Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo Grzesiu...bardzo fajne są Góry Opawskie.

Macie jakiś konkretny plan ? 

Fajna opcją jest start z Pokrzywnej i żółtym na Biskupią, a powrót czerwonym do Pokrzywnej albo w kierunku Jarnołtówka. 

Koniecznie podziel się zdjęciami i wrażeniami po wypadzie  :thumbsup:

Aha, koniecznie wejdźcie na wieżę widokową, super widoki.

PS Na wieży się oświadczyłem małżonce  :teehee:

no nie ukrywam ze troche sciagamy od Ciebie  traske , fotki pewnie beda a i kamerke biore  to moze uda sie jakis filmik skleic . Oswiadczac sie kumplom nie zamierzac :laugh:  , ale na wieze pewnie wejdziemy.

Fajny filmik Grzegorz :)

A z innej beczki, mam prośbę czy mogli byście podać kilka propozycji tras w beskidzie śląskim, żywieckim lub małym, łatwych technicznie, (mogą być wymagające kondycyjnie) tak żeby było jak najmniej odcinków z buta, żeby osoba bez górskich doświadczeń dała sobie radę i się nie zraziła ?

Z Soblówki nową drogą na Kotarz - zielonym na Rycerzową - żółty przel. Przysłop i zjazd zielonym do Soblówki. Potem Z Glinki na Krawców tylko nie szlakiem a drogą. Zjazd granicznym niebieskim na przeł Glinka i szybki powrót na dół. W Żywieckim to najbanalniejszy wariant do zrobienia nawet w rowerze crossowym.

Ja mam taki problem a właściwie moja pamięć:

Ktoś mi wspominał o Salmopolu, Białym Krzyżu i o 15km drodze (w 1str) w to miejsce.

Trasa powinna być ok. jak na 1 wypad w góry.

Niestety nie znam tych terenów, czy ktoś wie o którą drogę dokładnie mogło chodzić :D ?

Dzięki Bartek za propozycje :) jak ktoś jeszcze ma jakieś ciekawe propozycje tras to bardzo proszę o info. Generalnie można nawet mogą być propozycje w okolicy innych górskich pasm, tylko fajnie gdyby szło w miejsce startu/mety a przynajmniej w pobliże dotłuc się pociągiem :)

No i zapraszam na kolejna relacje , tym razem wybrałem sie z kolegami na Police , piekne miejsce , ale niestety z powodu wiatrołomow odradzam na rowerowe wycieczki .

Kilka fotek oczywiscie zrobione , filmik bedzie pozniej ,zapraszam do ogladania :laugh:

https://plus.google.com/u/0/photos/102197838617375824844/albums/6019851316717137809

Witam,

Zarzuciłem już temat w innym dziale, ale spróbuje tez tutaj. Jest ktoś chętny na objazdówkę po górach z plecakiem z miejsca na miejsce? Mam czas 2 ostatnie tygodnie czerwca. Wypad na max 7 dni, może być krócej. Nastawienie na podziwianie świata nie analizę licznika. Jazda szlakami oczywiście. Trasa do obgadania - sam mam parę pomysłów. Jak ktoś jest chętny to proszę pisać na priv.

Sam myślałem o takim tripe w tym roku, ale niestety złamany obojczyk zweryfikował moje plany i muszę je przełożyć na przyszły rok raczej. Tak czy siak życzę powodzenia i pochwal się trasą po powrocie :)

• 3 tygodnie później...

Chyba się spodobało na Rychlebach ??  :teehee:

Ostatnim czasem zaliczyłem Najwyższy szczyt gór Złotych - Borówkową:

https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/JagodowaEeeZnaczySieBorowkowa?authuser=0&feat=directlink

Widze ze w ostatnim czasie kręcisz  w tamtych rejonach , swietne fotki .

A Rychleby  to Rychleby kto nie był to niech planuje wypad tam bo warto

A Rychleby  to Rychleby kto nie był to niech planuje wypad tam bo warto

Grzesiu, z tego co oglądałem Twoje zdjęcia, to jechałeś też Tajemnego, według Ciebie co lepsze ? Tajemny czy Super Flow ? 

det -> Wewnętrzny błąd serwera 500

Dzięki kolego za uwagę, ale u mnie śmiga. Nie wiem co może być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...