Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może sobotni MPK ? Podobno ma być w miarę pogodnie wiec, jeżeli ma ktoś ochotę zapraszam na przejażdżkę po największych atrakcjach tego terenu znanych i tych mniej odwiedzanych.  Jestem tubylcem i znam tu każdą ścieżkę a to gwarancja, że wyciśniemy z trasy wszystko, co tylko możliwe. Zjazdy, podjazdy, szybkie single, Mienia, Świder i wiele innych. :thumbsup:

Możemy zacząć z Anina lub Wesołej. W obu przypadkach dojazd SKM-ką godzina np. umownie 10.00 lub coś około, dostosuję się do przyjazdów pociągu.

Napisano

Tydzień temu zauważyłem w MPK intrygujące oznaczenia (http://lasica.hostdmk.net/20130427/image20.html), a na FB wyczytałem się że to nowo wytyczony szlak MTB i w niedzielę organizowany jest jego objazd (https://www.facebook.com/events/129802437213838/). Zazwyczaj takie objazdy odbywają się w tempie piknikowym (obstawiam że pokonanie 27 km zajmie 3 godziny), a trasa wymaga przetestowania. Ponieważ dystans 27 km to nieco za mało na jedyny w tym tygodniu ciepły i słoneczny dzień, to za Górą Lotników dorzucę kółeczko przez Mienię, Świder i ciekawszą część maratonu Mazovii w Karczewie.

Jak ktoś chce dołączyć to zbiórka o 10:00 pod rondem na węźle Marsa (https://maps.google.pl/maps?q=52.233806,21.127199&hl=pl&num=1&t=m&z=16). Wyjdzie 100-110 km po niełatwym terenie, tempo standardowe.

Napisano

Ja, Marcin, Marcina kolega oraz Piotrek jestesmy umowieni w tym samym miejscu o 12. Jesli chcesz dolaczyc to bedzie milo. Mi pasuje rowniez 10, nie wiem jak chlopakom.

Sent from my 20hpuo3.jpg using wrxb2d.jpg

Napisano

Tydzień temu zauważyłem w MPK intrygujące oznaczenia (http://lasica.hostdm...27/image20.html), a na FB wyczytałem się że to nowo wytyczony szlak MTB i w niedzielę organizowany jest jego objazd (https://www.facebook...29802437213838/). Zazwyczaj takie objazdy odbywają się w tempie piknikowym (obstawiam że pokonanie 27 km zajmie 3 godziny), a trasa wymaga przetestowania. Ponieważ dystans 27 km to nieco za mało na jedyny w tym tygodniu ciepły i słoneczny dzień, to za Górą Lotników dorzucę kółeczko przez Mienię, Świder i ciekawszą część maratonu Mazovii w Karczewie.

Dziś częściowo objechaliśmy ten szlak. Nic specjalnego. Oprócz masywu Góry Lotnika to w sumie żadna atrakcja jak na MPK. Rozumiem że autorom chodziło o wytyczenie szlaku w okolicy linii Otwockiej tak by ułatwić dojazd dla mieszkańców Warszawy korzystających z pociągu. O wiele fajniejsze kawałi są we wschodniej części MPK bliżej Góraszki.

My jutro znów startujemy ale raczej wcześniej niż 10.00

Napisano

Zazwyczaj takie objazdy odbywają się w tempie piknikowym (obstawiam że pokonanie 27 km zajmie 3 godziny), a trasa wymaga przetestowania.

Te 27 to bedzie petla? Czy w te i z powrotem mozna liczyc 54?

Napisano

Cała pętla ma 26 km z hakiem, dlatego z kumplem spotykamy się wcześniej i zaliczymy tę pętlę w wersji 3-krotnie wydłużonej. Będziemy wracać po pętli około 15:00 więc jest spora szansa że napotkamy oficjalny objazd.

Napisano

Akurat na niedziele to mam juz plan :) Pytalem bo szukam miejsca do jezdzenia w tygodniu w ktorym dosc swobodnie moglbym pojechac ciut szybciej niz po chodnikach czy sciezkach. Tak zeby dojechac z mokotowa w max 40min(im mniej tym lepiej ofc) i te 90-120 min pojezdzic bez rozjezdzania ludzi i stawania na swiatlach :) najlepiej w terenie.

• Mod Team
Napisano

Pętla, jak sama nazwa wskazuje jest pętlą. A pętle charakteryzuje fakt, że początek jej i koniec zwykle są w jednym punkcie :)

Napisano

Pytalem bo szukam miejsca do jezdzenia w tygodniu w ktorym dosc swobodnie moglbym pojechac ciut szybciej niz po chodnikach czy sciezkach. Tak zeby dojechac z mokotowa w max 40min(im mniej tym lepiej ofc) i te 90-120 min pojezdzic bez rozjezdzania ludzi i stawania na swiatlach :) najlepiej w terenie.

Na trening polecam las Kabacki, a konkretnie jego płaską część: http://lasica.hostdmk.net/20120515/trasa.html

Niektórzy oczywiście wolą MTB ale ja wolę cisnąć 2-4 godziny równym tempem bez zwalniania (nawet na zakrętach). Pętla ma 9,95 km, w całości poprowadzona szeroką na 3 metry szutrowo-glinianą ubitą drogą (jedzie się lekko niczym po asfalcie), jest to szlak rowerowy więc nikt Cię nie przegoni, gęsta korona drzew chroni przed upalnym słońcem i lekkim deszczem (jak spadnie ulewa to co chwila jest jakaś wiata), do tego tuż obok w Parku Kultury w Powsinie jest ujęcie wody głębinowej. Jest wprawdzie sporo pieszych ale omija się ich łatwo.

Jedynym problemem może być dojazd - ja akurat mam rewelacyjny bo na odcinku 18 km jedynie kilka skrzyżowań równorzędnych i jedne światła (przy McDonaldzie w Wilanowie).

Napisano

ok dzięki :) we środę planuję trochę po lasku bielańskim pojeździć, raczej nudno :) jedyna rozrywka to kilka "sprintów mocy", chętny ktoś?

o 19 mogę być pod pzu, lub około 18:40 mogę być przy stacji metra "racławicka"

Ukaniex? :P

• Mod Team
Napisano

O ile będzie w miarę sucho to na 100% we środę pośmigam po Bielanie, ale raczej nie w takich godzinach, max do 20, albo chwilę dłużej, żeby ~20.30 w domu być :P

Napisano

Chetnie ale za pozno jak na krecenie bez swiatel... trzeba jeszcze wrocic. ;)

nie no ja też nie mam żadnych, planuję być w domu kilka minut po 21 max. Z pracy w domu jestem około 18:10, więc jakbym się sprężył to na 18:45 może bym był pod pzu, a w lasku nie wiem, może 19:15 lub ciut szybciej... Sprawdzę ile mi to zajmie jak nie zabłądzę. 20:15 najpóźniej stamtąd wyjadę. W każdym razie nie ma problemu, dam sobie radę jakoś :D

Napisano

Skombinuj to obstalujemy jakieś nocne urban enduro.

Ja w tygodniu kręcę kółka po Wwie we wtorki i czwartki wieczorem, więc coś tam przy okazji możemy razem przyciąć.

Napisano

Dzisiaj wybieram sie na kabaty zakupic pompke, wiec moze zakupie tez jakies antypolicyjnostrazomiejskie lampeczki ;) takie cus na allegro w 15zl sie zamyka z przesylka ukaniex! :P W nawiazaniu do posta safiana zapowiadaja deszcze na caly tydzien, jezeli rzeczywiscie tak bedzie, to zamiast jezdzic rowerem bede oral bieganie :)

• Mod Team
Napisano

W nawiazaniu do posta safiana zapowiadaja deszcze na caly tydzien, jezeli rzeczywiscie tak bedzie, to zamiast jezdzic rowerem bede oral bieganie

A, zapowiadać to sobie mogą, na new meteo zapowiadana pogoda świetna a gdzie indziej burze, grad i śnieg :P

W każdym razie jutro przed 19 do ~20 będę mielił bielana (ale w miarę lekko - w nd. jest Poland Bike :)), ktoś chętny?

mess?

Ukaniex?

Ruda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...