oszust śliski jest, i w wielu miejscach jest spych na zjazdach, ale to standard. W jednym miejscu nawet trudno zejść, ludzie zbiegają do najbliższego drzewa tak to wygląda

kolega pytał tylko o wiatrołomy, bo jak ten szlak wygląda, to zapewne dobrze wie  :thumbsup:

Niebieski jak zawsze na Oszust śliski jest, i w wielu miejscach jest spych na zjazdach, ale to standard. W jednym miejscu nawet trudno zejść, ludzie zbiegają do najbliższego drzewa tak to wygląda

Filip, Bartek wie jak ten szlak wygląda, Ty byłeś tam raz w dodatku po mega deszczach więc jesteś nieobiektywny ;)

No to jak genialny to trzeba zrobić. Dzięki za szybki odzew.

@biker90 szlak znam doskonale i jest genialny tylko zawsze mam pecha i jadę w błocie. Tydzień ma być ładny więc chcę w końcu go zrobić jak będzie względnie sucho. Tylko nie chcę się gdzieś w środku wpakować w zwalony las bo trzeba by się było wracać a tego bym nie chciał. No cóż liczę, że się ktoś jeszcze wypowie.

Marcin liczę, że na przyszły weekend robimy w końcu tą Romankę z Pilskiem.

Że niby nie jest genialny?? Co kto lubi ale ja lubię być z dala od cywilizacji. Więc byłeś prawie 10 x czyli coś tam jednak ciągnie :whistling:

Marcin liczę, że na przyszły weekend robimy w końcu tą Romankę z Pilskiem.

Jeśli to miałaby być niedziela to wchodzę w to :) W sobotę będę niedysponowany ;)

Chcę to w końcu zrobić bo powoli kończą mi się pomysły na nowe szlaki w Śląski i Żywieckim ;)

Grzesiu, widzę, że nie bawiłeś się w zdjęcia, więc zjazd musiał się podobać :thumbsup:  

podczas zjazdu nie myślałem o robieniu  zdjęć :laugh:

Plan był żeby jeszcze właśnie czerwony do Buczkowic zrobić , ale przez burze i padający deszcz zmieniliśmy plany , pojechaliśmy przez Kotarz na Przeł. Karkoszczonka , singielek trawersujacy Beskid  tez jest fajny :laugh:

ad.1

Podoba sie :laugh:

ad.2

smakował , wiec wrocilismy na drugiego :icon_cool:

ad.3

Z Miedzygorza żółtym na Igliczna , pozniej zielonym na Jaworowa Kope z tym zs szczyt mineliśmy trawersem do Przeł. Zmijowa Polana i dalej czerwonym do schroniska pod Snieznikiem nastepnie zielonym na Mały Snieznik  , zjazd do czerwonego siglem granicznym ( podpatrzonym u Ciebie) , czerwony na Sniezik , zjazd zielonym do schroniska i nastepnie czerwonym do Miedzygorza.

ad.4

Super singielek :laugh:

ogolnie bardzo udana wycieczka

Wypad sie udał,pogoda nam dopisała ,strat mało :)

Zjazd z Małego ciekawy,przed scianka padły niecenzuralne słowa :),aczkolwiek trzeba spróbować jeszcze zjazdu w strone schoniska,poczatek trawersu tez niczego sobie,do wpychu oczywiscie.

Zjazd ze Śnieznika cały zjechany,pod góre wyglądało to troszke inaczej

Czerwony do Miedzygórza elegancki  - na poczatku troche poniosła mnie fantazja co zakończyło się wjazdem na mokradła:)

Czekamy na filmiki , mam nadzieje ze coś wyszło :)

Ciekawe czy koleś na tym Krosie(Crime 1) zjechał czerwonym ?

Ja będę na 120% więc nie widzę problemu. Dwa pytania mam bo trasa jest dość długa o której możesz być najwcześniej w Węgierskiej. I drugie czy jest opcja abyś wracał też z Węgierskiej czy bardziej z Żywca. Jak nie to się rozdzielimy poniżej Korbielowa bo muszę się dostać przez Słowiankę do samochodu. I najważniejsze o której ostatni pociąg??

Teoretycznie w Węgierskiej mogę być o 7:42, ale korzystniej dla mnie byłoby o 8:25 (bo dłużej mogę pospać i ten pociąg jest przyspieszony więc jedzie krócej ;) ). Z Węgierskiej mogę wracać, mi wszystko jedno. Ostatni pociąg mam 20:39, ale sensowniejszy wydaje się ten o 18:24 ;) 10 godzin powinno nam wystarczyć aby dwa razy zrobić tę trasę ;)

No to spoko. Ja tak czy inaczej muszę zaliczyć Słowiankę i zjazd do Żabnicy jak pisałem wcześniej. Wstępnie ale raczej się nic nie zmieni czekam przy ośrodku Alaska w Skałce o 9-ej. Jeszcze jak coś odezwę się w sobotę.

@detonator trasa idzie tak; Żabnica Skałka - Boracza - zielony, czarny Redykalny - żółty na Romankę - niebieski, czarny zjazd Sopotnia - podjazd zielonym na Miziową - dalej nie mam pojęcia bo znam na Pilsko tylko czarny  - Zjazd na Słowację niebieskim - Glinne - Korbielów - Krzyżowa - Sopotnia Stańcówka - Słowianka - Żabnica.

@@beskid,

pytam tak z ciekawości, czy trasa którą podałeś detonatorowi jest do zrobienia z siodła ? sam jestem na etapie szukania kolejnego fajnego tracka w górach ale wstępna analiza tego co napisałeś to ponad 60km i 3,5k w pionie. Nie wiem na jakich rowerach to robicie ale czy jest to do zrobienia na hardtailu 29er ?

Mnie się jakoś udało w siodle nawet na paru maratonach w górach ale może zapytam inaczej. Czy jechałeś już tą trasą którą opisał Beskid ? Pytam bo ostatnio kiedy wytyczyłem sobie trasę według mapy na pałę to 40 minut wpychałem rower z Porąbki a drugie tyle z Targanic więc takich wpychów chciałbym uniknąć planując kolejną trasę !

errwin, wiem jaka jest trasa na maratonach i w większości przypadków to niebo, a ziemia, nasza trasa dużo trudniejsza, i na pewno będzie pchanie, przynajmniej na Pilsko ;)

detonator, obydwa powinny być przystosowane na rowery, w przeciągu roku tylko jeden pociąg jakim jechałem nie był przystosowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...