lasica1982 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Zapowiada się pogodna sobota, dlatego proponuję:Start o 10:30 z praskiej strony mostu Siekierkowskiego (opcja dla leniwych to 11:00 na PKP Falenica), potem Otwock, MPK, Osieck, Natolin, Sobienie-Jeziory, Góra Kalwaria, Gassy, meta na Kabatach. Wychodzi 110 km, w większości szosami, choć jest też trochę szutrów które powinny już być suche (w czwartek robiłem rekonesans i jest nieźle).Uprzedzam że nie przewiduję ulgowego tempa, bo zamierzam wrócić przed zapowiadanymi na wieczór opadami. Obstawiam że średnia wyjdzie 24-26 km/h. Start o 10:30... Patrząc na prognozę ICM (http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=3028) sądzę że lepiej będzie ruszyć znacznie wcześniej - o 9:00. Nadal jest to tylko propozycja, jeżeli do soboty o 8:00 nie będzie chętnych to proszę nie oczekiwać że pojawię się na zbiórce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattre Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Z racji na prognozy pogody, które przewidują ładny poniedziałek, proponuję jeżdżenie, godzina-dowolna, kierunek dowolny-Kampinos, MPK, Bielan...Ktoś jest chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 W Bielańskim.jeszcze zima. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Przejechałem dzisiaj koło lasku na Bemowie. Wygląda że jest czysto. Nie wiem tylko jak z błotem, bo byłem trekingowo, więc do środka się nie zapuszczałem. Jutro pojadę na rekonesans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ja dziś byłem obok siebie w bródnowskim i jest bardzo fajnie, śniegu praktycznie nie ma, błota trochę jest, ale wszystko przejezdne, jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 A szczebel jest suchy jak pupka niemowlaka... I bardzo przyjemny - na tych wydmach już dawno wiosna, żabki, motylki i inne takie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 sh*t! A ja zapisałem się na jutro na jakieś pedalskie szosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 W KPNie generalnie jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OddajMiPodatek Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 A mi kolega lasica1982 pisząc o trasie 110 km narobił ochoty na pierwsze sto km w życiu. z tym że inna trasa, między innymi Bemowo, Targówek, Praga, Bielany i była jedna miejscowość, ubocze ale wyleciała z głowy. Najbardziej pozytywne wrażenie pod względem rowerzystów były Bielany i Targówek. Z pewnością jeszcze tam zawitam. średnia wyszła 22,37 km/h i burza tylko nastraszyła. i jestem zadowolony, bo mi napęd "zamilkł" jak na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Nie udało mi się zrealizować planu, bo leśne szutrowe szlaki turystyczne jak sama nazwa wskazuje są:1) uczęszczane przez pieszych i narciarzy (śnieg ubity wolniej się topi)2) w cieniu drzew (śnieg w cieniu wolniej się topi)3) pozbawione piachu (jak już śnieg się topi to woda nie wsiąka)Brak sensownego przejazdu przez MPK zmusił mnie do kręcenia po szosach i tu pojawił się drugi problem, bo nie potrafiłem ułożyć trasy na tyle km ile sobie zaplanowałem omijającej główne drogi i mogłem albo mocno skrócić wycieczkę albo mocno wydłużyć. Dla zainteresowanych trasa (http://lasica.hostdmk.net/20130413/trasa.html) oraz nieco zdjęć (http://lasica.hostdmk.net/20130413/index.html). Dodam że miałem sporo szczęścia bo widząc z oddali chmury deszczowe udawało mi się je w większości przechytrzyć, a zmokłem jedynie na odcinku Konstancin-Powsin :-) Aha, jutro jadę z kolegami do Czerska ponownie niemal w całości szosami (jednak zdecydowanie odradzam szosówkę), dystans 100 km, tempo standardowe, start o 10:30 z praskiej strony mostu Siekierkowskiego (http://lasica.hostdmk.net/miejsca/po_praskiej_stronie_mostu_siekierkowskiego.html). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 W KPNie generalnie jest dobrze. Potwierdzam, wrociłem dziś z KPN (okolice Laski, Dąbrowa, Wólka Wegl.) i śmiga się, aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlmtb Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 W MPK też wszystko przejezdne, ale Mienia tak wylała, że miejscami trzeba było przedzierać sie po krzakach żeby obejść rozlewiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 śmiga się, aż miło Właśnie tak, dzisiaj było już niemal idealnie. No, może mogłoby być z 3 stopnie cieplej i więcej słońca. Błota właściwie brak. Nowe idzie... : I ciekawostka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattre Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ponawiam swoje pytanie odnośnie jutra, czy można się do kogoś przyłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 I ciekawostka : Krokodylomutantoespedobłotniak, czy sztuka kamuflażu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 To na bank but leśnego elfa! Sherlock'ed! Ktoś coś w tygodniu planuje? Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 but leśnego elfa! Leśne elfy chadzają bez butów... Ewentualnie miewają subtelne trzewiki z młodych liści. W tygodniu jak zawsze zgłaszam się ja tyle, że spontanicznie na telefon... po 17 albo rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Mi to trochę jeża przypomina W tygodniu nie mogę, zarobiony jestem. Dla mnie w grę wchodzi sobota od 16 i niedziela, ale też nie zawsze. Noo, albo 6-7 gdzieś w mojej okolicy, bardzo chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ruda, od tych wczorajszych grzybów całkiem Ci się... no jak elfy bez butów?! Wdepnie w gówno rowerzysty, albo szyszkę ileż z Jego subtelności pozostanie jak ku..ami zacznie szermierzyć. :-) Na Bielanach mieszkałem i ciężko mi było dostosować się do Twej pogańskiej godziny 6:00 a co dopiero będąc w Ursusie. ;-) We wtorek chętnie bym popołudniu do Bielana skoczył pokręcić się nieco. W niedzielę mam zabookowany wypad na Szczebel z tymi co to gardzą lajkrą, goleniem nóg, żelami, wazelinami i rowerami poniżej 10 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 z tymi co to gardzą Poza lajkrą, goleniem nóg, żelami, wazelinami i rowerami poniżej 10 kg są jeszcze inne, niezbadane możliwości... kto wie, może uda Ci się tego uświadczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Obym wtedy miał pod ręką różaniec i kropidło... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Wczoraj na krótko objechałem las na Bemowie/Chomiczówce. Śniegu nie ma, ale ze względu na to, że to podmokłe tereny, miejscami jest grząsko - jechać się da. http://youtu.be/1s2xbSmK0R8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Wszystkie prognozy zgodnie zapowiadają na czwartek słoneczko i ponad 20 stopni, a taki dzień szkoda przesiedzieć w pracy. Wziąłem więc wolne i jakby ktoś chciał wyskoczyć na wycieczkę to niech da znać. Aż do czwartku ma być na tyle ciepło, że będzie już można wjechać w las.Gdyby ktoś nie był pewien czy podoła dystansowi 100-150 km (moja forma po wydłużonej zimie też nie jest na najlepszym poziomie) to bez problemu można zrobić zbiórkę lub punkt kończący wycieczkę przy jakiejś stacji PKP (np. Otwock, Zalesie, Modlin czy Sochaczew - w każdym kierunku oferuję ciekawe trasy).Tempo standardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ruda, od tych wczorajszych grzybów całkiem Ci się... no jak elfy bez butów?! Wdepnie w gówno rowerzysty, albo szyszkę ileż z Jego subtelności pozostanie jak ku..ami zacznie szermierzyć. :-) Na Bielanach mieszkałem i ciężko mi było dostosować się do Twej pogańskiej godziny 6:00 a co dopiero będąc w Ursusie. ;-) We wtorek chętnie bym popołudniu do Bielana skoczył pokręcić się nieco. W niedzielę mam zabookowany wypad na Szczebel z tymi co to gardzą lajkrą, goleniem nóg, żelami, wazelinami i rowerami poniżej 10 kg. W niedzielę jest POTENCJALNIE spotkanie/zlot/jakzwałtakzwał stołecznej wielkiej kichy. W Roztoce, niewiadomo o której W każdym razie ja robię wszystko żeby się wyrwać. O ile doleci do mnie nakrętka od korby, bo znowu zdzirę zgubiłem. A jeżeli chodzi o but, goldbloom mógłbyś go czasem zmieniać i nie byłoby problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tą nakrętkę to Ci mur.a na Ośmiorniczkę przykręcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.