Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś się. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Może ma ktoś ochotę pojechać w niedzielę do Barda Śląskiego na objazd szlaku czerwonego (Pętla o długości ok. 43,8 km prowadzi Górami Bardzkimi i Złotymi przez Bardo - Przełęcz Łaszczową - Przełęcz Kłodzką - Przełęcz Chwalisławską - Chwalisław - Laski - Laskówkę - Janowiec i Bardo). Oczywiście jeśli będą siły można by pojechać zwiedzić inne szlaki. Pociąg na miejsce startuje o godzinie 8:01. Tempo przewiduje raczej wycieczkowe  :thumbsup:

Jak tam,obleciałes traskę, jakie wrażenia?

Tak, tak, byłem pojeździłem, odwiedzałem to miejsce kilka razy i ogólnie polecam, jest tam trochę podjeżdżania, ale szlaki są dosyć proste i niezbyt techniczne, przynajmniej na czerwonym i niebieskim który objechałem. W lesie tuż przy Bardzie było dosyć mokro i błotnie, trzeba było trochę uważać, żeby sobie nie zrobić nieplanowanego SPA  :icon_cool: W sumie za dużo tych kilometrów nie zrobiłem, mogę Ci podesłać track z GPSa jeśli jesteś zainteresowany. Aha i przez jakieś 2km jechałem razem z MTB Maratonem, który był rozgrywany w Złotym Stoku, nie ogarnąłem tego przed wyjazdem i na trasie było małe zaskoczenie :teehee:

Chętnie pojeżdziłbym góralem 26" po okolicach Leśnicy, np. Las Mokrzański albo Park Krajobrazowy Dolina Bystrzycy, może ktoś dysponuje czasem w piątek i ma ochotę pokręcić po tych okolicach (może być dalej, jeszcze lepiej jak ktoś zna dobrze te strony). Jestem z Tramwajowej

Tak, tak, byłem pojeździłem, odwiedzałem to miejsce kilka razy i ogólnie polecam, jest tam trochę podjeżdżania, ale szlaki są dosyć proste i niezbyt techniczne, przynajmniej na czerwonym i niebieskim który objechałem. W lesie tuż przy Bardzie było dosyć mokro i błotnie, trzeba było trochę uważać, żeby sobie nie zrobić nieplanowanego SPA  :icon_cool: W sumie za dużo tych kilometrów nie zrobiłem, mogę Ci podesłać track z GPSa jeśli jesteś zainteresowany. Aha i przez jakieś 2km jechałem razem z MTB Maratonem, który był rozgrywany w Złotym Stoku, nie ogarnąłem tego przed wyjazdem i na trasie było małe zaskoczenie :teehee:

Thx za info.Szkoda że  nie za często tu zaglądam i nfo "po obiedzie" zobaczyłem,chętnie bym dołączył. Mam zaklepany  ten rejon w szeroko zakrojonych planach rowerowych na ten sezon :thumbsup: więć podeślij na PW śladzika dobry człowieku.

pzdr

A może ktoś miałby ochotę na jakąś nocną wycieczkę po Wrocławiu? Ja bym chętnie się podłączyła :)

Ja w sumie w przyszłym tygodniu będę miał czas bardziej wieczorami, więc jakby co to daj/dajcie znać, chętnie się dołączę  :thumbsup:

• 2 tygodnie później...

Zgłasza się kolejny chętny na Wrocław! Robię trasy 20-80km, jeśli jest chęć poświęcić cały dzień i zrobić wycieczkę pod 100km też dam radę :) Preferuję weekendy, w tygodniu niestety praca i mogę wyskoczyć na jakąś 20-30km w okolicach Gądowa/Kosmonautów :)

Witam. Chętnie się podczepię pod wszelkie wycieczki rowerowe. Poza miastem jeżdżę na szosie, w mieście na ostrym. Mam tez MTB które złożyłem z myślą o wycieczkach w góry z ojcem ale niestety ten, po paru trasach, zdecydował że jednak góry to nie dla niego i w efekcie zostałem bez towarzysza do takowych wyjazdów, a samemu jednak trochę strach.

Z dwójka znajomych planujemy krótki wypad w sobote jak pogoda pozwoli.

Start ok 12 w okolicach centrum (godzina też zależy od pogody).

Jedziemy zaliczyć siechnicki las, wieżę widokową, mosty kolejowe koło czernicy, dalej się zobaczy, może ratowice nawet. W drodze powrotnej jakieś szamanko w którejś wiosce jeżeli przy wieży nikogo nie będzie ze straganem.

Trasa lekka, łatwa i przyjemna. Ok 40-50km, szaleć nie będziemy (dostałem zakaz :P). Błota i kałuż nie unikniemy bankowo.

zapraszam niedzielnych rowerzystów :) 

(w piątek ciężko może mi być zajrzeć na forum wieczorem)

Wieża: http://goo.gl/maps/gVeuI

Te tereny są bardzo fajne, polecam przejazd przez wspomniane mosty - duża frajda :teehee:

Jak tylko zjedziecie z obwodnicy w las siechnicki, po 100 metrach na pewno zacznie się błoto, ale później (przed wjazdem do Kotowic od strony lasów) gmina zainwestowała trochę pln i droga jest b. ładnie utwardzona :thumbsup: Mniej więcej na tym odcinku: http://goo.gl/maps/SXKgj

Z chęcią bym dołączył, ale niestety w weekend podbijam Kraków.

Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...