jorgov Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Może ma ktoś ochotę pojechać w niedzielę do Barda Śląskiego na objazd szlaku czerwonego (Pętla o długości ok. 43,8 km prowadzi Górami Bardzkimi i Złotymi przez Bardo - Przełęcz Łaszczową - Przełęcz Kłodzką - Przełęcz Chwalisławską - Chwalisław - Laski - Laskówkę - Janowiec i Bardo). Oczywiście jeśli będą siły można by pojechać zwiedzić inne szlaki. Pociąg na miejsce startuje o godzinie 8:01. Tempo przewiduje raczej wycieczkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Raczej mam plany na ten dzień i na bank tez muszę być przed 19 na niskich łąkach. Ale zapytam, o której planujesz byc we wro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Nie wiem, tego akurat nie zaplanowałem, więc nie chce też obiecywać, że do 19 uda się wrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voivod Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Może ma ktoś ochotę pojechać w niedzielę do Barda Śląskiego Jak tam,obleciałes traskę, jakie wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Jak tam,obleciałes traskę, jakie wrażenia? Tak, tak, byłem pojeździłem, odwiedzałem to miejsce kilka razy i ogólnie polecam, jest tam trochę podjeżdżania, ale szlaki są dosyć proste i niezbyt techniczne, przynajmniej na czerwonym i niebieskim który objechałem. W lesie tuż przy Bardzie było dosyć mokro i błotnie, trzeba było trochę uważać, żeby sobie nie zrobić nieplanowanego SPA W sumie za dużo tych kilometrów nie zrobiłem, mogę Ci podesłać track z GPSa jeśli jesteś zainteresowany. Aha i przez jakieś 2km jechałem razem z MTB Maratonem, który był rozgrywany w Złotym Stoku, nie ogarnąłem tego przed wyjazdem i na trasie było małe zaskoczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djlinux Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Chętnie pojeżdziłbym góralem 26" po okolicach Leśnicy, np. Las Mokrzański albo Park Krajobrazowy Dolina Bystrzycy, może ktoś dysponuje czasem w piątek i ma ochotę pokręcić po tych okolicach (może być dalej, jeszcze lepiej jak ktoś zna dobrze te strony). Jestem z Tramwajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voivod Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Tak, tak, byłem pojeździłem, odwiedzałem to miejsce kilka razy i ogólnie polecam, jest tam trochę podjeżdżania, ale szlaki są dosyć proste i niezbyt techniczne, przynajmniej na czerwonym i niebieskim który objechałem. W lesie tuż przy Bardzie było dosyć mokro i błotnie, trzeba było trochę uważać, żeby sobie nie zrobić nieplanowanego SPA W sumie za dużo tych kilometrów nie zrobiłem, mogę Ci podesłać track z GPSa jeśli jesteś zainteresowany. Aha i przez jakieś 2km jechałem razem z MTB Maratonem, który był rozgrywany w Złotym Stoku, nie ogarnąłem tego przed wyjazdem i na trasie było małe zaskoczenie Thx za info.Szkoda że nie za często tu zaglądam i nfo "po obiedzie" zobaczyłem,chętnie bym dołączył. Mam zaklepany ten rejon w szeroko zakrojonych planach rowerowych na ten sezon więć podeślij na PW śladzika dobry człowieku. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martens Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A może ktoś miałby ochotę na jakąś nocną wycieczkę po Wrocławiu? Ja bym chętnie się podłączyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Ja jestem dostępny dopiero po weekendzie. Może następna środa lub czwartek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martens Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Zdecydowanie czwartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 ehlo, Ja "roweruję" po Wrocławiu codziennie. ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 A może ktoś miałby ochotę na jakąś nocną wycieczkę po Wrocławiu? Ja bym chętnie się podłączyła Ja w sumie w przyszłym tygodniu będę miał czas bardziej wieczorami, więc jakby co to daj/dajcie znać, chętnie się dołączę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 2 czerwca 2013 - następny etap OMW w MTBO W zeszłym roku niektórzy opowiadali jak to dobrze radzili sobie przechodząc po drzewach nad wodą, wziąłem sobie to do serca i w tym roku podnieśliśmy poprzeczkę http://omw.artemis.wroclaw.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Martens, ile planujecie pokręcić w kilometrach? Chętnie bym się podpięła (jeśli odzyskam lampki), tylko że od wieków nie miałam siodełka pod tyłkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Coś można ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłasza się kolejny chętny na Wrocław! Robię trasy 20-80km, jeśli jest chęć poświęcić cały dzień i zrobić wycieczkę pod 100km też dam radę Preferuję weekendy, w tygodniu niestety praca i mogę wyskoczyć na jakąś 20-30km w okolicach Gądowa/Kosmonautów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 ale 100 km mozna zrobić w 4 godziny , nie potrzebny do tego caly dzien. Szosa czy MTB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Mam 20letniego Wheelera, który kiedyś kandydował do górali, teraz bym go chyba takim nie nazwał. Średnia prędkość moich przejazdów to 20 km/h, nie jestem zawodowcem, raczej amatorem, który walczy ze swoimi słabościami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam. Chętnie się podczepię pod wszelkie wycieczki rowerowe. Poza miastem jeżdżę na szosie, w mieście na ostrym. Mam tez MTB które złożyłem z myślą o wycieczkach w góry z ojcem ale niestety ten, po paru trasach, zdecydował że jednak góry to nie dla niego i w efekcie zostałem bez towarzysza do takowych wyjazdów, a samemu jednak trochę strach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jak bym siebie słyszał Na ślęzę też bym się pisał, może być z dojazdem z wro o własncyh siłach, ale bez szaleństw. Ostatnio dostałem mocno po dupie w sowich, teraz czas na skopanie tyłka jakiejś górce Niech sobie nie myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Można się jakoś zmówić. Muszę jednak doprowadzić owego górala do porządku. Jak tylko się z tym uporam to bardzo chętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Z dwójka znajomych planujemy krótki wypad w sobote jak pogoda pozwoli. Start ok 12 w okolicach centrum (godzina też zależy od pogody). Jedziemy zaliczyć siechnicki las, wieżę widokową, mosty kolejowe koło czernicy, dalej się zobaczy, może ratowice nawet. W drodze powrotnej jakieś szamanko w którejś wiosce jeżeli przy wieży nikogo nie będzie ze straganem. Trasa lekka, łatwa i przyjemna. Ok 40-50km, szaleć nie będziemy (dostałem zakaz ). Błota i kałuż nie unikniemy bankowo. zapraszam niedzielnych rowerzystów (w piątek ciężko może mi być zajrzeć na forum wieczorem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Wstępnie jestem na tak! Nie znam rejonów, a skoro Wy je znacie to chętnie się podczepię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Również się zgłaszam. Nie wiem tylko czy zdążę doprowadzić rower do porządku. Swoją drogą. Gdzie tam jest wieża widokowa? Mieszkam w okolicy ale nigdy o niczym takim nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mez Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Wieża: http://goo.gl/maps/gVeuI Te tereny są bardzo fajne, polecam przejazd przez wspomniane mosty - duża frajda Jak tylko zjedziecie z obwodnicy w las siechnicki, po 100 metrach na pewno zacznie się błoto, ale później (przed wjazdem do Kotowic od strony lasów) gmina zainwestowała trochę pln i droga jest b. ładnie utwardzona Mniej więcej na tym odcinku: http://goo.gl/maps/SXKgj Z chęcią bym dołączył, ale niestety w weekend podbijam Kraków. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.