erzurum Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 u mnie już też, tylko na początku error wyskoczył, btw świetna wycieczka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Dziękuje Sudety mają duży potencjał. Nie twierdzę, że są lepsze na rower, ale po prostu są zupełnie inne niż "nasze" Beskidy. W sierpniu mam zamiar dla odmiany pośmigać po Beskidach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Grzesiu, z tego co oglądałem Twoje zdjęcia, to jechałeś też Tajemnego, według Ciebie co lepsze ? Tajemny czy Super Flow ? jechalem wszystkie sciezki , ktore tam sa , doszlismy z kolega do wniosku ze jednak wolimy techniczne sciezki, wiec wychodi na to ze tajemny i reszta technicznych szlakow bardziej nam sie podobaja, oczywiscie SF tez ma swoj urok jednak wolimy techniczne sciezki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OsMaxx Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Grzegorz jak lubisz techniczne zjazdy, puste szlaki i piękne widoki to polecam okolice Pradziada "kilka" kilometrów od Rychlebskich. Tu króciutka relacja + kila zdjęć na zachętę http://goo.gl/ajRgDo niestety zdjęć z technicznych zjazdów nie ma z obawy o własną skórę no i chęć połykania trasy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Dzieki za polecenie gorki , widziałem już fotki gdzies i mam w planie się tam wybrać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Tak, potwierdzam. Okolice Pradziada rewelacyjne choć po części nie legalne. Odcinek Pradziad-Keprnik-Serak mega fajny. Tutaj zdjęcia: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PradedSerakObriSkalyPiekneJeseniki?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Ktoś chętny na Beskid Żywiecki w weekend? Plan to wspominana już tutaj trasa z Węgierskiej Górki przez Halę Boraczą, Rysiankę, Romankę, Halę Miziową i Pilsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Kolejnyfilmik z Rychlebskich , przejazd Tajemnym , Mramorowym i Sjezdami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 No fajne te rychlebskie ścieżki. Marcin ja bym się jak coś na niedziele mógł pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Ostatbi film z Rychlebskich , przejazd Dr Wiesenerem , Walesem i Velryba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/SzybkiSzpilNaRychlebach?authuser=0&feat=directlink Też ostatnio zrobiłem szybki szpil na Rychlebach. Super flow fajny, aż uda pieką od zjazdu, ale i tak chyba tajemny najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Ostatbi film z Rychlebskich , przejazd Dr Wiesenerem , Walesem i Velryba Najgorsze pić browara podczas wycieczki i potem ta słabość ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 W końcu udało nam się zaliczyć Leskowiec, szlak czerwony mistrzowski, szczególnie odcinek od Potrójnej/Czarny Groń Foty -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6033042744471994065 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Najgorsze pić browara podczas wycieczki i potem ta słabość ... jaka słabosc o czym gadasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Pewnie koledze chodzi o słabość fizyczną po wypiciu piwka. Mam tak np ja. Jak wypije piwko po tripie, to już mi się potem nic nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Po wypiciu piwa fajnie się zjeżdża bo wszystko przesuwa się o kilka leveli w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 ale ze po 1 piwku ? hmm... gdybym wypił 3 moze 4 to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 No ja mam słabą głowę, spożyje jedno jasne pełne i kapa mantel z dalszej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Po trzech, to dopiero się chce jeździć i lać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Pewnie koledze chodzi o słabość fizyczną po wypiciu piwka. Mam tak np ja. Jak wypije piwko po tripie, to już mi się potem nic nie chce Dokładnie o to chodzi . Jakby mi ktoś zasilanie odciął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Panowie, jak wygląda sprawa jazdy na rowerze po Gorczańskim Parku Narodowym? Będę za jakieś 3 tygodnie w Szczawnicy i poza Małymi Pieninami mam w planach zaliczyć Gorce. Pytam bo widziałem, że Paweł (detonator) był kilka razy w tych rejonach i z opisów z galerii widzę, że jeździł po parku. Ewentualnie jakieś polecane szlaki? Fajnie jakby było widokowo i technicznie Myślałem na pewno o czerwonym GSB, ze Szczawnicy będę chciał się dostać na Turbacz, pytanie co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Jak się bardzo chce to zawsze się da. Nie mniej jednaj obecnie czas jest kiepski bo wakacje i patroli SP i czasem Straży Granicznej jest trochę. Wszystko co idzie od strony Turbacza przez Jaworzynę na Gorc Lub przeł Knurowską jest na legalu. Legendarne szlaki czyli zielony a zwłaszcza niebieski do Koninek są zamknięte dla rowerów i raczej ich pilnują. To samo Kudłoń ale od strony przeł Borek bo często stoi tam samochód SP. Skoro GSB na Turbacz to powrót zielonym prze Gorc do Ochotnicy. To genialny odcinek pod każdym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Czyli czerwonym na Turbacz od strony Szczawnicy, a później zielony przez Jaworzynę Kamienicką i Gorc Kamienicki mogę zrobić na legalu, mimo iż leżą na terenie parku? Skoro GSB na Turbacz to powrót zielonym prze Gorc do Ochotnicy. To genialny odcinek pod każdym względem Właśnie o takiej pętelce myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Dokładnie tak. Od zeszłego sezonu poustawiali tabliczki z przekreślonym rowerem ale nie są wszędzie a przynajmniej nie były. Jeśli nie ma to można jechać i przymykają oko tak jak żółtym z Borka na Czoło Turbacza. Poza tym szlak od Jaworzyny bo tylko o niego chodzi jest dość długi i odludny, że się tak wyrażę więc nie ma tam czego pilnować. Straż Parku i Graniczna głównie poluje na motocyklistów i qady. Trzeba już mieć wyjątkowego pecha aby mieć problemy bo najwięcej pilnują w soboty i niedziele. Tak poza tym to akurat w tym parku jest "ciche" przyzwolenie na poruszanie się rowerem. Nikt tego oficjalnie nie powie ale ja mam takie informacje bezpośrednio od SP. Dwa wyjątki to te dwa szlaki do Koninek. Powód znany czyli osiągane tam prędkości, bardzo duży ruch pieszych i "pustogłowie" tych co tam się zapuszczali w nie odpowiednim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Szukam jednej chętnej osoby na weekendowy wyjazd w góry. W sobotę jadę na BM do Bielawy, a w niedzielę chciałbym pojechać w okolice Jesenika.Odwiedzić m.in. rychlebskie i jak starczy czasu to wjechać na Pradziada(1490m). Nocleg w jakimś apartamencie w Czechach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.