Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja i jeszcze dwie osoby mamy taki plansio. Chcemy w sobotę zrobić wiosenny Trans-Kampinos czyli objazd puszczy szlakami zaczynając od południa przez jej zachodni skraj i powrót północną częścią. Można też odwrotnie jak kto woli.

Z racji tego że jesteśmy ze Starej Miłosnej to albo przyjedziemy SKM-ką na dworzec Zachodni i z tam tąd pojedziemy do Wólki i dalej w las, albo przyjedziemy samochodami pod szpital w Dziekanowie Leśnym i wtedy objazd zaczniemy od północy.

Jeżeli są chętni na wspólną jazdę zapraszam. Planujemy rozpocząć jazdę około 9.00.

Napisano

A ja i jeszcze dwie osoby mamy taki plansio. Chcemy w sobotę zrobić wiosenny Trans-Kampinos czyli objazd puszczy szlakami zaczynając od południa przez jej zachodni skraj i powrót północną częścią. Można też odwrotnie jak kto woli.

Z racji tego że jesteśmy ze Starej Miłosnej to albo przyjedziemy SKM-ką na dworzec Zachodni i z tam tąd pojedziemy do Wólki i dalej w las, albo przyjedziemy samochodami pod szpital w Dziekanowie Leśnym i wtedy objazd zaczniemy od północy.

Jeżeli są chętni na wspólną jazdę zapraszam. Planujemy rozpocząć jazdę około 9.00.

Ja jadę, jestem ze Starej Miłosnej (os. Akacjowa). Dajcie znać o której w Kampinosie się spotykamy, ja będę stąd jechał rowerem.

Ruda, od tych wczorajszych grzybów całkiem Ci się... no jak elfy bez butów?! Wdepnie w gówno rowerzysty, albo szyszkę ileż z Jego subtelności pozostanie jak ku..ami zacznie szermierzyć. :-)

Na Bielanach mieszkałem i ciężko mi było dostosować się do Twej pogańskiej godziny 6:00 a co dopiero będąc w Ursusie. ;-)

We wtorek chętnie bym popołudniu do Bielana skoczył pokręcić się nieco.

W niedzielę mam zabookowany wypad na Szczebel z tymi co to gardzą lajkrą, goleniem nóg, żelami, wazelinami i rowerami poniżej 10 kg.

We wtorek ok 17.30 kończę pracę na Dworcu Gdańskim, będę z rowerem, czy jest ktoś chętny na jazdę ok 18?

Napisano

Ja jadę, jestem ze Starej Miłosnej (os. Akacjowa). Dajcie znać o której w Kampinosie się spotykamy, ja będę stąd jechał rowerem.

We wtorek ok 17.30 kończę pracę na Dworcu Gdańskim, będę z rowerem, czy jest ktoś chętny na jazdę ok 18?

We wtorek o 19.00 chłopaki zbierają sie na Orlenie przy osiedlu Akacjowa. Możesz z nimi pojeździć.

Napisano

We wtorek o 19.00 chłopaki zbierają sie na Orlenie przy osiedlu Akacjowa. Możesz z nimi pojeździć.

Ok, to jestem jutro o 19 przy Orlenie.

Napisano

Witam,

Dziś około 16 ruszam z Bemowa (Powstańców Śląskich/Radiowa) do KPN. Trasa wstępnie na Truskaw, później zobaczymy. Planuję zrobić około 40-50 km. Także zapraszam chętnych.

Pzdr

Napisano

Planujemy rozpocząć jazdę około 9.00.

Dajcie mi znać gdzie się konkretnie ustawicie i jakie tempo trzymacie, nie chciałabym się zajechać... Jeszcze nie w ten weekend.

Ewentualnie składam propo dla chętnych na sobotę - Zegrze poboczami - żabki, rozlewiska, rozmowa i popas...

Albo do KPN - (pociągiem?) Tułowice - szlakiem zielonym do miejscowości Piaski Królewskie, a potem niebieskim przez cały Szczeblowiec do 579 - Nowy Dwór albo przez Łomianki ;-)

Napisano

Ktos gdzies w czwartek? Bedzie pierdylion stopni wiec grzech byloby nie skorzystac.

Maryla przeciez Ty to trzepak jestes, ciezko Ci dorownac. ;)

Sent from my carrier-pigeon v1.0.8 using Tapatalk

Napisano

Albo do KPN - (pociągiem?) Tułowice

Odradzam, gdyż pociąg do Tułowic jeździ tylko raz dziennie (wątpię aby komuś chciało się wstać na tyle wcześnie by być w Sochaczewie o 10:00), jest przeładowany hałaśliwą młodzieżą szkolną, a trasę o długości 18 km pokonuje w 1h 15min (rowerem będzie znacznie szybciej).

Ktos gdzies w czwartek? Bedzie pierdylion stopni wiec grzech byloby nie skorzystac.

Zakładam że forum czytasz wybiórczo lub moja wczorajsza propozycja nie spełnia Twoich oczekiwań...

Napisano

Mówisz o dystansie z Sochaczewa? Ktoś mi kiedyś wspominał, że lepiej zrobić ten kawałek...

Ta zabytkowa wąskotorówka jeździ z Sochaczewa, a z rowerem mogą nawet do środka nie wpuścić - wagony raczej nei były projektowane pod przewóz roweru.

Ponieważ w niedzielę jest maraton Mazovii to w sobotę wolałbym się nie skatować, ale na spokojną wycieczkę chętnie pojadę. Pociągów nie unikam, więc jestem otwarty na propozycje. Jednakże niczego organizować nie będę a jedynie się podłączę - daje to możliwość "zgubienia się" gdy ekipa przesadzi z tempem :-)

Napisano

zabytkowa wąskotorówka

Miałam o tym nieco inne pojęcie - w standardzie szybko spojrzę i nie doczytam - kolejkowanie się także miałam w planach ale to już poza rowerowych.

Pociąg do Sochaczewa 9:35 - 35 minut jedzie - 19 zł bilet (niestety IC), objazd tamtego rejonu jest dla mnie na tyle atrakcyjny, że pojadę nawet sama, może mnie wilki nie zjedzom ;-)

Napisano

Sławku raczej będę kierował się w teren, czyli standardowo Roztoka - Górki - Szczebel.

Napisano

Maryla przeciez Ty to trzepak jestes, ciezko Ci dorownac. ;)

Wszystko wskazuje, że w czwartek będę przejawiał seksualny stosunek do roboty więc możemy gdzieś uderzyć. I to nawet o normalnej porze, w sensie ok. 10. Szczebel albo MPK.

Napisano

Miałam o tym nieco inne pojęcie - w standardzie szybko spojrzę i nie doczytam - kolejkowanie się także miałam w planach ale to już poza rowerowych.

Pociąg do Sochaczewa 9:35 - 35 minut jedzie - 19 zł bilet (niestety IC), objazd tamtego rejonu jest dla mnie na tyle atrakcyjny, że pojadę nawet sama, może mnie wilki nie zjedzom ;-)

Pociągiem do Sochaczewa jechać mogę (zwłaszcza że rano będzie zimno), ale czemu IC? Kursują tam dość często Koleje Mazowieckie. Natomiast do wąskotorówki nie wsiądę, a jak ktoś bardzo chce to poczekam w Tułowicach aż dojedzie :-)

Napisano

Tak mi pokazała wyszukiwarka PKP. Do ciuchci też nie zamierzam się pchać, wolę doturlać asfaltem :-)

No to czekam aż ktoś ustali gdzie zbiórka i o której.

Napisano

gdzie zbiórka i o której.

Super!

Można z zachodniej albo centralnej około 9:30. Jak komu pasuje.

Na "wycieczkę" pisze się jeszcze jeden kolega, więc będzie nas troje :-)

Someone else?

Napisano

Wszystko wskazuje, że w czwartek będę przejawiał seksualny stosunek do roboty więc możemy gdzieś uderzyć. I to nawet o normalnej porze, w sensie ok. 10. Szczebel albo MPK.

HA! Bardzo mnie to cieszy. W takim razie dzwoń jutro bo mam tajemniczy problem z telefonem.

Napisano

Marylka, w czwartek ustalimy jak jedziemy (start z Wólki czy z Dziekanowa Leśnego). Tempo leśnych dziadków. :geek:

Co do twoich planów aby odwiedzić pewne miejsca w KPN to twoja trasa pokrywa się z trasą naszej wycieczki. Jezeli zaś chodzi o ciuchcię z Sochaczewa to nie ta pora roku. Jest to kolejka turystyczna i jeżdzi tylko w wekeendy zdaje się że do początku maja i to też jak są wcześniej umówione grupy..

Napisano

twoja trasa pokrywa się z trasą naszej wycieczki

Proponuję wymienić się nr telefonów, może się gdzieś spotkamy po drodze... Zapodaj info o trasie.

Trzepak powiadasz Sol - ostatnio mi się nie chce... Bardziej nie chce, niż chce... Zakisiłam się przez ten kolejny miesiąc zimy chyba. Poza tym uparłam się, że w tym roku bardziej doświadczę KPN i inne miejsca, niżeli tylko "przelecę".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...