Mirecki Napisano 20 Marca 2013 Napisano 20 Marca 2013 Witam ponownie , z tego co mi wiadomo to impreza odbędzie się na 99% ( ten 1% to pogoda ) . Na razie mogę podzielić się tym co wiem , a wiem nie wiele. Imprezka to nie maraton a raczej rozruch wiosenny i skierowany do legniczan i jeszcze bardziej do legniczanek ( wiadomo , dbanie o kalorie i figurę ) . Trasa jeszcze jest chyba "nie objechana" przez organizatorów . Ma być sprawdzenie rowerów za darmoszkę ( poza częściami i smarowidłami ) . Nic więcej na razie nie wiem.
Eper Napisano 20 Marca 2013 Napisano 20 Marca 2013 Z mojego źródła doszła do mnie informacja, że jedna część będzie właśnie taka turystyczna, a druga to ma być mini wyścig. Dzisiaj piękna pogoda, ktoś jeździł?
AndrzejAA Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Tak szukam informacji o tym 13 kwietnia i poza zlotem krajoznawczym w Legnickim Polu czy mistrzostwami nordic walkingu w legnickim OSiR-ze nie ma nic. Nie będzie to chyba duża impreza? Jeździł, jeździł
Mirecki Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Witam , OSiR postawił na turystykę masową , zatem odpuścił ten temat. Imprezka będzie ( nawet jeśli kameralnie). Z tego co wiem to to nie jest ani maraton , ani wyścigi . Każdy chętny jedzie dla samego siebie. Ponoć czas ma być mierzony i nie będzie startu grupowego.
Swallow24 Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Witam , OSiR postawił na turystykę masową , zatem odpuścił ten temat. Imprezka będzie ( nawet jeśli kameralnie). Z tego co wiem to to nie jest ani maraton , ani wyścigi . Każdy chętny jedzie dla samego siebie. Ponoć czas ma być mierzony i nie będzie startu grupowego. Witam, jestem tu nowa, szkoda że w Legnicy nie ma klubu rowerowego z prawdziwego zdarzenia, bo zainteresowanie na pewno byłoby duże, sama takiego szukałam, bez skutku, dlatego trafiłam na to forum Ten wyjazd z OSiR'u to ciekawa sprawa, też chciałabym dołączyć, ale zobaczymy czy się uda Pozdrawiam Wszystkich fanów dwóch kółek, niech pogoda zawsze nam sprzyja!
Swallow24 Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Jest Bolmet Tak, wiem, ale Bolmet to klub kolarski, czyli wyścigi, zgrupowania itp. Mi chodzi o klub rowerowy, który promuje turystykę rowerową i organizuje imprezy turystyczne, takie bardziej na luzie
lyndowss Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Był kiedyś Zywer, ale już dawno go nie ma. Na przełomie 2010/2011 spotkałem się z nim i jego żoną i powiedzieli, że już nic takiego nie organizują. Też chciałem dołączyć. Nie pamiętam jaki był powód. Czy sponsorów nie było czy pieniędzy. Oni zawsze takie coś robili i było bardzo przyjemnie, a sukcesy też w ostatnich latach swojego istnienia mieli znaczne. Klimek i dwie dziewczyny. Pamiętam jak jeszcze w barwach Zywer'a jeździli. Teraz te dwie dziewczyny chyba w Bolmecie są, bo czasami widuje. No i po mojemu Bolmet ma ciśnienie na wygrywanie i zdobywanie pucharów. Takiej turystyki to oni raczej nie uprawiają. Tak mi się wydaje. Swallow24 Przeczytaj regulamin! Nie cytujemy w całości posta przed naszym. I o co chodzi z tym wyjazdem z OSiR? ja już nic nie rozumiem. To oni to organizują czy nie? Coś na stronie podawali, albo chociaż w biurze mówili, bo co chwilę ktoś jakieś inne informacje podaje i ja już nie wiem.
Eper Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Jest coś takiego turystycznego, nie pamiętam jak się nazywają. Oni na spółę z OSiRem właśnie organizują ten wyjazd czy co to ma być. Takie informacje dotarły do mnie.
lyndowss Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Oni tzn. kto? Konkretnie jaki termin i godziny znasz? Gdzie można dostać jakąś pewną informacje o tym zlocie (nie wiem jak to nazwać)?
b0rn2bewild Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Tak, wiem, ale Bolmet to klub kolarski, czyli wyścigi, zgrupowania itp. Mi chodzi o klub rowerowy, który promuje turystykę rowerową i organizuje imprezy turystyczne, takie bardziej na luzie Jest taki klub, w sumie to dopiero teraz znalazłem ich stronę - http://ekorama.legnica.pl/ . Zamierzam w tym sezonie przyłączyc się na kilka wyjazdów A jeżeli jest ktoś zainteresowany to ze znajomymi dość systematycznie jeździmy
Mirecki Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 To ponownie ja , udało mi się dostać coś takiego : myślę że to poki co rozwiązuje kilka niejasności poruszanego tematu . Pozdrawiam .
sender Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 My wprawdzie z okolic Legnicy, bo z Chojnowa, ale staramy się aktywnie uczestniczyć w aktywnym aspekcie życia tworząc "nieformalną grupę". Często organizujemy wyjazdy raz bliższe, raz dalsze. W tym roku z planowanych wyjazdów to zapewne kilka razy będzie singiel w Novym Mescie, chęć kilkukrotnego wypadu w nasze polskie góry plus być może start w Bikemaratonie. Staramy się wcześniej o tym informować oraz później dokumentować. Wyjazdy nie są okraszone spektakularnymi dystansami rzędu 200km, ale to z uwagi na fakt, iż są dostosowane do kondycji uczestników, jak również dostępności wolnego czasu. http://www.gosouth.pl - tu link do strony, aktualnie w wersji zimowej, bowiem białe też lubimy no i bieganie.
Eper Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Tworzycie drużynę na BM? Bo jeśli tak to chętnie dołączę, a nuż coś się zdobędzie W planie mam 4 starty w BM i 3 w Garmin Volvo MTB Marathon (dłuższych nazw nie było?). No i oczywiście okoliczne wyścigi jak jakieś się napatoczą I kurdę gratuluję strony. Jest bardzo bardzo ładna Przebija większość stron o tematyce rowerowej
sender Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Strony to moja praca Twoje słowa to miód na moje uszy/oczy. Wśród znajomych przebijają się chęci pojechania jako drużyna. Dawaj @Eper zapisuj się Właśnie się rejestruję i podaję klub jako GoSouth - możesz śmiało też się zapisać. My wprawdzie nie objedziemy wielu edycji, ale co tam, team to team.
Eper Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Właśnie tak kojarzyłem, że się tym zajmujesz Ja na Wrocław jestem już zapisany, to dopiszę sobie tylko team. Swoją drogą, startuję z 4. sektora, może ktoś z was też? I jakie dystanse jedziecie? @Edit - i już jestem http://online.datasport.pl/zapisy/bike2013/druzyna2007.php?druzyna=GOSOUTH
lyndowss Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 U mnie w szkole wywiesili komunikat EKORAMY Podaje zdjęcia. http://imageshack.us/a/img404/1893/dsc04707jm.jpg http://imageshack.us/a/img844/6614/dsc04708qm.jpg
Eper Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Na jednym plakacie 80km, na drugim 60km. Bez sensu. Jedzie ktoś z was na Złoty Stok do Golonki?
Eper Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Nie wiem czy wiecie, Wrocław przeniesiony na 23. czerwca. No więc zaczynam sezon w Złotym Stoku. Ktoś byłby zainteresowany wspólnym dojazdem?
AndrzejAA Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Pewnie jakiś dobry kurort. Ale nie ma to jak Górzec
Eper Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 MTB Marathon u Golonki http://www.mtbmarathon.com/murowanag Kto jedzie w przyszłą sobotę (13.04) na ten rajd czy co to będzie?
Mirecki Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam , wlaśnie organizatorzy pojechali na sprawdzenie trasy na 13 - tego. Zatem pewnie wieczorem będę wiedział ile będzie sobie liczyła trasa. Naastępna trasa będzie chyba w stronę odry i łęgów odrzańskich z dystansem ok. 100km.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.