Sol Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Przyłączyć się zawsze można, natomiast ja jednak nie dam dziś rady. Bielan to inaczej Lasek Bielański, klasyczne miejsce zbiórki to wejście od Podleśnej przy skrzyżowaniu z Klaudyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 kumary zjedzo Jak odpędzisz, to nie pożro. Czas zacząć za to żreć na opór wit.B ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 http://www.forumrowerowe.org/calendar/event/773-maratony-kresowe-edycja-w-drohiczynie/ wybiera się ktoś? :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 klasyczne miejsce zbiórki to wejście od Podleśnej przy skrzyżowaniu z Klaudyny. Próbuję wprowadzić określenie "brama główna", ale jakoś się nie chce przyjąć. Zawsze krócej niż "tam gdzie zawsze" albo "przy Podleśnej", zresztą od Podleśnej są też dwa inne wjazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 http://www.forumrowerowe.org/calendar/event/773-maratony-kresowe-edycja-w-drohiczynie/ wybiera się ktoś? :F tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Niezależnie od tego w jaki sposób chcesz tam się dostać, chcę jechać z Tobą Czy jest taka możliwość? W Drohiczynie jeszcze nie byłem, jakiej trasy można się spodziewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezrok Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ktoś ma sprawdzony środek przeciw tym krwiożerczym, skrzydlatym bydlętom? W Bielanie wystarczy stanąć na kilka sekund i pojawia się czarna chmura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 środek przeciw tym krwiożerczym Szybciej jeździć, nie stawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ktoś ma sprawdzony środek przeciw tym krwiożerczym, skrzydlatym bydlętom? W Bielanie wystarczy stanąć na kilka sekund i pojawia się czarna chmura Trzeba kupić jakiś środek z dużą ilością DEET'a. Sprawdzony na działce mam Repel 100 firmy Pyramid (97% DEET) są też inne moce więc można pokombinować. http://www.fishclub.pl/pyramid-repel-deet-120-komary-wwwfishclubpl-p-78517.html Trzeba tylko uważać żeby nie psikać na ubrania ze sztucznych tkanin podobno wypala dziury Polecają ludzie też środek znanej firmy 3M - Ultrathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartofelek Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 w wersji budzetowej daje rade olejek waniliowy do ciasta,tłustawy wprawdzie ale zapach przyjemny i nie lezy komarom wyraźnie, na lasek bielanski powinno byc ok bo ostatnio jak w kampinosie sie przedzierałem przez podmokły teren to juz tylko chyba ortalion od góry do dołu Ktoś ma sprawdzony środek przeciw tym krwiożerczym, skrzydlatym bydlętom? W Bielanie wystarczy stanąć na kilka sekund i pojawia się czarna chmura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ponoć nie lubią dymu, więc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezrok Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Szybciej jeździć, nie stawać? Przystanek był wymuszony przez Panią z uroczym pieskiem, miejsca na ucieczkie brakło Nic, pozostaje odwiedzić sklepy z bronią biologiczną :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nic, pozostaje odwiedzić sklepy z bronią biologiczną :] Myślę że sklepy wędkarskie mogą być dobrym miejscem. Bo te dostępne powszechnie środki to na tegoroczne mordercze komary słabo jakoś działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Radzę uważać na środki dostępne w sklepach wędkarskich ponieważ sporo z nich jest do stosowania "na szmatkę i daleko od siebie położyć"-czyli wabiki Kolega kiedyś nie doczytał do końca będąc na rybach i posmarował swoje ubranie efekt był piorunujący :sick: łowienie ryb skończyło się szybciej niż zaczęło :laugh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Swego czasu gdy namiętnie 'maczałem kija' również używałem olejku waniliowego na meszki, one wyjątkowo go lubiły natomiast kumarzej atencji nie doświadczałem. Zdaje się więc być dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Wbiłem się w week z dzieciakami do bielana.... jesoo, szok w trampkach....jeden postój (młodsza nie podjechała pod górkę) i dziewczyny wyjeżdżały z lasku szybciej ode mnie hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Kilka dni mnie nie było, ale od środy do piątku będę miał wolne i zamierzam nadrobić zaległości kilkoma wycieczkami w dość mocnym tempie (zbyt wolna jazda z częstymi postojami grozi pokąsaniem przez komary). Gdyby ktoś chciał dołączyć to zapraszam – wszelkie szczegóły do ustalenia z chętnymi choć ze względu na upał preferuję start wcześnie rano (około 9:00) i tereny zalesione. szkoda, że dopiero teraz to zobaczyłem raz do roku to jest czy częściej? :> Zawsze można spróbować w innym terminie - jakby co jestem do dyspozycji i mam już naszykowany ślad GPS żeby się nie pogubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp33dy Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Przystanek był wymuszony przez Panią z uroczym pieskiem, miejsca na ucieczkie brakło Nic, pozostaje odwiedzić sklepy z bronią biologiczną :] Pani z pieskiem, aka Pani-niespodzianka? Co do środka na komary, to ostatnio w GoSporcie kupiłem taką oto opaskę: http://www.tanimarket.pl/silikonowa-opaska-odstraszajaca-owady-mosbito.html Gdy tylko przetestuję, dam znać jak się sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zawsze można spróbować w innym terminie - jakby co jestem do dyspozycji i mam już naszykowany ślad GPS żeby się nie pogubić. Zaliczyłeś ten przejazd? czy tylko masz ślad? dobrze by było, żeby choć kilka osób było, w grupce raźniej Ukaniex na pewno chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 dam znać jak się sprawuje. Na początku sezonu, przy meszkach tak, bo nie lubią citronelli ale i tak nie był to efekt, jaki być powinien. Na komary, no cóż... ładnie pachnie :-) Odnoszę wrażenie, że ich wysyp powoduje u nich zaciekłą walkę o mięso, niczym na maratonie. Osobiście mam dość i nie pryskam się już niczym, bo nie ma satysfakcjonującego działania - no chyba, że bez postojów. DEET i inne to środki szkodliwe, wchłaniają się przez skórę. A potem na nocny rower świetlika nie poczeba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Uuuuuoh! Ja zawsze chętny. ;-) Tylko nie tempem maratonowym. ;-) 25-27 kmh to max by równo rozłożyć siły na cały przejazd, chyba że walczymy o czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zaliczyłeś ten przejazd? czy tylko masz ślad? dobrze by było, żeby choć kilka osób było, w grupce raźniej Ukaniex na pewno chętny Mam tylko ślad. Z zeszłorocznych zdjęć wynikało że na trasie jest kilka odcinków tak zarośniętych i podmokłych, że nawet ja pewnie drugi raz bym się w to nie pakował. Ale raz trzeba dla przyzwoitości :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zgadzam, się. 13-14.07 i 20-21.07 to najbliższe terminy w których mógłbym jechać jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp33dy Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Na komary, no cóż... ładnie pachnie :-) Dobre i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Kilka dni mnie nie było, ale od środy do piątku będę miał wolne i zamierzam nadrobić zaległości kilkoma wycieczkami... Dla zainteresowanych: - czwartek już zaklepany (z kolegą i 2 koleżankami jedziemy o 8:30 spod metra Młociny do Kampinosu) - wciąż czekam aż zgłoszą się chętni na środę lub piątek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.