krzysq Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ok 40-50km, szaleć nie będziemy Ehe! Akurat! Jak ostatnio robiliśmy razem wycieczkę to też miało być 50km, a wyszło 86! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Czekamy zatem na dokładne dane do spotkania, pogoda zapowiada się wyśmienita! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ehe! Akurat! Jak ostatnio robiliśmy razem wycieczkę to też miało być 50km, a wyszło 86! A tam przesadzasz, koło setki wyszło Teraz sie na to nie zanosi bo nie wiem jak sytuacja powodziowa, co jest mokre a gdzie da sie przejechac. I kumpel sobie niedawno dopiero rower kupił, więc tak obstawiam ~50km Czyli nawet emeryt jeżdżący w miare regularnie da radę Moim kontaktem będzie Jedrasek (już dostał na mnie namiary) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Informacje są takie że zbiórka o 12:30 pod renomą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Zółto-niebieski rower. Będę jeszcze w okolicach 11 jakoby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 A ja dziwny stary Wheeler Pewnie na tym placyku będziecie, a nie przy main entrance Tak czy siak zajeżdżam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Good, to będzie nas 5 osób w sumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Wyłapałem kleszcza dziś, mam nadzieję, ze tylko ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Ja na szczęście czysto. Za to zjarałem sobie ręce i trochę nogi Było super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drutes Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Czołem! Jak wygląda sytuacja drogowa do Kotowic w szczególności do wieży widokowej w Utracie. Trochę nie pokoi mnie stan Odry, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Do wieży dojeżdża się normalnie, są kałuże, to wszystko. Na razie są wysokie stany wód, ale do alarmowych to im jeszcze trochę brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Hejho i butelka rumu! W weekend - najprawdopodobniej w sobotę - jak tylko pogoda pozwoli - jadę sobie na wycieczkę z Wrocławia do Brzegu Dolnego i z powrotem. Trasa opisana jest tutaj: http://www.endomondo.com/routes/201843861 Jadę 90% asfalt, cel utrzymanie równego tempa, czerpanie radochy i zwiedzanie. Postoje: - Prężyce przy zamku lub odbicie kawałek nad Odrę na wały - Przystań promowa i potem w Brzegu Dolnym, żeby coś zobaczyć - Uraz w drodze powrotnej (ruiny zamku) - może gdzieś coś jeszcze po drodze Nie jest to żadna wyprawa zawodowcy, jestem kompletnym amatorem, który już trochę na podobnych traskach jeździł. Rower wyposażony w obowiązujące wg prawa wyposażenie, w głowie wszelkie przepisy ruchu drogowego (jestem instruktorem nauki jazdy). Zauważyłem, że w grupce jedzie się raźniej i łatwiej utrzymać tempo. Są chętni? Za dwa tygodnie Mietków Aha: tutaj zapis z ostatniej wycieczki, może kogoś zainteresuje: http://www.endomondo.com/workouts/200676939/4871886 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mahtaliel Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 W najbliższy weekend niestety nie mogę, ale podpisuję się nogami i rękami pod Mietkowem za 2 tygodnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1979majkel Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam - nie wiem co z Mietkowem ale wybitnie chce zobaczyc jak podpisujesz sie nogami ;P w ostatecznosci moge nawet i zaplacic za takie widowisko Pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 W najbliższy weekend niestety nie mogę, ale podpisuję się nogami i rękami pod Mietkowem za 2 tygodnie! Ok! Zapisana na listę Tylko to też tak będzie ok 70 km myślę (na oko liczyłem, może być parę km w tą lub w tą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mahtaliel Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ok! Zapisana na listę Tylko to też tak będzie ok 70 km myślę (na oko liczyłem, może być parę km w tą lub w tą W jedną stronę? Spokojnie, nie takie trasy się jeździło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Specjalnie nakreśliłem trasę z pl. Jana Pawła do Mietkowa. Wyszło 39 km w jedną stronę, 78 w dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ja się chętnie zabiorę. Nie wiem tylko jak to wyjdzie z czasem. Wstępnie możesz mnie wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mahtaliel Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Specjalnie nakreśliłem trasę z pl. Jana Pawła do Mietkowa. Wyszło 39 km w jedną stronę, 78 w dwie. Tak tylko żartowałam z tym, że w jedną stronę, ale jakby było 70 w jedną to też spoko W Mietkowie nad wodą można sobie posiedzieć, planowałeś właśnie tam nad zalew dojechać, czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 W tym roku chcę zrobić trzy duże (jak na mnie) wycieczki: Ślęża z Wrocka (zaliczone), Brzeg Dolny (będzie teraz) i Mietków (w następny weekend). Generalnie chciałem tam dojechać, usiąść trochę nad wodą, odpocząć, zrelaksować się i wrócić Jestem otwarty na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperrro Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 W sumie do Mietkowa chętnie bym się wybrał o ile praca pozwoli no i o ile tempo będzie w miarę ludzkie bo nie wróciłem jeszcze do mojej szczytowej kondycji po 2 latach wożenia tyłka samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Średnią z dłuższych tras przy założeniu większości asfaltu mam ok 17-20 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Mietków - wstępnie sie pisze. Co do najblizszej soboty to raczej się nie wyrobię. Może jakby to było wczesnie rano jak tylko kur zapieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Serio? Na ostatniej wycieczce sprawiałeś wrażenie szybszego. Może to dlatego ze sam byłem na góralu, a i wycieczka w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ostatnia wycieczka nie była z tych 'dłuższych', bo byłem poza domem 8h, przez które zrobiłem 70 km, to nie jest jakiś mega rewelacyjny wynik, aczkolwiek teren dał mi w kość. Na asfalcie owszem, jechałem bez problemu szybciej. Liczę po prostu średnią średnią, bo czasem trzeba się zatrzymać, czasem coś zwiedzić, wejść w krzaczki i na to niech schodzi czasu/średniej Moja niska średnia to też kwestia wyprostowanej sylwetki na rowerze, działam hamująco na prędkość W najbliższą sobotę mogę wyjechać nawet i wcześnie, ale generalnie i tak mam zamiar na to sporo dnia poświęcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.