mess Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ja bym sie przejechal o ile lekko, skad wyruszasz? no i tutaj zagladnij: https://www.facebook.com/groups/878658058863963/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Wybieram się w sobotę do MPK, będę tam w sumie pierwszy raz w życiu, ma ktoś jakąś sprawdzoną traskę tam? Skąd najlepiej wbić na trasę mtb? Może ktoś będzie chętny do wspólnej jazdy? Troche za ogólnie napisales bo w skład Parku wchodzi kilka kompleksów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ja zazwyczaj czarnym szlakiem,wbijam od ul.świebodzińskiej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Jak mieszkalem na Wawrze to troche tam jezdzilem ale jakies 10 lat temu, najlepiej to Traktem Napolenskim, pozniej kierowalem sie na Otwock, nastepnie wzdluz Wisly Gora Kalwaria i powrot na Siekierki:). Z drugiej strony (jak przejeziesz mostem)najlepiej jechac wałem ale d................ boli:). Lasy tamte to powiedzmy malo przyjazne byly dla rowerzystow jeszcze kilka lat temu, ja bym szukal kompana jak nie chcesz pociagiem wracac;/, sam rozumiesz element sie trafia (slyszalem z opowiesci nigdy mnie nic tam zlego nie spotkalo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Co masz na myśli? Las nieprzyjazny dla rowerzystów? Nigdy nie słyszałem o jakimś przyjaznym lesie, chyba że mowa o miejscach które straciły dzikość i pobudowano tam szerokie dukty, wiaty i całą infrastrukturę wypoczynkową. Tak jest np. w Lesie Sobieskiego - niby ładnie, ale czujesz się jakiś odseparowany. Obszar od Wawra do Góry Lotnika lepiej wypada pod tym względem, chociaż dla mnie to jeszcze nie "ten" MPK. MPK za Otwockiem jest praktycznie pusty, za Celestynowem to już całkiem sielskie klimaty i fajne wioski na pagórkach. Stan szlaków pieszych w ostatnich latach uległ znacznej poprawie pod względem oznakowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Nie o takich nieprzyjaznych lasach mowie,dochodzily mnie sluchy ze grasowala tam grupa napadajaca na rowerzystow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Jezdze od lat po Mpk i okolicach i o zadnych bandach nie slyszalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ja tylko o takich na zakrętach. W Starej Miłosnej są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
begic Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Sorry że w końcu się nie odezwałem ale miałem problem z netem w telefonie... W każdym razie zrobiłem pętle mtb tylko, za pierwszym razem się zgubiłem i zrobiłem niecałe 10km, jak wróciłem na parking to spotkałem gościa z którym w końcu zrobiliśmy całą pętle (również z niespodziankami), ogólnie mi się nawet podobało i pewnie się tam jeszcze wybiorę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Jezdze od lat po Mpk i okolicach i o zadnych bandach nie slyszalem To się mogło zmienić sytuacja zacytowan przeze mnie miala miejsce 6-7 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Wlasnie jezdze tam od wiecej niz zacytowane lata i nawet zadnych legend o takich przypadkach nie slyszalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 A ja słyszałem...podobno od jakiegoś czasu znów grasuje zbój Kulepa... Przemierza on puszczańską knieję od wielu lat. Często zmienia swe siedziby, którymi są leśne ziemianki skryte w najbardziej niedostępnych uroczyskach, wśród bagien i wykrotów. Jest niewysokim, krępym mężczyzną o niebywałej sile. Ponoć jednym uderzeniem pięści powala byka. Lepiej uważać szczególnie w okolicach Ponurzycy.... http://liniamedia.com.pl/indeks.php?d=10&w=215&p=00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 c1ach planujesz może jakiś wypad jednodniowy na południe(świętokrzyskie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Nie zapowiada się. Gdzieś trzeba przyoszczędzić, żeby później zaszaleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 data: 1.07.15rower: MTBtrasa: Wisła, Świder, Mienia, MPK (55km)godzina: 18:00miejsce: skrzyżowanie Fieldorfa/Meissneratempo: wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie MOCNO kontakt: 500578375 FB - ustawki rowerowe mtb/szosa - praga poludnie/wawer z ważnych detali, litości brak dla opóźniających jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Wybiera się Ktoś za tydzień lub dwa ze wskazaniem na za tydzień ,w bardziej górzysty teren? Świeradów,Rychleby itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Czy ktoś ma w planach kręcenie się dziś po wacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
begic Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 O której? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 No właśnie o której, może wpadnę w trakcie pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter_biker Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam czy ktoś dziś ma ochote trochę pojeżdzić po warszawie ? Startuje z Ursusa nawet i teraz , jade MTB . Trasa do ustalenia. Latanie nawet do godzin wieczornych 24 , 1.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Jutro ok 09:00-11:00 (zależy jak obowiązki pozwolą z rana dam znać) lecę trasę do Kampinosu kierunek Szczebel( Ursus, Babice, Palmiry, Szczebel, Górki, Roztoka, Budy, Lipków, Ursus) całość ok 90km tempo żwawe bez dłuższych postojów, ale nie wyczynowe. Jak ktoś chętny to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Ktoś jest chętny na wieczorny WAT w czwartek? Światełka raczej niezbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Mógłbym, gdyby to była sobota ew niedziela. W tygodniu brak czasu. Ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Jutro z samego rana jestem n WAT. Myślę, że parę min po 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s0843 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Ktoś chętny na pokręcenie się po Wawie i okolicy na niedzielę 7 lutego? Rozruch, więc może maks 40km? Trasa jak dla mnie dowolna. Można śmignąć jakoś do Grodziska. Można pokręcić się po Kampinosie/Kabatach Może inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.