detonator Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jak wygląda szlak z Magurki Wiślańskiej do Węgierskiej (czerowny). Jest dużo kamieni czy nie specjalnie? Na pytanie pierwsze odpowiem: kamieni jest sporo, szczególnie na odcinku Magurka Wiślańska- Glinne. Na Oszuscie już nie byłem z dwa lata, więc nie mam pojęcia Niebieski jak zawsze na Oszust śliski jest, i w wielu miejscach jest spych na zjazdach, ale to standard. W jednym miejscu nawet trudno zejść, ludzie zbiegają do najbliższego drzewa tak to wygląda kolega pytał tylko o wiatrołomy, bo jak ten szlak wygląda, to zapewne dobrze wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Niebieski jak zawsze na Oszust śliski jest, i w wielu miejscach jest spych na zjazdach, ale to standard. W jednym miejscu nawet trudno zejść, ludzie zbiegają do najbliższego drzewa tak to wygląda Filip, Bartek wie jak ten szlak wygląda, Ty byłeś tam raz w dodatku po mega deszczach więc jesteś nieobiektywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Marcinie nie raz tylko 4 razy rowerem i nie dawno 5 raz pieszo, jakoś nie spotykałem tam nic takiego jak mówicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 No to jak genialny to trzeba zrobić. Dzięki za szybki odzew. @biker90 szlak znam doskonale i jest genialny tylko zawsze mam pecha i jadę w błocie. Tydzień ma być ładny więc chcę w końcu go zrobić jak będzie względnie sucho. Tylko nie chcę się gdzieś w środku wpakować w zwalony las bo trzeba by się było wracać a tego bym nie chciał. No cóż liczę, że się ktoś jeszcze wypowie. Marcin liczę, że na przyszły weekend robimy w końcu tą Romankę z Pilskiem. Że niby nie jest genialny?? Co kto lubi ale ja lubię być z dala od cywilizacji. Więc byłeś prawie 10 x czyli coś tam jednak ciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Marcin liczę, że na przyszły weekend robimy w końcu tą Romankę z Pilskiem. Jeśli to miałaby być niedziela to wchodzę w to W sobotę będę niedysponowany Chcę to w końcu zrobić bo powoli kończą mi się pomysły na nowe szlaki w Śląski i Żywieckim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Mi to obojętne byle trochę przeschło bo przecież leje tam praktycznie co dziennie. Z końcem tygodnia jak pogodynka wywróży mam nadzieję ładną pogodę się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Grzesiu, widzę, że nie bawiłeś się w zdjęcia, więc zjazd musiał się podobać podczas zjazdu nie myślałem o robieniu zdjęć Plan był żeby jeszcze właśnie czerwony do Buczkowic zrobić , ale przez burze i padający deszcz zmieniliśmy plany , pojechaliśmy przez Kotarz na Przeł. Karkoszczonka , singielek trawersujacy Beskid tez jest fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Wczoraj bylismy na Sniezniku , kilka fotek tu: https://plus.google.com/u/0/photos/102197838617375824844/albums/6060414638926153025 filmik bedzie pozniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Cztery pytania kolego: 1. Podoba się w Sudetach ? 2. Smakował Opat ? 3. Jakim szlakiem pchaliście na początku ? 4. Jak się podobał zjazd z Małego Śnieżnika nieoznakowanym singielkiem ? To tyle Fajna wycieczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 ad.1 Podoba sie ad.2 smakował , wiec wrocilismy na drugiego ad.3 Z Miedzygorza żółtym na Igliczna , pozniej zielonym na Jaworowa Kope z tym zs szczyt mineliśmy trawersem do Przeł. Zmijowa Polana i dalej czerwonym do schroniska pod Snieznikiem nastepnie zielonym na Mały Snieznik , zjazd do czerwonego siglem granicznym ( podpatrzonym u Ciebie) , czerwony na Sniezik , zjazd zielonym do schroniska i nastepnie czerwonym do Miedzygorza. ad.4 Super singielek ogolnie bardzo udana wycieczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Wypad sie udał,pogoda nam dopisała ,strat mało Zjazd z Małego ciekawy,przed scianka padły niecenzuralne słowa ,aczkolwiek trzeba spróbować jeszcze zjazdu w strone schoniska,poczatek trawersu tez niczego sobie,do wpychu oczywiscie. Zjazd ze Śnieznika cały zjechany,pod góre wyglądało to troszke inaczej Czerwony do Miedzygórza elegancki - na poczatku troche poniosła mnie fantazja co zakończyło się wjazdem na mokradła:) Czekamy na filmiki , mam nadzieje ze coś wyszło Ciekawe czy koleś na tym Krosie(Crime 1) zjechał czerwonym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and482 Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Jeśli pomieszkujesz w Drogomyślu, to mamy do siebie jakie 15 km Pomieszkuje w Jastrzębiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 O widze że jeżdziliście miejscami po OS z Enduro Trophy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Filmik z ostaniej wycieczki na Śnieznik , kamerka przy zjezdzie ze Snieznika troszke zle ustawiona , ale mozna popatrzec https://www.youtube.com/watch?v=CS8vvL1lTW8&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Marcin liczę, że na przyszły weekend robimy w końcu tą Romankę z Pilskiem. Już chyba 3 podejście ale przynajmniej ma być w końcu fajna pogoda w tę niedzielę. Jedziem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 A właśnie myślałem nad niedzielą, opcje trasy mam dwie, ale to Pilsko w końcu trzeba zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Będziecie mieli gotowy plan i harmonogram wycieczki, to napiszcie. Może się przyłączę, bo mam wolną niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Ja będę na 120% więc nie widzę problemu. Dwa pytania mam bo trasa jest dość długa o której możesz być najwcześniej w Węgierskiej. I drugie czy jest opcja abyś wracał też z Węgierskiej czy bardziej z Żywca. Jak nie to się rozdzielimy poniżej Korbielowa bo muszę się dostać przez Słowiankę do samochodu. I najważniejsze o której ostatni pociąg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Teoretycznie w Węgierskiej mogę być o 7:42, ale korzystniej dla mnie byłoby o 8:25 (bo dłużej mogę pospać i ten pociąg jest przyspieszony więc jedzie krócej ). Z Węgierskiej mogę wracać, mi wszystko jedno. Ostatni pociąg mam 20:39, ale sensowniejszy wydaje się ten o 18:24 10 godzin powinno nam wystarczyć aby dwa razy zrobić tę trasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 No to spoko. Ja tak czy inaczej muszę zaliczyć Słowiankę i zjazd do Żabnicy jak pisałem wcześniej. Wstępnie ale raczej się nic nie zmieni czekam przy ośrodku Alaska w Skałce o 9-ej. Jeszcze jak coś odezwę się w sobotę. @detonator trasa idzie tak; Żabnica Skałka - Boracza - zielony, czarny Redykalny - żółty na Romankę - niebieski, czarny zjazd Sopotnia - podjazd zielonym na Miziową - dalej nie mam pojęcia bo znam na Pilsko tylko czarny - Zjazd na Słowację niebieskim - Glinne - Korbielów - Krzyżowa - Sopotnia Stańcówka - Słowianka - Żabnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 @@beskid, pytam tak z ciekawości, czy trasa którą podałeś detonatorowi jest do zrobienia z siodła ? sam jestem na etapie szukania kolejnego fajnego tracka w górach ale wstępna analiza tego co napisałeś to ponad 60km i 3,5k w pionie. Nie wiem na jakich rowerach to robicie ale czy jest to do zrobienia na hardtailu 29er ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 My to robimy to mniejszym kole i też na HT Czy cała trasa w siodle to zależy już od Twojej mocy, kondycji, techniki i psychiki, ale nie spotkałem jeszcze trasy w górach, która byłaby w 100% do zrobienia w siodle, chyba że mówimy o szlakach typowo rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Mnie się jakoś udało w siodle nawet na paru maratonach w górach ale może zapytam inaczej. Czy jechałeś już tą trasą którą opisał Beskid ? Pytam bo ostatnio kiedy wytyczyłem sobie trasę według mapy na pałę to 40 minut wpychałem rower z Porąbki a drugie tyle z Targanic więc takich wpychów chciałbym uniknąć planując kolejną trasę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 MartinH, a czy ten drugi pociąg jest przystosowany do przewozu rowerów ? czy to ten z przedziałami jak w pośpiechu ? I drugie pytanie, czy obydwa ranne pociągi w kierunku Wisły spełniają w/w wymaganie ? Bo planowałem też zrobić trasę w okolicach Wisły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 errwin, wiem jaka jest trasa na maratonach i w większości przypadków to niebo, a ziemia, nasza trasa dużo trudniejsza, i na pewno będzie pchanie, przynajmniej na Pilsko detonator, obydwa powinny być przystosowane na rowery, w przeciągu roku tylko jeden pociąg jakim jechałem nie był przystosowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.