bobiik Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Mapka dziesiejszej wycieczki http://www.sportypal.com/Workouts/Embed/2796804 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Przypominam chętnym Listopadowa Warszawska Masa Krytyczna - 30 listopada 2012 roku. 18:00 Plac Zamkowy dystans 18 km http://www.masa.waw.pl/index.php/start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 To ta sama grupa(-:Było info też na facebooku. Podejrzewam że mało jest już amatorów na dłuższe przejażdżki. Na pewno sie znajdziemy(-: Hahaha, i co? Były tam dwie osoby na rowerach, które nie jechały na naszą wycieczkę Więc pytanie o grupę okazało się nie-do-końca bezpodstawne:) My się oddzieliliśmy, bo chcieliśmy przejechać się troszkę trudniejszym terenem niż taki umożliwiający sprinty 30 km/h po singlach. Ale kiedyś jak będę w nastroju, to przyjadę też na ściganie się. Niestety moje endomondo w komórce wysiadło, jak chciałem Was powiadomić o odłączeniu się, i nie mamy zarejestrowanego całego szlaku. Anyway za Sierakowem skręciliśmy w prawo w zielony, potem w lewo w czerwony, dojechaliśmy do Palmir, wróciliśmy zielonym do Sierakowa, stamtąd drogą łączniczek i czerwonym do Estrady/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Hahaha, i co? Były tam dwie osoby na rowerach, które nie jechały na naszą wycieczkę Więc pytanie o grupę okazało się nie-do-końca bezpodstawne:) Zwracam honor Tak jak pisałem na fejsie- szkoda że tak wyszło)-: Zanim się obejrzałem to Was już nie było... Nie słyszalem żeby ktoś coś krzyczał o zmianie kierunku.Podsumowanie-Pilot powinien być jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Jakie propozycje na jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 propozycje a.) łóżko, herbata z cytrynom, b.) herbata z cytrynom i miodem, łóżko c.) sok malinowy, miód cytryna i herbata, łóżko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 1 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Może na szosę ktoś chce się wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Kurcze na szosę to ja chętnie, ale nie jutro . Może w tygodniu jakoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 W tygodniu to pewnie już będziemy mogli o szosie jedynie pomarzyć, będzie za zimno to ja nie jeżdżę, mam trenażer od tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Ja tam jeżdżę... Tylko niech dojdą rajtki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 a.) łóżko, herbata z cytrynom, b.) herbata z cytrynom i miodem, łóżko c.) sok malinowy, miód cytryna i herbata, łóżko Wybrałem opcję nr 1, 29,3 km po Lesie Młocińskim i bliskim Kampinosie. Tym razem wziąłem 29era, i na sinlgu w LM trochę mniej trzęsie niż 26", którego miałem ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Wybrałem opcję nr 1 A to Ty tak w moich rejonach pomykasz... No to będę miała kogo ciągać na te właśnie bliższe 20 parę km :-) Mieszkasz w okolicach Bielan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Mieszkasz w okolicach Bielan? Niestety nie. Mieszkam na samych Bielanach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Mieszkam na samych Bielanach O jejku, o jejku :-) Podejrzewam, że nie raz żeśmy się mijali - będę pisać by Cię wyciągać do bielana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 O ile sama jazda w warunkach jak dziś może być niejako wyzwaniem dla umiejętności technicznych, to niskie ciśnienie w kołach nie dodaje skrzydeł Nie mniej jednak namierzyłam nieznanych osobników tudzież zdesperowanych niczym ja, wyłaniających się spośród bieli po to, by za chwilę zniknąć za pobliskimi drzewami. P.S. po 10 km zamarzła mi woda - wybrała się... jak blondynka ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlmtb Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 A my tam nie kucamy. O 8.00 było -12 i po 15 minutach jazdy nie wiem czy już zamarzła mi woda w bidonie, ale na pewno zamarł mi „aparat gębowy”, bo przy próbach komunikacji z naszych gardeł wydobywał się tylko jakiś bełkot. Po 1,5h wszyscy mieliśmy już dosyć i z wynikiem 25km na licznikach zakończyliśmy tę kriogeniczną terapię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 wszyscy Czyli kto te Wy i gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlmtb Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Czyli kto te Wy i gdzie? My to ludki ze Starej Miłosnej, czyli wrót do MPK a w pełnym brzmieniu Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Jest nas tu kilku a niektórzy z nas, od co najmniej 15 lat regularnie cztery razy w tygodniu (chyba, że leje, wieje lub nawali tyle śniegu, że przesiadamy się na narty biegowe) przemierzamy okoliczne lasy i pola. Prościej rzecz ujmując trudno będzie znaleźć kogoś, kto lepiej zna MPK. Jeżeli ktoś startuje w Mazovi, której jedna z edycji, co roku odbywa się na naszym terenie niech będzie świadom, że wszystkie smaczki tego maratonu zostały włączone dzięki naszej rekomendacji. Trasa pierwszej Mazovi, która została rozegrana na tym terenie została wytyczona właśnie przez nas i tak już zostało. Choć trasa, co roku jest mniej lub bardziej modyfikowana to żelazne punkty, trudniejsze techniczne terenowe atrakcje są stałe. Kultowa ścieżka nad Mienią i mniej znana a moim zdaniem jeszcze ciekawsza pętla Świdra to również ewenement na skalę Mazowsza a co najmniej podwarszawskich lasów. Oczywiście zapraszamy do nas i służymy za przewodnika. Gwarantujemy, że będzie można się ujechać (podjazdy i zjazdy, o które ciężko na Mazowszu) i zachwycić się klimatem miejsc i widokami jadąc wzdłuż Świdra czy Mieni. Oczywiście to oferta raczej na sezon, a tym czasem, dla zainteresowanych: Spotykamy się cztery razy w tygodniu na stacji Orlen (wylot na Mińsk i Lublin) We wtorki i czwartki -19.00 (jak ciemno to jeździmy na lampkach i tak będzie dziś). W soboty i niedziele - 8.00. Zapraszam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jakie tempo preferujecie? A jesli startujecie w Mazovii, to z ktorego sektora cisniecie? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlmtb Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jakie tempo preferujecie? A jesli startujecie w Mazovii, to z ktorego sektora cisniecie? :-) Tempo zgreda. Ostatnio po lesie wychodziło 17-18km/h. W Mazowi już nie startujemy ten okres fascynacji wyścigami mamy już za sobą. No, ale kiedyś to się działo oj działo, ale to dawne dzieje. Ale mnie wzięło na wspomnienia, pogrzebałem w necie i nie wiem jak to jest możliwe, ale o dziwo znalazłem naszą stronę SMCT, za którą już od paru lat nie płacimy i nie aktualizujemy a ona nadal działa. Tu można trochę poczytać o nas, skąd jesteśmy, co robiliśmy. No, ale teraz to już luz, co najwyżej możemy coś podpowiedzieć nowym, czyli opowieści dziadka partyzanta jak to dawniej bywało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Oczywiście zapraszamy do nas i służymy za przewodnika. Oczywiście, że dam się skusić nie mniej jednak (prawdopodobnie jak i reszta kolegów) na tylko poszerzenie tego, co już okazję zasmakować mieliśmy :-) MPK bardzo mi się podoba, ba z singla nad Mienią, o którym piszesz mam nawet kontuzję... P.S. W soboty o 8 przekręcam się na drugi bok P.S. 2 daleko mam do Was, godzina przebijania się przez Wawę :-( P.S. 3 może ustawimy się na Kampinos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 SKM jeździ w okolice MPK, więc można sobie pomóc koleją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 można sobie pomóc Być może to jest ta bardziej chaotyczna część mojej natury, zamiast kolejki wolę autobus 185 - jadzie spod nosa a potem tylko most do sforsowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Tempo zgreda. Tu można trochę poczytać o nas, skąd jesteśmy, co robiliśmy. Z treści powyższej strony wynika że ani MTB (zdjęcia na szosówkach) ani tempo zgreda :-) Jak często wybieracie las w okresie marzec-listopad? No i kiedy przerzucacie się z 9:00 na 8:00 w weekendy? Jak temperatura przekroczy +10 to przybędę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlmtb Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Oczywiście, że dam się skusić nie mniej jednak (prawdopodobnie jak i reszta kolegów) na tylko poszerzenie tego, co już okazję zasmakować mieliśmy :-) MPK bardzo mi się podoba, ba z singla nad Mienią, o którym piszesz mam nawet kontuzję... P.S. W soboty o 8 przekręcam się na drugi bok P.S. 2 daleko mam do Was, godzina przebijania się przez Wawę :-( P.S. 3 może ustawimy się na Kampinos? Ad 1 . W soboty o 8 ty się przekręcasz na drugi bok a my przekręcamy już pierwsze kilometry Ad 2. Nie bliżej niż my do Ciebie Ad 3. Kampinos ma dla nas znaczenie szczególne. To jedyny tak duży kompleks leśny w okolicy W-wy. W związku z tym juz od kilku sezonów wykorzystujemy ten teren realizując ciekawe imprezy które ze względu na porę roku w której się odbywają maja charakter mniej typowy od ogólnie przyjętych standardów bo odbywają sie nocą. I tak w listopadzie (już było z 10-go na 11-sty) organizujemy sobie dwie wyprawy. Biegowa polegająca na przebiegnięciu z miejscowości Mokas (południowo zachodni skraj KPN) do Dziekanowa Leśnego. W tym samym czasie druga grupa na rowerach robi pętlę wokól KPN szalkami turystycznymi z Dziekanowa Leśnego do Dziekanowa Leśnego (135km). Czas biegu i jazdy mniej więcej się pokrywają i obie grupy nad ranem spotykają się na terenie szpitala w Dziekanowie Leśnym gdzie kończymy imprezę. Trzecia impreza która mam nadzieję niebawem się odbędzie ale to zależy czy będzie śnieg to bieg na nartach po tej samej trasie co bieg tradycyjny, czyli dystans około 50km. Jak widzisz wszystkie imprezy odbywają sie w nocy i przez to że są nietuzinkowe co roku powiększa sie gronu chętnych by wziąć w nich udział. Co więcej startuja w nich też dziewczyny. W związku z tym że ostatnia nocna impreza rowerowa bardzo sie podobała startującym będziemy chcieli ją powtórzyć jak tylko warunki pogodowe pozwolą czyli temperatura nocą wyższa niż -5. Czyli w najbliższych planach dwie imprezy: Bieg na nartach trasa Mokas - Dziekanów leśny (50km). Dookoła KPN na rowerach (135km). Jak będziemy coś organizować to dam znać i mam nadzieję że nie powiesz że w nocy to ty śpisz. Z treści powyższej strony wynika że ani MTB (zdjęcia na szosówkach) ani tempo zgreda :-) Jak często wybieracie las w okresie marzec-listopad? No i kiedy przerzucacie się z 9:00 na 8:00 w weekendy? Jak temperatura przekroczy +10 to przybędę. He he.. szosówki to jak wynika ze strony były ale jakieś 6-7 lat temu. Dziś głównie jeździmy las. Choć jest jeszcze część grupy która w sezonie daje na szosie ostro w palnik i czasami bierzemy udział w tych treningach że by nie wyjść z w[prawy. Co do godzin spotkań weekendy zawsze nie zależnie od pory roku jest to 8.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.